torsdag, januar 29, 2015

Bare fordi...

...bokhyller er fint å se på. Det var bare det.

10 kommentarer:

Ingrid sa...

Ja, särskilt Din fina!

Tone sa...

herlig bilde! Har du system i bøkene dine? Regner med du har et opplegg siden du er bibliotekar? :)

Ragnhild sa...

Det vil jeg også gjerne vite! Trenger inspirasjon, har akkurat flyttet og kan endelig pakke opp tjue bokkasser som har stått i lagring hos mor og far. Alfabetisk etter etternavn, fornavn, kronologisk, farge.. Opplys oss please!

Glamourbibliotekaren sa...

Ingrid: Takk :)

Tone & Ragnhild: Ok! Jeg har primært delt boksamlingen i to - skjønnlitteratur og resten, og det meste har jeg i biblioteket i underetasjen (der er det peis og diger sofa!). Lyrikk og sakprosa står for seg, reisebøker for seg, kokebøker for seg. Faglitteraturen som sådan har jeg noenlunde inndelt etter fag, men har også tatt hensyn til formatet, for å utnytte plassen mest mulig. Ergo står kunstbøker litt hulter til bulter med arkitekturbøker og musikkbøker, alt etter hvor store de er.

Skjønnlitteraturen i biblioteket nede står alfabetisk på forfatters etternavn. Kronologi hadde selvfølgelig vært en mulighet, men for meg gir det mer mening med etternavnssortering. Fargesortering gir for meg overhodet ingen mening, jeg synes hverken det er praktisk eller pent. Jeg liker det fargespillet i en bokhylle som oppstår nettopp fordi ei bok ikke har samme farge som den ved siden av. Den bokhylla du ser på bildet er bare en liten hylle som henger på veggen i stua - der har jeg uleste bøker, og der er det ikke noe system i det hele tatt. Det er litt befriende faktisk, men det hadde jo aldri funket i et større bibliotek! :) Jeg kan ha det sånn nettopp fordi det er en liten hylle. Dette systemet funker fint for oss, men folk har jo ulike behov.

Anonym sa...

nå lurer jeg på noe helt annet kjære glamourbibliotekaren vår...

musikk til husarbeid!?

kan du ikke lage en fin spotify liste? vær så snill? :)

Glamourbibliotekaren sa...

Oi! Jeg pleier å sette på fine plater når jeg gjør husarbeid, tenker ikke på noen spesiell type musikk som husarbeidmusikk - så jeg anbefaler heller å høre på en hvilken som helst av de allerede eksisterende listene, selv om ingen av dem er såpass målrettede :) Ellers har jeg forøvrig planer om å lage en ny liste snart!

Stine Arkeologine sa...

Kjærtegn for øyet! :-)

petit sa...

...og det er ikke bare... 😊

tonemor sa...

hjertens enig!

Glamourbibliotekaren sa...

Stine A, Petit og Tonemor: A pretty sight, ain't it!?

Populære innlegg