fredag, januar 02, 2015

Glamorøs fredag


God morgen! Den første glamorøse fredag i 2015 er her, og siden jeg helt glemte forrige fredag (midt i juleferien, hvem følger med hvilken dag det er?!), må vi kanskje slå på stortromma i dag. Men hvordan, er jeg ikke sikker på ennå. Jeg er fremdeles feriende, og har ikke særlig andre planer enn å lese.. Må tenke ut noe. Tidlig våken i allefall, sånn har det vært i hele juleferien - et a-menneske kan ikke bli b-menneske på så kort varsel. Men jeg elsker jo morgentimene, så det plager meg ikke. Det er mørkt i stua når jeg kommer ned, og da er det så koselig å tenne julestjernene og juletrelysene! Koke te, sette på en fin plate, det er en bra start på dagen for meg. Og mannen min har helt fri, det er alltid det beste utgangspunktet! 

Dagens glamoureffekter er nattkjole med røde striper, matchende knallrøde negler, dagens duft blir Palermo fra Byredo, og dagens lunsj blir leftovers fra i går - knallgode kikert-burgere! Også har jeg forresten tenkt å legge ut en liste over de ferdigleste bøkene i 2014 (har en bunke på nattbordet som ikke er ferdige ennå), så følg med. 

Ha en fin dag alle sammen, om dere jobber eller har fri! 

Her har jeg et bra tips til nyttårsforsett til dere: Rapporter i bloggen, så ofte dere kan, om deres glamorøse fredager! Det er så hyggelig når mange skriver, og jeg vet at det blir enda mer motiverende for alle leserne om flere bidrar. Min egen fredag er jo ingen prototype, her må vi belyse alles glamorøse fredager! Hjertelig velkommen skal dere være. 

(Det er ikke vanskelig - har dere ingen blogg, kan dere velge "navn / nettadresse"-alternativet og skrive inn et ønsket navn. Nettadresse er ikke obligatorisk. Kryss av for "bevis at du ikke er noen robot" (alltid morsomt), skriv inn de bokstavene/tallene du blir bedt om, voila!)


En fin låt i starten på året, med selveste hundreåring Frank Sinatra sammen med Tommy Dorsey Orchestra og The Pied Pipers: 


31 kommentarer:

Anna sa...

Er jeg først ut mon tro? Fredagsluksus med hjemmekontor i dag. Det kommer godt med på denne inneklemte dagen. Kjenner det er vanskelig å komme i gang etter ferien. Men året starter rolig, og med mann og barn hjemme i etasjen over, kan jeg snike meg til litt kos i løpet av dagen og spise lunsj sammen.

I helgen blir det stor feiring av 1 års dag! Så i dag skal vi bake og bake og bake. Jubilanten kommer nok ikke til å skjønne så mye av det hele, men det er en storesøster som gleder seg nesten like mye som til sin egen bursdag. Har visst bursdag jeg også i helgen, men det drukner liksom litt i barnebursdagen ;-) Blir skalkefest på meg. Og kanskje en liten date med mannen neste helg.

God helg alle sammen!

Josefine sa...

God glamorøs fredag! Jeg har fortsattt juleferie og nyter det til det fulle! :) Min fredag kommer til å bli ganske så glamorøs, for familien min har bedt venner på nyttårslunsj fra kl.14. Og nå roper mamma på meg, så da er det bare å løpe ned på kjøkkenet for å hjelpe til!

God nyttårshelg til alle!

Hermia Says sa...

Min man och jag har valt att börja det nya året i Florens dit också vår allra första resa tillsammans gick för snart 10 år sedan. Idag ska vi åka en tur i närområdet, först till Fiesole. Jag håller tummarna för att vi lyckas i trafiken och får en glamorös fredag..
Ciao! :)

Anonym sa...

Fri i dag! Skal lese ferdig Du og jeg ved daggry og se den siste Star Wars filmen i helga. Glittercardigan på og røde negler. Og så ny leilighet. :) blir stadig mer ordentlig.
God helg !

Miss Lemon sa...

Sitter på Flesland og venter på flyet hjem. Kan hende jeg må vente en stund siden flyet har fått tekniske problemer. Ikke en veldig glamorøs start på dagen altså.. Men foran meg ligger en bokhandel, og rett bak meg er det muligheter for å få seg en kopp kakao med krem. Så her er det klart rom for at ting kan bli mer glamorøst etter hvert :-)

Line sa...

Godt nytt år. Jeg har kommet meg på jobb igjen, det er greit å ha minst en dag før elever og lærere kommer tilbake til skolen. Dagens glamour er knyttet rundt halsen, et nordlysskjerf i hovedsakelig blå og grønntoner, julegave fra Tante og Onkel. Jeg er nesten helt frisk etter noen dager med alergi som ligner forkjølelse. Det beste med det var at jeg var nødt til å ta det med ro og fikk lest et par bøker.
God Helg til Glmaourbibliotekaren og andre her

Maje sa...

Hei og godt nytt år!

Her er det første arbeidsdag i år. Kaffen er svelget, eposten er lest og prosjekter er i gang. En to-minutters pause for å lese bloggpost og kommentere må kunne innvilges, tenker jeg:)

Det har vært en deilig, deilig jul og jeg er klar for det nye året. I helgen skal jeg lese videre i en bok jeg nettopp har startet på ("Leserne i Broken Wheel anbefaler" - handler jo om bøker, så den må vel bli bra..) og ha skalkefest på søndag. Greit å bli kvitt resten av julekakene og kose seg med siste rest av jul. I morgen skal jeg på "Hamlet" i Oslo; en julegave fra min utmerkede lillesøster. Gleder meg.

Gratulerer med dagen, Anna.

koristen sa...

Årets første glamorøse fredag! Den ytre glamouren er sparsom, men jeg har stilig ny klokke - julegave fra snill søster og svoger :-) Helgen skal tilbringes hos mor, værmeldingen er bra, så jeg håper på noen fine turer.

Årets første arbeidsdag er det også, og den bør helst bli intens - inneklemt eller ikke. Det tror jeg går helt fint, for jeg har så mye å glede meg til utover i januar, og det gir energi!

Godt og glamorøst nytt år til Glamourbibliotekaren og alle andre.

Anonym sa...

Det gikk forbausende lett å komme seg opp og på jobb i dag. Som forventet er det knapt en kollega å se i gangene, så jeg vurderte å ta det hele avslappet i klesveien, men så husket jeg glamorøs fredag :-) (avslappet kan selvfølgelig også være glamorøst.) Derfor stiller jeg i nytt skjørt, julegave fra min mann, og mørkerøde negler fra nyttårsaften. Glamour skal ikke undervurderes i forhold til humøret!

Mann og en sønn er på cup, så da blir det venninnekveld på lørdag. Ellers håper jeg å få vært mye ute, kanskje løpe en tur uten at det er noe nyttårsforsett.

God helg alle sammen!

-lutt

Dahlia sa...

Jeg har fri i dag - det skulle jeg ønske jeg hadde hver fredag :-) Er uthvilt etter en deilig ferie hjemme hos mor. I gang med å ordne i huset, og senere i dag går turen til Ikea for å kjøpe noe til å oppbevare tusen ting i. Her i huset er vi fem stykker og det føles som en umulig oppgave å holde orden på noe som helst ...

Og så skal jeg bake brød og knekkebrød. Det blir deilig med god bakelukt i huset.

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra nordfronten! Jeg har også fri i dag, helt til mandag, og kunne derfor glede meg over å stå opp når det hadde blitt dagslys i stedet for når det var/er mørkt. Utrolig godt!

Videre glamour består rett og slett i å ha tid til en god dusj og en luftetur med hunden, før jeg drar til byen alene for å fikse mer glamour: strikkegarn, ny ansiktskrem, en god brie og en pakke Tapini-kjeks.

Ut over den lille byturen har jeg ingen planer for dagen, men jeg mistenker at den kommer til å inneholde lesing av julegavebok (The Last Gift av Abdulrazak Gurnah), en kopp te, et par klementiner og en litt lengre tur med hunden. Blant annet.

God fredag alle sammen, og god helg!

barnebibliotekaren sa...

Etter en drøy uke med juleferie er jeg tilbake på jobb. To "inneklemte" jobbedager er i grunnen en grei og myk oppvarming til en veldig travel januar for min del.
Jeg tok bena fatt til jobb i dag,- det var så koselig å trave gjennom morgenstille smågater, med julelys og juleblomster i nesten alle vinduer. Og så fikk jeg passe røde roser i kinnene. Det ble dagens glamoureffekt for meg, og noe jeg skal prøve å gjøre oftere i året vi går inn i.
Jeg har på meg julerød julegavegenser, nye øredobber og dufter av Coco Mademoiselle.
God helg og godt nytt år til både vertinne og gjester!

Kjersti sa...

Jeg hadde glemt at det er fredag, helt til jeg så det her hos deg - sånn kan det gå :)
Foreløpig er det ikke mye glamour å spore her, men planen er å ha en rolig glamourøs stemning hele dagen. Først en tur på biblioteket og butikken, så hjem og ta en liten huslig runde. Og deretter kan kosen begynne: Kanskje jeg tar på meg den nye ulljolen min som jeg føler meg både fin, varm og komfortabel i, før jeg inntar plassen i stua med tente lys og lesestoff. Gleder meg!

Annette sa...

God fredag og godt nytt år!

Jeg har årets første arbeidsdag i dag, og hygger meg på søsterkontoret vårt i Trondheim. Her i byen har jeg feiret både jul og nyttår, og det har vært flott.

I kveld er det duket for nok en tung julemiddag, det blir pinnekjøtt med svigerfamilien. Det blir godt, men synes også at det er greit at det ikke står på menyen hele året. Gleder meg til å lage grønnsakssupper og deilige salater når jeg kommer hjem!

Ha en god fredag!

glow sa...

Hallo! Jeg føler veldig at jeg burde bli flinkere til å kommentere, er jo faktisk innom på bloggen hver dag! Foreløpig er dagens glamoreffekter kjærestens armkrok. Vi jobber med snu døgnet tilbake til vanlig, og tvang oss selv til å stå opp tidlig i dag. Så vi har sittet i sofaen sammen hele morgenen og drukket masse te og sett på serier. Ferieliv er så deilig! :D

Kristina sa...

Jeg spanderte på meg en egenmelding etter en natt fullstendig uten søvn. Kanskje ikke helt etisk riktig, men sjelelig nødvendig.. Ikke bra å ha med mennesker og medisiner å gjøre med "promille", så får vi gjøre opp for det senere :)

Har dermed tilbragt morgenen med Agnes Ravatn og kaffe, og planlegger et nytt og bedre liv (starter mandag ;) )

Hazel sa...

En stille og rolig fredag her med nogle få, små gøremål, så jeg er klar, når hverdagen begynder på mandag. Har en fin, lyserød uldkjole på, som jeg har fået i julegave af min kæreste, og teen er Pukkas Earl Grey med lavendel :)

God fredag go weekend tip alle!

Ina sa...

Rolig dag med hjemmekontor, lite på gjøremålslista og snev av jet lag etter romjulstur til New York. En høneblund i lunsjen, det er ikke hverdagskost! I helgen er planen å kjøpe nytt sengetøy (hvor går man i Oslo?) å feire et trettiårsbursdagsbarn og et par økter bikramyoga. Også skal jeg lese videre i Brooklyn Follies av Paul Auster, som jeg kjøpte av en bruktbokhandler på gata i nettopp Brooklyn i ferien! Har pudderrosa negler og en slags hippieparfyme som dufter nag champa. Godt nytt år og god helg!

Maja sa...

Siste fridag i juleferien! Skal jobbe ekstra i morgen og søndag, og deretter vanlig jobbing fra mandag av. Jeg nikoser meg med julegavebøker og julete, skal tyne hvert sekund med nytelse ut av denne dagen!

Anonym sa...

litt januar-angst kjenner jeg, deilig med sol i dag men jammen er det mørkt fremdeles. Altså om ettemiddagen og kvelden. Hvis jeg kan ønske meg et blogginnlegg fra deg, er det tips om hva man kan gjøre i januar hvis man ikke er helt klar for å gå i gang med et nytt og bedre liv.. Ellers er fredagen fin, sitter ved vinduet og prøver å samle så mye sol som mulig. Drikker god te og hører på P2! God helg!

Tigram sa...

God treningsøykt for meg sjølv før jobb i dag, kom heilt til "Helter Skelter" på White Album. Roleg arbeidsdag, diskret parfyme med Vetyverio frå Diptyque. God helg!

Anonym sa...

Sitter her og nyser og fryser, det måtte jo skje når jeg har feira jul med storfamilie der halvparten var sengeliggende med influensa. Koser meg med tv-serier, Miss Marple blant annet. Og dessuten har jeg mørkerøde negler, det høyner glamourfaktoren (selv om de nesten matcher nesa.. hehe). God helg alle sammen!

Maren sa...

God første glamorøse fredag! Min begynte med te og tente lys i pysjen. Så fortsatte den med lesing til en eksamen jeg har om to uker, det er ikke like gøy, men det føles godt å være i gang med den, etter noe som føles som en velfortjent juleferie. Det er fint å være tilbake igjen i Oslo, også. Etter lesinga er unnagjort skal jeg rydde litt, og gå meg en tur rundt i byen. Helga skal bestå av lesing, men også bursdagsfeiring og kjærestetid. God helg!

Anonym sa...

Godt nytt år!

I dag er det hjemmekontor med kaffe, te og klementiner. Antrekket er forholdsvis uglamorøst, og består av en stillongs og en litt sliten genser, men det får vel være greit en sjelden gang til hjemmebruk. I kveld blir det film, og i helgen blir det jobbing og middag med venner.

M

Stine Arkeologine sa...

Vi har vår første dag helt for oss selv denne jula, og storkoser oss hjemme. Har bygd treetasjers pappeskedokkehus (minst like fint som de butikkjøpte til tusen kroner og mye morsommere!) og hatt lange, rare og fine samtaler med minstemann, spist frokost i senga, lest ved siden av juletreet (min yndlingslokalisering) og fundert på hvilken film jeg skal se når han har lagt seg. Alt iført pysj og strikkejakke. Etter middag venter dusj, kjole, neglelakkering og altså filmkveld - gleder meg!

Ønsker dere alle en fin nyttårsfredag og ser fram til alle de andre glamorøse fredagene som venter i 2015!

Arkivaren sa...

Godt nytt år! Jeg tar utfordringen om å rapportere oftere. Fredagen er ikke spesielt glamourøs. Jeg har så og si bodd i daffeklær siden jeg tok juleferie 19. desember, men i dag er jeg tilbake i skjørt, cardigan og øredobber fra finske Kalevala. Dagens parfyme er Burberry - The Beat. Greit å starte så smått med hverdagen før man skal tilbake på jobb mandag. Har også vært og handlet noen fine avskårne blomster som skal avløse avblomstrede svibler og amaryllis. Ellers i helga skal jeg møte ei venninne og det blir en tur på kino med samboeren for å se The Imitation Game.

God helg!

Karina sa...

Godt nytt år!
Første dag på jobb etter en lang og deilig juleferie, som i store trekk ble brukt foran peisen med nesa i en bok.
Jeans og enkel genser på jobb i dag. Ufyselig vestlandsvær satte stopper for planene om kjole. Så det glamorøse innslaget ble mandel dusjolje og bodylotion fra Loccitane. Ååå...den duften!
God helg :-)

Ingerid sa...

Godt nytt år! Fredagen har ikke vært så glamorøs, men ganske avslappet. Siste feriedag... helgen er jo vanlig på et vis. Dagens te var Perchs grønne juletre, som jeg har blitt glad i i løpet av julen. Dagens duft var Annick Goutals Songes, den er mye mer diskret nå om vinteren og dermed ganske koselig. Nå venter snart hverdagen, men før det en real matlagingshelg. Fryseren skal fylles med mat til husets allergiker, og tørket frukt er allerede godt plassert i en skikkelig fruktkake. Ingenting passer bedre i januar! God helg til alle, og spesielt til Glamourbibliotekaren.

Ingerid sa...

Julete, ikke juletre! Haha!

Anonym sa...

Godt nytt år!
Denne fredagen er starten på en helg som blir utfordrende for meg; stikkord er fjell, skred og kurs. Langt utenfor komfortsonen, men det har jeg antakeligvis ikke så veldig vondt av. Takk glamourbibliotekar for mange fine innlegg i 2014, ser frem til videre lesing i 2015.

R.

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for alle fredagsrapporter! Fortsett sånn året gjennom, så vil det gå dere vel! :) Og Anonym med januar-angst - jeg tar oppfordringen. Følg med om et par dager! God helg alle sammen!

Populære innlegg