fredag, april 17, 2015

Glamorøs fredag


God morgen, kjære lesere!
Her på hjemmekontoret er arbeidsdagen godt i gang, jeg har en stor kanne rabarbrate ved min side, jeg hører på klaversonater av Schubert og ser ut i hagen hvor sola skinner. Fuglene synger der ute, så om ikke lenge setter jeg opp verandadøra og får våren inn i stua! Sommerlig smoothie til frokost (er én visdomstann fattigere siden onsdag), og om et par timer skal jeg rusle borti gata og kjøpe ferske croissanter til lunsj. (Det er virkelig sommerfølelse! Gå gjennom hagen og ut grinda istedet for hovedinngangen, med kurv over armen og småsko.)

Dagens duft er nostalgiske Charlie, og planene for dagen er veldig hyggelige - etter jobb skal jeg henge med søstrene mine, deretter på middag hos ei venninne, og til slutt på konsert. Senere i helga blir det rusling i de fineste deler av byen med min elskede, spane på blomstringen her og der, bok i hagen og høyst sannsynlig minst én film (Get-boksen er snart full..!).

Deres tur! Hva fargelegger deres fredager? Skriv rapport i kommentarfeltet, jeg vil gjerne høre fra dere!

Ha en fin dag!

mvh
Glamourbibliotekaren

 p.s. En låt til fredagen!

 

24 kommentarer:

Gry sa...

Er jeg først? Endelig! :) Sola skinner i Oslo, det er deilig! Jeg har akkurat kommet på lesesalen, rakk en tur innom stamkaféen først, og fikk en nydelig rusletur gjennom Frognerparken. Helgen skal brukes på loppemarked har jeg tenkt, og søndag er jeg invitert på middag hos foreldrene til ei venninne! Luksus for en student :) Ha ei god helg Glamourbibliotekar og alle lesere, jeg lover forresten å kommentere oftere! (Dette er min første fredagsrapport!)

Line sa...

Det er fredags morgen på skolebiblioteket og jeg kikker i dagens aviser. Elevene er nok på time eller noe sånn, de er ikke her i alle fall. Etter jobb i dag og mesteparten av dagen i morgen skal jeg vaske rundt på onkels campingplass, der jeg har ekstrajobb bare for gøy og for å hjelpe han. Så nå vasker jeg rundt og på sommeren ringer han når det trengs vasking. Dessuten treffer jeg turistene som stort sett er gamle kjente. Så bare det å vaske før sesongen gir mer vårfølelse selv om snøen ennå ikke har gått sin vei. Vi lever i nord;-) Jeg har ellers ingen andre planer for helga, blir jeg ferdig er det greit nok. Søndag skal jeg bare ta det med ro og lese masse.
God helg til glamourbibliotekar og alle andre

Lektor Tørrdal sa...

Først skal jeg få i gang dansketiden ved å se FANTASTISKE Historieätarna med elevene. Den er svensk, men i nøden tar vi det verden har å gi oss om 1600-tallet- Så må jeg få avkolonisert Afrika litt fort. Når disse to småtingene er over er det helg. Begynte litt helg i går med å gå¨på Stavanger symfoniorkesters fremføring av Beethovens 9., som jeg mistet litt pusten av.
Og i morgen er det førpremiere på Tore Renbergs første teaterstykke. Og tur i kolonihaven med termos, håper på sol. Må sette litt erteblomsterfrø tror jeg.

Maja sa...

Endelig helg! Travel uke, mye jobbing, lite fritid, men nå i helga skal jeg bare ta det helt med ro og nyte livet! Oslo viser seg fra sin beste side for tiden, det er bare å se seg rundt :) God helg alle sammen!

Glamourlegen sa...

Grytidlig morgen som vanlig, da får man god tid som vi i dag brukte på stor omvei til barnehagen for å se på trikker og busser og en bæbu. Hun lille i sele på ryggen som lener seg godt fremover for å kose mens vi peker på pip-pip´er er nok det mest glamorøse innslaget så langt i dag. Nye jeans gjør ikke dagen verre heller.

Oslo er i vårblomst, like rørende vakkert hvert år.

Deilig fredag og god helg alle!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
Dagens glamour består hovedsakelig av helt nyklippet hår, pluss en liten dæsj av Strawberry Flower fra Fresh som som jeg nesten ikke tør bruke av ettersom den snart er tom.
Kaldt og ganske utrivelig vårvær i Trondheim, men håper på såpass gløtt mellom sludd/regn/haglbygene at jeg kan få pusset vinduer og hengt opp nye gardiner i helga. Ellers er heng med bra folk det eneste som står på helgemenyen. Deilig med en helg uten store planer.
God helg til alle!

Anonym sa...

Mitt første fredagsinnlegg noensinne :) Glamorøs fredag her i form av hjemmekontor. Tid til en rolig kaffe med egne favorittbønner, en runde i hagen når en pause trengs - og stillhet rundt ørene. DET er luksuriøst, det!
Ellers er helgeplanene litt uklare akkurat nå, men det vil i all hovedsak dreie seg om hagearbeid og hyggelige stunder med de to små jentene våre.
God helg fine folk!

Maren sa...

God fredag! Jeg har også hjemmekontor i dag, og drikker Løv sin hvite te med solbær og fersken. Den er så god! Nå skal jeg jobbe litt med bacheloroppgaven, og glede meg til konsert i kveld. Resten av helga blir fin, jeg har fri og har ikke planer om annet enn hygge. Denne uka har jeg nesten ikke fått lest, det er jo litt krise, så det skal prioriteres i helga. Og på søndag skal jeg på konsert med koret til ei venninne, de har barne-tv-mimre-konsert sammen med Ragnhild Sælthun Fjørtoft, det blir så koselig. God helg!

Rannveig sa...

Jeg er også blant dem som håper at sola over Oslo skal vare helga ut. Dagens glamourelement er min nye lekre blazer fra Riccovero som jeg er helt betatt av. Jeg kom nylig ut av fødselspermisjon og noe av det beste med å jobbe igjen er at jeg kan kle meg mer etter stil og ikke bare etter hva som er praktisk og tåler gulping. ;) Helga blir rolig. Kanskje en tur på kafé på lørdag og på søndag skal vi ta med barna i svømmehallen. Også skal jeg vaske vinduene og slippe inn vårlyset! God fredag!

Synne sa...

Hurra for fredag! Min kjære har akkurat reist på helgetur til Amsterdam med noen venner, så jeg kan gjøre akkurat hva jeg vil de kommende dagene. Planlegger blant annet å spise sushi, for det er ikke han så glad i, og å spille favorittmusikken min ekstra høyt!
Jeg har drukket god juice til frokosten og hygget meg med det nye Morgenbladet, og når dagens arbeid er unnagjort planlegger jeg å lese ut ei bok, og så skal jeg drikke vin med ei venninne når kvelden kommer.
Forresten så er kjolen og den røde leppestiften på, som seg hør og bør!
God, glamorøs fredag og god helg til alle!

Stine Arkeologine sa...

Nå skinner sola utenfor her også, etter ei uke med slaps og iskaldt regn! Jeg skal jobbe intenst i to timer til, så er det bare et møte igjen før vi kjører til hytta der vi bare skal hvile oss. Sekken er full av tegne- og malesaker, bøker og puslespill. Vi skal lage god mat og gå lange og kronglete turer i skogen på jakt etter rare dyr og pinner og vårtegn. Og jeg har med Jens Andersens biografi om Astrid Lindgren til meg selv, gleder meg! Fredagsantrekket er hvit skjorte lånt fra skapet til eldstemann, ankellange bukser med primulaer på og lave sko - det siste er det mest glamorøse av alt! Og i anledning fredagen har jeg også tatt på parfyme ("Lily", minner meg om skog og mose). Kort sagt en glamorøs og fin fredag. :-)

Riktig god helg til dere alle!

Anna Lovinda sa...

En liten hilsen fra "the northernmost..." Anna Lovinda! Det er mye som har den benevnelsen her oppe på Svalbard, nå også jeg. :-)

Her våres det også, men så langt jeg har klart å observere betyr det at det blir grått, og svart og vått, og sola skinner 24 timer i døgnet, om den skinner da. Midnattsol om to dager.
Tror dagens glamour vil bestå i å gå innom en av butikkene her og sjekke ut hylla med honningprodukt fra Hedmarken. Kanskje har de en god såpe til badet? Håper det. :-)
Kjenner en liten misunnelse over de som kan nyte vår i Frognerparken og Botanisk Hage nå, det er sjarmerende det. Dere får nyte det for flere! :-)

God fredag, og snart er det helg!

Anonym sa...

Fredag... Det mest glamorøse med dagen i dag er at uken snart er slutt. En særdeles kjip og slitsomt uke jeg med glede legger bak meg. Min elskede ga meg en god start ved å ta vår sprellvåkne datter slik at jeg fikk en times ekstra søvn - sterkt tiltrengt!

Jeg har prøvd å glamme meg litt opp med ikke-amme-topp og skjørt. Og jeg har brygget kaffe og leser A-magasinet (og noen blogger, åpenbart...). I dag er planen å handle. That's it - men utfordrende nok akkurat nå.

Jeg håper alle får en riktig fin helg - i solskinn her på østlandet, ser det ut til! Fint med vår :)

Glamourfilologen sa...

Endelig er helgen her snart! Den skal jeg bruke til å se film (min Get-boks er også nesten full!), lese, strikke, slappe av med familien og gå en fin søndagstur i marka. Dessuten blir det tid til en venninnelunsj på kafé i morgen. God helg, Glamourbibliotekar og alle dere andre!

.mette sa...

Fredager er fine dager. Ikke veldig mye glamour - men et Holzweilerskjef lyser opp rundt halsen. I helgen blir det litt malearbeid i heimen,men lørdag aften skal vi til Stiansens kjeller og spise oss gjennom en 10 retters middag. Så blir det som alltid mye lesing, litt turgåing og rydde balkongen - vi er lovet balkongvær. Ha en flott helg. .mette

Anaruh sa...

Jeg startet helgen med å bruke lang tid på badet i dag tidlig, og en frokostsmoothie i bilen på vi til jobb. Planene for dagen er å rydde tilbake litt møbler på det nymalte soverommet vårt, og til kvelden skal jeg ut og spise med en venninne. Utover det er helgen helt åpen, men hengekøya står klar, skogen er full av hvitveis og så lurer jeg på om jeg skal baken en kake bare sånn fordi.

Ha en riktig fin fredag alle sammen!

Hermia sa...

Efter två möten med alldeles för mycket kaffe (och tårta!) känns det som att fredagsfirandet börjat! Det är grått här utanför men jag har en god bok i väskan (där författaren Thora Dardel berättar om sitt 20-tal i konstnärernas Paris) som blir mitt sällskap efter jobbet på kafé/bar. I helgen väntar arbete med att laga staketet runt den lilla hagen.

Ha en fin helg!

Oda sa...

I Danmark er det skikkeleg forårsvær; strålande solskin og kraftfullt vind. Etter ein lang joggetur i dag tidleg har dagen hittil blitt brukt til å ete ein lang brunsj saman med mi sambuarvenninde og høyre på nyoppdaga ungarsk folkemusikk, som eg fann på ein folkemusikkfestival i Buda Castle i påska.

Eg planlegg å arbeide med skulearbeid på min yndlingscafé seinare i dag, som har den beste citrontærte eg veit om, så det i seg sjølv kjennast litt glamorøst. Bortsett frå det har eg nye bukser på og har mala neglane mine i same farge som den, nemleg gullgul. Solskinet har gitt meg freikner og det er noko av det freshaste vårpynten syns eg.

Helga skal bli brukt til å arbeide vidare med eit forskningsprosjekt omkring søvn og musikk, eg skal på ei doktorgradsavhandling og i biografen, og forhåpentlegvis få tid til å berre sitje ned i nokre timar å lese The wind- up bird chronicle av Murakami.

God helg til alle saman. Det er så herleg å lese dette kommentarfeltet ;-)

koristen sa...

Antrekket er jeans og svart genser, så særlig fargerikt er det ikke, men behagelig. Dessuten glammes det opp av et skjerf i lekre blåfarger, og jeg dufter av "Oscar".

I helgen blir det besøk hos mor, forhåpentligvis blir turværet fint så vi kan nyte våren.

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre!

Solbad sa...

Det har vært en rolig fredag på jobb, så helgen har så smått startet. Vårlig i dag også, og det er meldt pent vær til helgen, så da er det bare å komme seg ut i solen og helst ut i naturen. Mitt beste glamourtriks de siste dagene har vært sang - det å synge gjør en veldig energifylt og oppstemt, så det er en passende aktivitet til våren! Og man kan synge uansett stemme, det gjør en like glad uansett (det motsatte av likeglad altså)!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra bodøbyen! Dagen startet forskrekkelig tidlig, og også den firbeinte syns det var brutalt med morgentur før klokka var seks. Men det måtte til, for dagen ellers har jeg tilbrakt på fagseminar for blålysetatene og "tilhørende" grupper som f.eks. redningsskøyta og 330-skvadronen. Veldig interessant og lærerik dag, og mange inntrykk å fordøye!

Antrekket var også glamorøst nok; sort relativt smal bukse, hvit pen skjorte og lilla v-hals-genser. Jeg hadde Max Factor på vippene, Elizabeth Arden på leppene og Valentina (som alltid!) på halsen/nakken.

Resten av helga later til å bli innholdsrik. I morgen tidlig (nitida!) får jeg et mini-flyttelass her med ting som har stått på loftet hos venner i fem år; det blir et underlig gjensyn å pakke opp mye av det som er der, tror jeg. Deretter skal jeg holde et kurs på formiddagen, for så å være sosial på ettermiddag-/kveldstid. Den firbeinte skal også få sine lufteturer, og hvis være blir høvelig bra, skal vi gå oss en god tur i marka på søndag!

I går var jeg dessuten på bruktbutikken til Røde Kors, hvor det var posesalg på bøker. Ei hel veske full av bøker for den nette sum av NOK 50,-. Det kan man like!

Ingerid sa...

Fredagshilsen til alle også fra en travel forsker i tidenes innspurt. I dag prøvde jeg ut en ny genser med turkise trær på hvit bunn, et impulskjøp fra England. Forfriskende med noe nytt, men det var vel ikke det mest treffende plagget. Kanskje det passer bedre om sommeren? Ellers Volutes fra Diptyque bak øret og Frøken Fjong-øredobber. Det blir bare jobbing i helgen, men i kveld skal jeg slappe av! God helg til alle, og særlig til Glamourbibliotekaren!

S sa...

Åh, for en deilig fredag. Dagen begynte tidlig fordi jeg måtte pakke i bilen slik at jeg fikk med alle pakkenellikker. Så bar det avgårde på siste dag av hospitering. Det var nesten trist å ta farvel med en hyggelig og kunnskapsrik gjeng som jeg har lært mye av de siste dagene. Men jeg kom meg avgårde litt etter lunsj og trafikken fløt greit så jeg kom hjem til middag med familien. Og for et gledelig gjensyn etter to uker borte fra flokken min. :-)

Nå er det sløving i armkroken til kjære. Vet ikke helt hva helga bringer, men tror det blir en del husarbeide, litt frisk luft og kanskje trening.

Ha ei trivelig helg!

S

fivrelden sa...

Rabarbrate har jeg ikke drukket siden barndommen, og det er veldig godt. :) Her gjør jeg meg klar til morgendagens kjøretur til Oslo. Alt er i rute, og snart vil det være Earl Grey på kanna. God helg.

Populære innlegg