torsdag, april 16, 2015

Ønskeinnlegg: En rundtur i hjemmet - del 1

Det var et par av dere (Koffeine og Anaruh) som ønsket en rundtur i hjemmet, så nå har jeg samlet en del bilder herfra. (Det blir ikke fra alle vinkler og plantegninger og sånt, haha, det er på ingen måte en salgsannonse!)
Vi starter med kjøkkenet. Her er vinduet ut mot hagen en vakker sommerdag. 


Vi har mange åpne hyller, hvilket passer meg fint - jeg synes det er veldig koselig. Da er det lettere å bruke alt sammen også, når man ser hva man faktisk har. Kjøkkenet var relativt nytt da vi flyttet inn, og i lyselyseblå farge og en stil vi likte - hvilket var helt ypperlig, så slapp vi å fikse noe selv. (Jeg er mildt sagt uinteressert i oppussing, særlig av kjøkken, blir stressa bare av tanken.)


Mye benkeplass, dette er bare halvparten. 


På kjøkkenveggen henger ei klokke fra et bruktmarked i en liten by i Provence, samt ei hylle med te. Her er det hyppig rotasjon, jeg har et skap fullt og veksler hele tiden på hva som står framme. 
 Midt i stua står en gammel vedovn som vi bruker en del om vinteren. Når den ikke er i bruk, er den helt suveren å ha en diger krukke eller vase på, full av blomster eller kvister. Eller som her - en blomstrende pelargonia. Speilet er gammelt, art deco-stil, og kjøpt på bruktbutikk. Her fyrte jeg riktignok samtidig som jeg hadde planter stående oppå, men ikke så mye at de tok skade. Om vinteren, og særlig i jula, liker jeg å dra lenestolen fram til ovnen om morgenen. Fin lesekrok!Det gamle Krogenæs-spisebordet er muligens favorittmøbelet mitt. Det ble kjøpt på 60-tallet, og vi har arvet det. Et stort tungt trebord sånn som jeg alltid har drømt om, med god plass og mulighet til å forlenge så vi kan sitte ti personer rundt det. Funker ypperlig til alle måltider, til teselskaper, jobbing, hva som helst. Slik ser det ut som sommeren. Døra går ut til hagen, så det er fint å sitte ved spisebordet året rundt og se ut. 


Og her er det om vinteren. Her har vi snudd det på tvers. Skjenken i bakgrunnen er forøvrig et annet yndlingsmøbel, arvet av farmor, og rommer duker og kopper og glass og servietter og lys og det meste. 


Den er så pen og velholdt!
Og her var det jul. 


I salongen flytter vi litt rundt på lenestolene nå og da, og sofaen står enten under vinduet eller ut i rommet. (Her er det høst ser jeg - epler fra hagen på bordet, høstgardiner, kaprifol i vase.) 


Her står den under vinduet. Bordet er fra loppemarked. 

(Alle barn som kommer på besøk vet at det finnes leker og morsomme ting inni det lille skapet i bordet!)


Lampeskjerm fra min barndom. 
Piano har vi også. 


Der får familiebildene plass. Gangsteren med hatt og solbriller i midten er min morfar. Innenfor pianoet er det en dør som går ned til underetasjen, og der har vi en stor peisestue som fungerer som bibliotek, et ekstra bad/vaskerom, og en bod. En av bokhyllene nede. 

Daybed a la 80-tallet, masse puter og peis og gode muligheter for hyggelige lesestunder. 

Tilbake til stua i 1. etasje - her går det trapp opp til 2. etasje. Mer om det senere!


12 kommentarer:

Ingvild sa...

Veldig gøy å se! Og dette mener jeg som et kompliment, men det minner litt om huset til bestemor. En del like møbler og i det hele tatt stil. Nå ble jeg kjempenostalgisk :-)

Fvrelden sa...

Takk fordi du deler. Veldig koselig :)

Line sa...

Trivelig :) Et ordentlig hjem.

Maren sa...

Nydelig og hundre andre fine ord til! <3

Lektor Tørrdal sa...

Koselig hjem :-)

Hermia Says sa...

Själfullt! Önskar så jag också haft möjlighet att ta vara på äldre möbler från närmaste släkten. Cool är den, er vedugn..

Sara sa...

Så innmari fint! Jeg må også si Tusen Takk, for jeg hadde tenkt å foreslå samme ønskeinnlegg men lot være siden to andre allerede hadde foreslått det. Men du har virkelig drømmehjemmet, så himla fint og hjemmekoselig og lunt og personlig! Der hadde jeg følt meg velkommen, helt enkelt.

Glamourbibliotekaren sa...

Ingvild: Det tar jeg som et kompliment! Bestemorshjem er noe av det koseligste!

Fivrelden: Takk for det!

Line: Så hyggelig å høre!

Maren: Tusen takk!

Lektor Tørrdal: Takk og takk!

Hermia: Ja, vi er privilegerte som har arvet så mye fint!

Sara: Tusen takk for fine ord!

Synne sa...

Jeg synes det er så hyggelig hjemme hos dere! Jeg elsker klokka på kjøkkenet!
Jeg gleder meg til jeg en dag får meg et hus hvor jeg kan gjøre akkurat som jeg vil, hoho.
Dessuten har jeg også planer om å tilrettelegge litt for barn som kommer på besøk! Jeg har ikke lyst på barn selv, men det er trivelig å ha noen småting som de kan more seg med når de er innom!

Anaruh sa...

Tusen takk for ønskeinnlegg! Dere har det det så koselig; skulle gjerne likt å komme hjem der; trekke en kanne te og slengt meg på sofaen og hørt på platene dine :)

Gleder meg til del 2!

Ine sa...

Takk for innlegget! Dere har et så vakkert, personlig og inspirerende hjem. Så deilig å se noe annet enn trendy duse farger og minimalistiske møbler :)

Glamourbibliotekaren sa...

Synne: Tusen takk! Vi er også glade i den klokka, skikkelig vintage fransk!

Anaruh: Takk for det! Sofa, plater og te er noe av det huset innbyr aller mest til, så det skjer relativt ofte, hehe.

Ine: Tusen takk for hyggelige ord! Trendy kommer vi aldri til å bli, det skal jeg love deg. Og minimalisme er umulig med bok- og plate-samlinger som våre, hvor gjør minimalistene av alt sammen? Slikt man bruker i hverdagen? Fatter det ikke.

Populære innlegg