mandag, desember 08, 2014

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 8


Hva skuer mine øyne? En peppernøttdeig av en eldgammel oppskrift fra 1800-tallet? Ja! Ettersom man trenger julegodis å kose seg med før jul, ikke bare i selve jula, bør man kanskje begynne å bake nå. En kveld denne uka passer perfekt! Her skal det trilles til den store senebetennelse! Og aller helst til tonene av James Lasts "Weihnacht Hammond-a-go-go" eller andre godbiter fra vinylsamlingen. "Christmas Hammond" kjøpt for 39 kroner på Rimi på Sagene for mange år siden funker også. (Ja nettopp, julemelodier i Austin Powers-stil!)

Grav fram deres beste oppskrifter og sett i gang. Og etterpå skal det spises med god samvittighet!

Fortell gjerne hva dere liker å bake til jul/advent!

NB! ta en titt på de to postene med julegavetips jeg la ut i går, det haster om man skal bestille fra utlandet!


I min egen kalender fra Tante T: Økologisk grønn gunpowder-te. Tommelen opp. 

6 kommentarer:

Lektor Tørrdal sa...

Jeg håper at jeg får bakt brune-pinner med en venninne. Hennes er bare så sykt gode. Ellers er det lavterskel julebaking i det lektorale hjem med kokosmakroner. Men de er i tillegg til absurd raske også absurd gode.

namnam sa...

Når det gjelder julebakst er ambisjonsnivået lavt i heimen. jeg pleier å bake ingefærnøtter og havreflarn, pluss at jeg lager litt konfekt. Jeg er av de som synes julekaker er mest stas i førjulstiden, så baksten er unnagjort (og til dels alt spist) for min del ;)

Anonym sa...

Mine absoultte julekakefavoritter er strull, disse kakene har vært favoritter så lenge jeg kan huske. I år har jeg for første gang baket ingefærkaker, de tror jeg har hoppet opp på første plass. Hjemmebakte ingefærnøtter med mye ingefær og sirup er helt perfekt. Vh Astrid

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for tips alle sammen! Kokosmakroner og ingefærnøtter, kjempegode idéer!

Ingerid sa...

Jeg er veldig glad i å bake og spise vørterbrød, men ble litt inspirert til peppernøtter også nå. Berlinerkranser var lenge en favoritt, men det er ganske mye arbeid og lite barnevennlig bakst, så det blir ikke hvert år!

Anna sa...

Kokosmakroner og havreflarn - enkelt, barnevennlig og utrolig godt. Pepperkaker må også til, men har enda ikke funnet den perfekte oppskriften. I tillegg baker mamma berlinerkranser, som kanskje er min favoritt, men som dere sier, veldig mye jobb med. Hun leverer på døren, eller kommer hjem til oss og baker de. Luksus.

Cookies er også noe jeg baker. Egentlig ikke så julete, men min farmor pleide å bake de til jul, så da ble det julekaker.

Hun bakte også julebrød med rosiner og sukat (eller julekake som Ingrid Espelid kaller det). Nystekt julebrød med brunost på er himmelsk!

Populære innlegg