fredag, april 03, 2015

Glamorøs fredagGod formiddag! Det er fredag!

Her er jeg i gang med å lage frokost til meg og min elskede, med kokte egg og hjemmebakt brød og gode oster og syltetøy, og påskete såklart. Sola skinner og himmelen er blå, dagens duft er Piment Brûlant, jeg har prikkete kjole på og en plan om å lese mye i dag og sette ned avleggerne som har fått lange røtter de siste ukene. Dessuten er det jo virkelig dagen for pasjonene, som jeg uansett hører på hver dag på denne tiden av året, men i dag skal jeg få blogga om forrige fredags konsert i Barcelona også. I går kveld hørte vi live-overføring av Matteuspasjonen fra Spania, med det samme ensemblet som vi hørte i domkirka her for et par-tre uker siden. (Med den himmelske Hana Blazikova!) Fint!!

Legg igjen fredagsrapporter dere også! Og fortell hva dere leser i påska! 

Ha en fin fredag!

mvh
Glamourbibliotekaren

10 kommentarer:

Ingvild sa...

God fredag! Lang frokost med påskelabyrint, over på P2 nå, skal snart ut i sola og gå en lang tur. Fint med ferie altså! Men du, så kul den gule kanna di er, hvor er den fra? Er det emalje?

Kjersti sa...

Dette skal bli en fin fredag! Det blir storinnrykk til hovedstaden, en delegasjon fra familien skal se på gardistsønnen foran Slottet. Etterpå blir det mat og vin - og det er jo sol! Bare det er nok til å gjøre dagen ekstra fin.
Spørsmålet nå er hvor tykk jakke jeg trenger. Jo, det er varmt i sola, men allikevel kjølig luft. Hmm...

Kristine sa...

Her skal det plantes litt påske- og vårblomster i krukker og et bed foran huset, før vi kjører til en annen by for å (forhåpentligvis) kjøpe noen fliser av noen som har feilkjøpt noen titalls kvadratmeter med flis. Ellers blir det kanskje en tur i solen og besøk av et søskebarn, og bypåske føles ikke så fælt allikevel.

God påske!

Kristin sa...

Her i hovedstaden skinner sola, det er så deilig! Det meste av snøen fra forrige uke er borte, så dagen skal tilbringes på verandaen i solveggen, jeg har bunkret opp med kvikklunsj og appelsiner og påskekaffe (ikke glad i te..) og bøker! (Apropos radio og pasjoner, Glamourbibliotekar, vet du om noen av pasjonene sendes på radio her i helga? Konserter eller noe? Tar gjerne mot tips!) Ha en god påskehelg alle sammen!

Glamourbibliotekaren sa...

Ingvild: Ja, emalje! Gammel, fra Sovjetunionen! Passer fint til påskekvister :)

Kristin: Jeg har sjekket litt - i morgen tidlig klokka 6 går første del av Matteuspasjonen i Morgenkonserten på P2, og klokka 13 er det Bachs Påskeoratorium i sin helhet i "Perler fra Platearkivet" på P1+ (med reprise søndag kveld kl. 23). I dag gikk det opptak fra en barokk-konsert i Trondheim fra 11-13, og i den siste timen var det utdrag fra både Matteuspasjonen og påskeroratoriet. Du kan høre på det i nettradioen til NRK! :)

Anonym sa...

Bursdag! Fri! Nydelig vær! Hyttetur på Hvaler! Denne fredag er så langt helt super! Dog med uglamorøst turantrekk, men én av gavene jeg har fått er et gavekort på nytt turtøy, så etter påske skal jeg kjøpe ulktrøyer uten hull, turbukse uten lapper og en jakke som ikke er halvparten så gammel som meg.. Så langt i dag har jeg sovet lenge (til meg å være), gått to lange turer, plukket blåveis, kost med mann&barn, slikket sol (og duppet litt ) i hagen og sett to rådyr og to svaner. I kveld blir det deilig mat og god champagne.

Ønsker alle riktig god helg!

Ina sa...

Hilser fra Crna Gora! Vi loffer rundt på Balkan, og har akkurat sjekket inn på et palass fra 1400-tallet i den lille, vakre byen Kotor. Boblebad og annen moderne luksus krangler vi ikke på at de har installert. Resepsjonisten er Silje Nergaard-fan og har lært seg norsk på universitetet i Podgorica, et sjeldent sammentreff! Nå skal vi utforske området i den deilige vårsola, og pønske på hvor vi vil spise middag. God påske og god helg!

Maren sa...

Det er så deilig med påskefri! Fredagen brukes til tur ved Mjøsa,anskaffelse av nye fregner, påskete og bok,og å glede seg til Foyle dukker opp på tv. God påskehelg!

Stine Arkeologine sa...

Finfin fredag med "sakte tid" som minstemann sier når vi ikke trenger å skynde oss hit eller dit! Tur, sol, appelsiner, lukt av vår, lek, god mat, god bok og koselig selskap. Ikke så mye ytre glamour men hestehale, solkrem og skaut er luksus på sin måte! Nå gleder jeg meg til påskekrimmen på NRK. Fortsatt fin fredag og god påskehelg til dere alle! :-)

Line sa...

Fredagen har hovedsaklig bestått av fjelltur, opp til hytta på skuter og ned på akebrett, ca 3 km fra fjell til fjord unagjort på et øyeblikk. Neste gang må jeg ta tida. Hovedfordelen med akebrett framfor ski er at det ikke går å falle ned, bare av;-) og så lenge man ikke krasjer i trær er det skadefritt, har klart meg så langt. Nå på kvelden har jeg bare slappa av og nå skal jeg fortsette på e-boka mi. God påske til Glamourbibliotekaren og alle påskegjester i bloggen din

Populære innlegg