tirsdag, desember 23, 2014

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 23

Nå, hvordan ligger dere an? Røsker dere opp juletre i skogen med bare hendene, med snø opp til midja? Slakter dere griser? Er det dagen for å rulle duker og pusse messing? Banke matter? Bone gulv? Koke sylte? Steke fattigmann til luftveiene tetter seg av smult? Fyre opp i den iskalde penstuen som er avstengt resten av året? Feie trappa med ny flunkende ny hjemmelaget sopelime av bjørkeris? Rulle opp håret i krøllspenner og leggevann, for så å våkne i morgen med dundrende hodepine og et hode fullt av små krusete krøller?

Jeg håper alle slipper et høyt stressnivå i dag! (selv om det kanskje var noen som fikk doblet pulsen akkurat nå; "Oi, sopelimer har jeg glemt! Grisen jeg skulle slakte har rømt!!? Krøllspenner, hjelp, hvor er de?? Penstua - har vi penstue?? HVOR ER SMULTGRYTA??")


Kos dere, senk tempoet, pust litt. Jul blir det uansett! Jeg sier som Ernst og Underbara Clara - når man demper belysningen, og tenner stearinlys, ser man ikke hybelkaninene i hjørnene. 


Ekstra god stemning blir det om Radio Glamourbibliotekars julespesial  snurres i gang! (467 abonnenter så langt, det gleder mitt musikkpusherhjerte.) Passer meget fint til juletrepyntingen som foregår i de tusen hjem i aften. Eller i morgen tidlig, for min del. (Vi pynter alltid juletreet mens Knut Risan roper "Aaaaaskepoooott! AAAAASKEPOOOOTT!!". )

Ha en fin lillejulaften, alle sammen! 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Morsomt julestress du beskriver. Men du stresset ikke meg. Jeg vet som du skriver lenger ned, at jul blir det i alle fall. Dempet belysning, god julemusikk, mat og ikke minst kjær familie er uslåelig.

Hos oss blir alltid juletreet pyntet på kvelden lille julaften, jeg vet mine venner sitter og ser på og eller er ute og hygger seg. Men for meg er lille julaften en fikse-dag. Om morgenen julaften er huset så ferdig som det blir, og det er alltid hyggelig å tenne julegranen og nyte litt småkaker og god kaffe. Vil takke deg for en veldig hyggelig blogg og ønsker deg en fin julefeiring.
Vh Astrid

Trude sa...

Ikke noe julestress her heller - alle pakker i boks og skal bare kose meg med å pakke inn de siste i dag. Er kommet hjem til mor og far og det i seg selv stresser meg ned.

Vi pynter alltid juletreet lillejulaften kveld akkompagnert av Grevinnen og Hovmesteren.

Ellers har jeg akkurat begynt på "Anna Karenina" og jeg tror jeg lo allerede på side 2 - den lover bra og jeg gleder meg til å kose meg med den i jula.

God jul til alle!

Populære innlegg