fredag, desember 12, 2014

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 12

Samme hva du spiller, trekkspill, fiolin eller kam, dra fram de gamle julesangnotene og øv! Spiller du ikke, kan du synge. Det eldgamle blå juleheftet fra Norsk Musikforlag A/S er nok fremdeles å få tak i, og der står alle de gamle norske julesangene som man har lett for å glemme i alt det amerikaniserte Disney-styret overalt. "Kimer, I klokker", "Du grønne, glitrende tre god dag" i Edvard Griegs versjon, "Det kimer nu til julefest" - sett i gang! Trykk opp noter og inviter folk hjem og syng firstemt, det er morsomt. Jeg og en venninne planket en gang Real Group- og Take 6-arrangementer fra platene deres, og dro i gang julesangkveld. Ambisiøst men gøy! Og noe tidkrevende. Året etter tok vi det litt roligere og spilte plater istedet.

Over ser dere en svært ung Glamourbibliotekar traktere tangentene iført rød pologenser og blått plisséskjørt. Jeg gjetter seks år, 1981. I allefall i tiden før jeg fikk bestemme mine egne hårfrisyrer. Nå   skal jeg finne frem julesangnotene jeg fant på loppis i fjor!


I min egen kalender fra Tante T: Tornerose-te - sencha med rosenknopper og lyngblomster. Dufter nydelig. Smaker helt ok. 

1 kommentar:

Maje sa...

Ja, hvor ble det av "No koma Guds englar"? Den hører jeg altfor sjelden nå til dags. Vestoppland kammerkor hadde en nydelig versjon på julekonserten sin sist helt. Jeg fikk helt tårer i øynene:)

Populære innlegg