fredag, januar 23, 2015

Glamorøs fredag


God morgen fra hjemmekontoret! Jeg drikker te som jeg ikke husker navnet på, jobber med fin musikk, er iført morgenkåpe, ser på spurvene som hopper rundt på fuglebrettet, og det knitrer i ovnen. Dagens duft er Stilas Creme Bouquet, det var en stund siden. Tulipanene fra forrige helg synger på siste verset men er kjempefine akkurat nå, så jeg tror jeg venter med å kjøpe nye til i morgen. (Glad jeg har stort spisebord, for nå tar de mye plass!) 

Vi har tilbragt uka i Budapest, så alle innlegg her i bloggen har vært forhåndsskrevne - og takk for alle kommentarer på sparetips-innlegget! Morsomt å se at vi har så mange felles idéer om hvordan man kan spare litt penger i hverdagen. For min del har jeg nok aldri brukt så lite penger på en reise før - det eneste jeg kjøpte (foruten mat på kafé) var halvannet hekto te. Konsertomtale kommer, det var selvfølgelig det som var målet for reisen.

Håper alle har en fin fredag! Alle rapporter er velkomne i kommentarfeltet, det er så hyggelig når vi inspirerer hverandre! En spesiell oppfordring går til dere som ikke har kommentert før, som sjelden kommenterer, eller som av en eller annen grunn har sluttet å kommentere - kom igjen! Bidra til fellesskapet! Jeg gleder meg til å lese hva dere driver med på en vinterfredag som denne. 

Ha en fin dag alle sammen! Budapest-bilder kommer i løpet av dagen tror jeg!

mvh
Glamourbibliotekaren

32 kommentarer:

Maje sa...

God fredag! Glamouren her består av sort yndlingskjole fra Indiska, rosa skjerf, en liten sniff Boss jour parfyme og Elf lipgloss i nyansen Strawberry. Kjole var kanskje ikke det lureste valget i -15 grader, men i dag måtte det til litt glam.

I helgen skal jeg sitte litt vakt for en drilltropp mens de øver til konkurranse (kaffe og bok kan jeg jo nyte imens). Ellers tenkte jeg å prøve en oppskrift på mince pies, lese og forberede en tur til Göteborg. God helg, alle sammen!

koristen sa...

Budapest, ja - der var jeg på studietur for leeeeenge siden, en gang i nest siste tiår av forrige årtusen. Fint da, og sikkert finere nå.

Herlig med fredag! Den feires i gammel uglekjole med ny topp inni, nystelte lys rosa negler og duft av Philosykos. Nå skal her jobbes intenst i noen timer før jeg går hjem og hiver meg over et tonn husarbeid. Ellers skal helgen brukes til lesing, litt yoga, turgåing og til å være kreativ sammen med en venninne - gleder meg særlig til det siste :-)

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse.

Lotta sa...

God fredag, og velkommen hjem, Glamourbibliotekar!
I dag våknet jeg til helgerent hus, lite kan måle seg med det (og jeg elsker den mannen som tok jobben med vaskebøtta seint i går kveld)!
Antrekket er det ikke så mye eleganse over i dag, men den shabby strikkegenseren er bare så god og varm. Og jeg drikker ingerfærte på jobben og har allerede krysset av flere punkter på arbeidsplanen for dagen. Huhei.

I helga er jeg alene med barna, og må finne på noe. Må ta en runde og høre om noen i vennegjengen har lyst på besøk, tror jeg.
God helg til alle!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
Jeg er back on track med kjole-eller-skjørt-fredager, men i dag var det 8 minus ute så jeg satset på to par strømpebukser, og da gikk det helt fint å gå til jobb. Å kunne gå til jobb i stedet for å sitte i bilkø eller stå som sild i tønne på en overopphetet buss er for øvrig en daglig glamourdose som jeg verdsetter utrolig høyt. Alt blir bedre av den turen, og snart er kommer dagslyset tilbake også, noe som gjør det enda bedre.
Helga for øvrig skal brukes til kino, Rachmaninov, indisk mat og True detective. Det skal bli så bra.
God helg til alle!

Bibliotekarspira sa...

God føremiddag!

Her er det totalt kaos.Eg går framleis rundt i nattklede (frå Victorias secret,så dei er litt glam) og raude chanel neglar frå tidlegare i veka, prøver å finne vegen mellom alle koffertar,baggar og pappkassar.Me er på flyttefot og midt i alt kaoset har eg vore på jobbtur.

denne helga må nyttast til utpakking og systematisering,og ny runde med nabovarsel då me ikkje har fått godkjend byggjeløyve frå kommunen.

God helg!

Line sa...

Vi har ca -15 grader her også, og sånn har vi hatt det noen dager. I protest mot kulden har jeg skjørt i dag. Boblebuksa er med til jeg må ut mot slutten av dagen. Etter jobb skal jeg kjøpe hovedgevinster til barneklubbens lotteri. I år går pengene til et barnehjem i Bolivia. Og når ungene skal selge lodd er det greit med en eller to hovedgevinster de kunne tenkt seg sjøl. Ellers i helga blir det litt sying, og kanskje litt baking og litt tid ute i stadig lysere dagslys.
God helg til alle

.mette sa...

God fredag! Høyhalset sort genser i uniformskjolen er ikke helt etter reglementet - men det er br br kaldt her så varmt tøy må til. Håret i twist (hestehale med vri) og stort smil om munnen. Aftenens middag er restekalunbryst fra jula, ovnsstekte potetbåter med fransk urtekrydder, babygulrøtter og rosenkål. Jeg tror vi skal fyre litt - det skaper stemning. Lang, uformell kjole (gml. H&M)skaper litt sånn "date-stemning". Lørdag blir det yoga i mange timer med vår favorittinstruktør og søndag blir det tur. Lese skal jeg også gjøre - må bli ferdig med Jørgen Gunnerud: Sju dager i september.Ha en strålende helg. .mette

HildeSofie sa...

God glamorøs fredag! Favorittkjolen er på, i dag med okergule strømper til. Duften er Vanille Noir. Ser med glede at min tradisjon med å ha på kjole hver frdag smitter, for i dag er det et par kolleger til som har pyntet seg litt ekstra. Stas!

Planer for helgen: Handle friske blomster i ettermiddag, lage god mat til kvelden, og kanskje et glass vin (eller to). I morgen skal jeg ut og gå en lang tur og få roser i kinnene, begynne på Gullgutten av Jon Michelet, og drikke mengder med te fra Whittards (peppermynte, sitron/verbena og whisky var smakene som ble med hjem fra juleferien).Ut over det: ingen planer! Kanskje bake brød på søndag. Og drikke te, nevnte jeg det? :)

God helg til alle!

Anaruh sa...

Min glamorøse fredag begynte i går, med kafébesøk sammen med Puddersky-Maren. Det var så koselig!

På vei hjem kjøpte jeg meg årets første tulipanbukett, og durte på med intet mindre enn 40 stykk. Nå gleder jeg meg til å komme hjem og ta de ut av plasten.

Helgen skal brukes til bok, bibliotek, film, baking, god mat og familietid. Og så tror jeg at jeg skal lakke neglene med Essies ballett slippers. Trenger en litt lys og vårlig farge nå som det ble så veldig vinter.

Ønsker alle sammen en veldig god helg!

Anonym sa...

Permisjonsdager begynner nokså likt, alle sammen. Men på fredager har jeg aviser; Aftenposten og Morgenbladet og DET er fint! Arvingen har sovet i morgentimene, og jeg har lest avis, drukket Kusmi-te og hørt på Nyhetsmorgen. Glamorøst for en ellers melkesprengt og sliten mamma. Planene i dag...? Ta en dusj! Kle på meg! Ta en tur i butikken. Bake en kake. Få slekt på helgebesøk. Lavt ambisjonsnivå - men desto større sjans for å lykkes ;)

Ønsker alle en riktig god helg!

Kjersti sa...

God formiddag! Her er ikke glamouren helt på plass ennå, men jeg skriver allikevel nå siden erfaring viser at det lett forsvinner i andre sysler hvis jeg tenker at jeg skal gjøre det seinere. Altså: foreløpig er jeg i startgropa for en dag som skal fylles med egentrening for en vond nakke, vasking av badet, en luftetur i kulda - og ikke minst lesing av pensum i idehistorie. Jeg har blitt deltidsstudent, uuæææhhh... det er litt skummelt, men mest gøy!
Når alt dette er gjort, kan kvelden falle på. Da håper jeg at jeg er fornøyd med dagens innsats og kan iføre meg noe varmt med lekkert og innta rollen som sjåfør for gardisten som kommer hjem på perm. Biltur er en god arena for hyggelig prat!
God fredag til både glamourbibliotekaren og leserne!

Fioljenta sa...

God glamorøs fredag! Dagen startet på best tenkelig vis med at jeg ble vekket av en venninne og fikk bursdagsfrokost på senga. Snakk om å være heldig! Antrekket er foreløpig morgenkåpe, men snart skal jeg finne en fin kjole og rusle ut for å spise lunsj med noen fine venninner. Senere i kveld fylles leiligheten opp av fine folk som vil feire dagen sammen med meg, og da må nok finkjolen på :) Nyt dagen alle fine lesere der ute, og glambibliotekaren især!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra blåsebyen i nord! Her er det også hjemmekontordag, og jeg sitter i sofaen med pysjbukse og singlet mens jeg har laptop på fanget og hund i umiddelbar nærhet. Glamour! Om litt skal jeg ta en pause i arbeidet (leser korrektur på artikler til ei bok) og gå tur med ei venninne og hennes hund. Etter det skal glamouren forsterkes av en dusj, etterfulgt av bodylotion fra Elizabeth Arden. Jeg har ny mascara fra Max Factor som også skal tas i bruk. Drikker Nuit a Versailles-te fra Mariage Freres og nyter god utsikt hver gang jeg ser opp fra skjermen ... ute er det sol!

God helg til hver og en!

Linn sa...

Ha en flott helg :)

Elisabeth sa...

Dagens glamour består i å tasse rundt i ullpsyj med Per Sundnes på øret på nrk klassisk sammen med Ole Edvard Antonsen.
Om to timer skal jeg ta på meg noen litt pene klær og dra ut for å få nøklene til vår ny leilighet. Hvis ikke det er litt hverdagsglamorøst så vet ikke jeg.
Teen i koppen er enkelt og greit solbærte! Er ikke mer storforlangende i dag. :)

Miss Lemon sa...

Glamorøs fredag fra "smilets land"!
I dag har jeg virkelig en glamorøs fredag. Jeg og min kjære har feire og vi bor nå på den idylliske øya Phi Phi, virkelig en av Andamanhavets perler. Vi bor i en fantastisk bungalow med himmelseng og tilhørende myggentting, utendørs dusj, vifter i taket og et yrende fugleliv utenfor. Så eksotisk! I dag har vi slapphet av i solen og badet i det azurblå havet, snart skal vi på spa (jeg har booket meg bodyscrub og bodywrap med alger ).
Ellers har jeg akkurat lest ferdi Catcher in the rye, jeg likte den godt, og måtte flire litt for meg selv der jeg låg på solsengen. Eneste jeg angrer på er at jeg ikke pakket med meg mer litteratur som reflekterer omgivelsene mine? Har du noen gode tips til romaner inspirert av østen?
Uansett, Sender varme tanker og solstråler til alle hjemme i vinternorge :-) God helg!

Myldre sa...

En sjelden gjest i kommentarfeltet her, med overskudd kommer også lyst til å være litt meddelsom.
Sitter med 5-måneders gammel sprudlende baby på fanget, mitt hjerte fryder seg over hvor skjønn hun er og hvor himla heldig jeg er. Oppussing av stusselig gammelt hus tar virkelig fart nå som jeg har fått hjelp. Det hjelper virkelig på humøret etter måneder med maling når baby sover- et særs ineffektivt opplegg. Har diverse administrative utfordringer (eller hva man skal kalle det) å overkomme, men har tro på at disse kan overkommes i dag! Dufter av dusjgele fra Lush; kjøpt på nyttårssalg, visse salg er verdt å få med seg! Har på mormors gamle kofte: helt utslitt, men flott og snerten modell. God fredag til alle!

Agnethe sa...

God fredag! Det nydelige snøværet gjør sitt til at dagen kjennes skinnende og god! Ferdig med dagens undervisningsøkt, og nå sitter jeg med kaffekoppen på kontoret og skal redigere oppgave vi skal gi til studentene.
I kveld er jeg hjemme alene og planen er å leie film! Noen tips?? Og så skal jeg lese ferdig den andre Agnes Ravatn-boka jeg har lånt denne måneden. Gleder meg!

Synne sa...

Håhå, endelig ordentlig vintertemperatur i Oslo også! For meg er det fredagsglamour i seg selv! Jeg feirer med å bruke en pen, mørkegrønn genser fra Paris som er for varm til å bruke med mindre det er mange minus. Kombinert med et rutete skjørt og røde lepper er antrekket passelig vinterglamorøst. I ettermiddag har jeg kaffeplaner med tre fine frøkner, og i kveld skal jeg drikke vin. Hipp hurra for helg! God, glamorøs fredag til alle!

Stine Arkeologine sa...

Velkommen hjem fra Budapest! :-) Her er det som hos flere andre i dag hjemmekontordag. Jobbinga går ikke akkurat så det suser nå på fredag, litt forstyrrende at sola skinner så det gnistrer over snøen ute, og når man leser om budapestreiser og strandliv på Phi Phi her over flyr iallefall tankene langt på avveie :-) (fortsatt god ferie Miss Lemon!). Men hvis jeg skjerper meg nå er det mye glamour å se fram til her hjemme også: jobbe godt = nok tid til å snøre min sekk og spenne mine ski for en bitteliten tur ut før skolehenting. Enkel middag etterpå = tid til lang dusj og slappe av med barna, fyre i ovnen og lese. I helga blir det mye koselig besøk, bursdagsfeiring og flere skiturer så i kveld blir det glamorøst å bare sitte i sofaen, bla i bøker og stirre ut i lufta - eller evt. på "Bringing up baby" som er plukket ut av hylla og alltid egner seg når man er sliten og trenger et påskudd for å le høyt. :-) Riktig god helg alle sammen!

Hermia Says sa...

Dagens glamour är tåget som avgår strax efter kl. 2 mot Göteborg och filmfestivalen där! Åtta filmer ska ses innan jag åker hemåt igen på söndag :) Annars, glad efter bra möte och över att morgonhimlen var lite ljusare än för en vecka sedan så den inre glamouren är på uppåtgående. Önskar er alla en riktigt god helg!

Regnboge sa...

God ettermiddag frå ein sjeldan kommenterande!

Denne fredagen er det studiedag med skriving av sosiolingvistikkoppgåve, og glamouren er såre enkel: Lyselilla øyredobbar i tre etasjar og store mengder kakao i lunsjyoghurten. Seinare blir det truleg ein kopp te med smilande veninner etter ein spasertur i vinterkulda.

Kristin sa...

God fredag!

Jeg gleder meg til å se bilder og lese om dine Budapest-opplevelser, for dit skal vi i vinterferien!

Her på jobben er vi nettopp kommet i mål med en stor milepæl i prosjektet, det er en god følelse. Etter jobb skal jeg og datteren stå på skøyter og jeg skal kjøpe inn fargerike tulipaner til helgen. Ellers blir helgen preget av mye avslapning (trenger det på denne tiden av året) og et kinobesøk, må jo få sett Imitation game..

God helg alle sammen!

Julia sa...

Glamorøs hilsen fra dreaming spires-bygda! Kort rapport fra tvangsfri dag 5 (influensa er noe her): sol ute, raggsokker, Jeff Buckley, butikkcookies og lunken kaffe inne. Skal fortsette å hvile skroget, drømmer om å aldri mer måtte ta paracet i hvilken som helst form (vannløslig er verst), og samler krefter til terminens første formelle middag i matsalen ikveld. Gleder meg til penkjole, sminke, lakksko og gjensyn med folk etter ferien. Nå venter Mr Darcy og Wentworth, jeg gleder meg til å se bilder fra Budapest, og ønsker alle en riktig god helg!

Josefine sa...

God fredag! :)

Jeg er hjemme hos mamma og pappa i helgen, og har vært hos tannlegen i dag. Kompenserer med grått skjørt, stripete topp og lyserosa, lang cardigang. Både behagelig og kledlig! Dagens parfyme er fra Jimmy Choo.

Har forsøkt å jobbe litt med å lage en prosjektbeskrivelse til masteroppgaven min, men ikke med spesielt stort hell. Jaja, sånn er det av og til.

Siden mamma og pappa har badekar, planlegger jeg rett og slett en minispa i kveld. Gleder meg!

Ingerid sa...

God fredag! Ekstra pent kledd i dag i pent svart draktskjørt og nye strømpebukser, med Burberry Woman bak øret og øredobber i sølv. Det blir en rolig helg med familien, skiskole og planlegging av barnebursdag neste helg er det eneste på programmet, og så får vi se om vi får noen venner til å komme til oss på søndagsmiddag. Hjemme er forresten glamouren litt høyere enn vanlig, med nye planter i stuevinduet og nyryddet, nyorganisert på barnerommene. Det var ekstra fint og oppløftende å lese gjennom kommentarene her i dag, ettersom jeg var i en trist begravelse i formiddag (til en gammel skolekompis, den første). Så nå er det på med litt rød leppestift, eller kanskje den nye rosa Milan mode fra Mac, og så hjem til familie og en rolig kveld! Det blir fint. God helg!

Anne sa...

Dro litt tidlig fra jobb og sitter nå i stuen i barndomshjemmet mitt og hører det brenner godt i etasjeovnen! Har valget mellom å lese (Menneskefluene av Hans Olav Lalum) eller starte på nytt strikketøy... Gleder meg dessuten til årets første gjensyn med "gamle" venninner senere i kveld og kanskje en skitur i morgen - og ønsker alle en riktig fin helg!

Anonym sa...

Glamouren kommer sent her, men detnbegynner med et deilig kveldsbad, deretter på med silkepysjbukser og den fineste morgenkåpa. Så blir det film "The queen of Africa" med Bogart, inspirert av forrige innlegg. (Ligger forøvrig på youtube.) Jeg er så takknemlig for å bli påminnet alle gode gamle klassikere! Tusen, tusen takk!

Tigram sa...

Fredagsglamouren var kveldsskitur med god fart i utforbakkane. Song av glede inni meg. Deretter eit tropisk karbad. God helg!

togpiken sa...

Dagens glamour er å endelig synke nydusjet ned i rent og delikat sengetøy etter en en usedvanlig travel fredag. Jeg var egentlig for sliten til å gå i gang med sengetøyskifte, men det var absolutt verdt det. Etter en lang natts søvn kan helgen bare komme :) God helg alle sammen!

glow sa...

God kveld! Litt sen rapport, men har vært opptatt med å gå lang skitur med en god venninne. Flott start på helgen! Nå er jeg hjemme hos mamma og pappa en tur og hygger meg med rødvin og godt selskap. Glamoreffektene i dag er røde roser i kinnene fra skitur!

God helg til alle :) og tusen takk til glamorbibliotekkaren selv for flott blogg, hvert innlegg er er lite lyspunkt i dagen!

- Glow

Ina sa...

Jeg startet dagen i London, med tid til et skumbad før frokost. Glamaramamarambambam! Siden har det gått slag i slag, og jeg har nettopp låst meg inn i leiligheten her i snødrivet i Oslo og byttet til pysjamas. Sliten og forkjøla og ærlig talt litt usikker på om jeg ikke er en robot akkurat nå. Men! På Heathrow prøvde jeg Cartiers Baise Volé, og nå, fem timer senere klarer ikke å slutte å sniffe på håndleddet mitt! Lurer på om ikke den må inn i februarbudsjettet. (God timing med spare-innlegget under her) I morgen skal jeg treffe en kompis i bibliotekbaren på Bristol, vi skal se "Natten er dagens mor" på Nationaltheatret og ellers "feire livet", som Børud-gjengen sang i MGP den gangen.
God helg!

Populære innlegg