søndag, desember 07, 2014

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 7

Dagens budskap er noe alle vet, men som vi behøver en påminnelse om i blant: Ha respekt for hverandre. Man ser daglig eksempler på hvordan egoismen råder, og skal man gjøre verden til et bedre sted, må man begynne med seg selv. Legg igjen en lapp om du dulter borti en bil. Ikke snik i køer. Reis deg for gamle damer på bussen. Skru av mobiltelefonen når du er på kino eller konsert. Gi penger til veldedighet jevnlig. Delta i dugnader. Ring en gammel venn. Si takk når noen har gjort deg en tjeneste. Slike ting. Det handler ikke om å være selvutslettende, for man skal ha respekt for seg selv også. Sett grenser, unngå energitappere som tar og tar. Ikke vær redd for å si nei når du kjenner at det blir for mye.

Vær rett og slett et godt medmenneske og en god venn. Da er du med på å gjøre verden til et bedre sted.


I min egen kalender fra Tante T: Økologisk lakris-te! Det er jeg glad i!

3 kommentarer:

Elisabeth. sa...

Signerer denne 100%. Det er så viktig å være et godt medmenneske. Min engelske farmor sa alltid til meg "Elisabeth, remember, be KIND." Det kommer jeg aldri til å glemme. Det har ingenting med å være selvutslettende å gjøre. Man skal naturligvis være KIND mot seg selv også!

Marit E sa...

Ville bare stikke innom for å si tusen takk for den fine julespillelista på Spotify! Tror det er tredje eller fjerde året jeg hører på den nå, og den passer meg perfekt. Liker spesielt godt at det er klassisk musikk innimellom, siden jeg aldri tenker på å lete det opp selv. Jeg er nyutdanna, så tidligere var lista en kjærkommen avveksling og avstressende musikk til eksamenslesing. Nå når jeg er ferdig med slikt er den bare til kos og behagelig bakgrunnsmusikk. Og nå når jeg leste dagens kalenderluke, passet det jo spesielt godt å takke deg i dag. Så tusen takk, jeg setter stor pris på lista! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Elisabeth: Veldig bra tips fra farmor! :)

Marit E: så hyggelig å høre at julespillelista faller i smak! Det aller meste er musikk som jeg har hørt på i mange år selv, lenge før Spotify, så det er hyggelig å kunne dele den med dere blogglesere :)

Populære innlegg