torsdag, april 02, 2015

Kva las du no?

Så langt i påska har det vært lesing på fly, båt, tog, strand, balkong, hage, og selvfølgelig på senga. Jeg er som nevnt ferdig med Hemingways "Across the river and into the trees", og nå leser jeg Agatha Christies "Ti små negerbarn" - jeg leser minst én Agatha Christie hver påske. Jeg leser også Marian Keyes' siste, og reutgivelsen av "Bergenstoget plyndret i natt" fra 1923 av Jonatan Jerv (alias Nordahl Grieg og Niels Lie). Hva som kommer etterpå vet jeg som vanlig ikke. Utvelgelsen er en del av moroa!

Nå vil jeg høre hva dere leser i  påska!


30 kommentarer:

Fagbibliotekaren sa...

Moro! Jeg leser også Agatha Christie hver påske nå, etter inspirasjon herfra, så jeg er midt i "Doktoren mister en pasient". Digger Poirot! :-) Etterpå skal jeg lese noe Hamsun tror jeg. Fortsatt god påske! Deilig bypåske her (vet du at Kafé Gram har åpent hver dag? leste det et eller annet sted)

Amatørfotografen sa...

Jeg har også lest ombord i båt, og jeg leser nå Den tomme stolen av J.K.Rowling. Har ikke kommet så veldig langt ennå så jeg kan ikke gi noen statusrapport annet enn so far, so good.
Dette er min påskekrim i år.
Jeg står på venteliste på biblioteket på en Agatha Christie bok, Poirot - Monogram mordene, men det ser ut til at det varer og rekker før jeg får den. Jaja, det får så være.

God påske :) :) :)

Hilde sa...

Jeg leser foreløpig siste rest av Michael Sorkins "twenty minutes in Manhattan". Arkitektur- og byhistorie fra en by jeg aldri går lei. Etterpå følger "Diana - in her own words", en biografi jeg fikk av en gammel dame jeg kjenner. Lese på hytten med utsikt. God påske!

barnebibliotekaren sa...

Her er det hjemmepåske med en bunke bøker, kaffe, te og påskegodt som gjelder. Bok på vent er blant annet Klagesang av C.J. Sansom - historisk krim fra tudortiden. Men først skal jeg lese ferdig årets krimsnakkis - Sannheten og andre løgner av Sascha Arango. Spesiell og veldig godt skrevet!
God bokpåske!!

Inger Marie sa...

Gleder meg allerede til å sette meg på toget i ettermiddag for da kan jeg fortsette med den veldig bra boka jeg holder på med akkurat nå, nemlig "Haltet euer Herz bereit" av Maxim Leo (vet ikke hva den heter på norsk, på svensk heter den Röd kärlek: en östtysk familjehistoria). Maxim Leo ble födt i Östtyskland 1970 og forteller sin og familiens historie under DDR-tiden og fram til idag med så mye klokskap ig humor at det er vanskelig å legge den fra seg. En av de böker man lengter til hele tiden når man ikke leser.
God lesepåske til dere alle :-)

Hermia sa...

Vaknade alldeles för tidigt i morse och har hunnit en bra bit in i Akademimorden där ledamöter i Svenska akademien dödas på löpande band. Bra skriver författaren, Martin Olczak, gillar Stockholmsmiljöerna och den litterära miljön.

Har flera biblioteksböcker hemma av bl a Stephen Fry, Steve Sem Sem-Sandberg och några till men ingen tydlig plan än.

Line sa...

Jeg leser norsk krim denne påsken og driver nå med operasjon føniks:-)

ellenkanin sa...

Jeg regner med å bli ferdig med "The secret history" av Donna Tartt i dag. Den har vært forbausende lett å komme igjennom, god underholdning.
Er ellers begeistret ny leser av denne bloggen.
God påske!

Elisabeth sa...

Jeg leser ikke krim i påska, men koser meg med andre bøker. Sett bort fra at den hyppist 'leste' boka er ei strikkebok med oppskrift på sokkene/lestene jeg lager til niesa mi, så leser jeg "En dag i Ivan Denisovitsj' liv" av Solsjenitsyn, ei bok jeg fant i bruktbutikk til den nette pris av kr. 20,-. Etter den skal jeg lese den siste historien som gjenstår i boka "Min lederhund" av Inger Ellen Eftevand Orvin, ei bok som handler om lederhunder hos kjente og ukjente hundekjørere. Fantastisk lesning! Jeg håper også på å få lest ferdig "H is for Hawk" av Helen Macdonalt, som jeg begynte på for ei stund siden.

Best av alt: Bursdag rett før påske ga meg penger som skulle brukes på Amazon. Det er allerede gjort, så nå er ny ladning på vei hit i posten. Hurra!

Lektor Tørrdal sa...

Jeg har lest det fantastiske essayet "Vi burde alle være feminister" av Chimamanda Ngozi Adichie. Jeg har kjøpt hennes roman "Half of a Yellow Sun" også, siden jeg har fått den anbefalt på det varmeste.
Ellers hører jeg på Ida Jacksons "Morfar, Hitler og meg" som jeg er helt fascinert av.
Og leser Jussi Adler-Olsen på sengen, og norsk pragmatikk til studier. Jada ....

Josefine sa...

Jeg leser "The Graveyard Book" av Niel Gaiman. Litt fantasy og grøss passer seg alltid i påska!

Trude sa...

Påske uten påskekrim er ingen påske for meg - jeg holder på med "Sikre tegn på din død" av Torkil Damhaug - spennende! God påske til alle!

fivrelden sa...

Jeg er ferdig med dreamsnaka av Vonda N. McIntyre og skal begynne på Født feminist av Martha Breen som neste bok. :)

fivrelden sa...

*Dreamsnake.

Må huske å aldri kommentere blogger før etter te ;)

Glamourlektoren sa...

Nettopp ferdig med Lena Anderssons "Rettsstridig forføyning - en roman om kjærlighet" - anbefales på det varmeste, selv om den er ubehagelig å lese. Om hvordan man kan gå inn i sin egen boble og miste helt gangsyn, kritisk sans og stolthet når man er forelsket.. Uha - hvem har vel ikke opplevd dette en eller annen gang..? Klarte bare med nød og neppe å legge denne boken fra meg. Måtte bare få slutt på pinslene.. :)

Leser nå Lars Petter Sveens (født 1981) "Guds barn" - med bibelfortellinger som underlag. Fascinerende beretning som griper tak i deg fra de aller første linjene:

""Det var i kong Herodes den stores dagar, i Betlehem, vi var på jakt etter ein liten jødekonge som var blitt fødd. Stjernene var oppe, vi var komne for å drepe han."

Stine Arkeologine sa...

Jeg leser "Nature cure" av Richard Mabey, den er som alt annet jeg har lest av ham utrolig fin - jeg vet ikke om noen andre i vår tid som kan skrive så vakkert og innsiktsfullt om natur som ham. Anbefales på det varmeste ("A brush with Nature" er en fin essaysamling å begynne med). Har ikke rukket å begynne på den fine, lille Penguin-pocketutgaven av John Dickson Carrs "The blind barber" fra 1943, som jeg fant på en bruktbokhandel før påska, så foreløpig pryder den nattbordet og skaper påskestemning med det fine omslaget!

Anonym sa...

Jeg har lest "Harpesang" av Levi Henriksen (fornøyelig!) og "Happy Sally" av Sara Stridsberg. Kofferten min kom aldri frem til Amsterdam, og der lå boken jeg skulle lese. Løsningen ble eBokBib og "På terrassen i mørket" av Hanne Ørstavik. EBokBib var super, dessverre var boken skuffende, men heretter fylles ikke kofferten opp med bøker :-)
ii
Starter nå på "Theres" av Steve Sem-Sandberg

-lutt

Anonym sa...

Nikolai Frobenius sin "Mørke grener". Skummelt deilig.

Dahlia sa...

Jeg har akkurat begynt på Kristin Brandtsegg Johansens Maria Magdalena. Disippelen Jesus elsket. Det virker veldig spennende. Forfatteren jakter på den historiske Maria Magdalena og gjennomgår alle mytene om henne. Interessant både fra et feministisk perspektiv og fra et religionshistorisk.

Maren sa...

Jeg er i gang med feriens tredje bok, Ensomheten i Lydia Ernemans liv av Rune Christiansen. Nyter hver setning, han har et fantastisk språk. Før det har jeg lest Frode Gryttens Vente på fuglen, og Moon Palace av Auster. Sistnevnte kjenner jeg i kroppen fremdeles.

.mette sa...

DLeser svensk krim, men er ikke helt overbevist over kvaliteten. Anbefaler heller den siste til Donna Tartt. Ellers har vi sløvehjemmepåske innimellom maleposjekt, turgåing og tv-krim. .mette

Julia sa...

Jeg leste nettopp Frankenstein av Shelley. Anbefales.

Anaruh sa...

Til nå har jeg lest Vår mann i Havana av Graham Greene, en veldig fornøyelig historie!

I tillegg er jeg halvveis inne i både Forvandlingen (Metamorphosis) av Kafka, og 11.22.63 av Stephen King, og begge to er gode på hver sine vidt forskjellige måter. Før ferien er over, blir det nok en Agatha Christie-bok også, men er litt usikker på om det blir en med Poirot eller en med Mrs Marple.

namnam sa...

Har lest ut årets påskekrim, "Når gjøken galer" av Robert Galbraith, og har begynt på Mykle og "Sangen om den røde rubin" som jeg av en eller annen grunn aldri har lest før.
God påske til alle!

Kine sa...

Det er så fint å la seg inspirere av alles leselister! Her var det masse bra.

Selv har jeg til nå lest Fugletribunalet av Agnes Ravatn ( elsket den) og Alys, always av Harriet Lane. Neste bok som ligger klar til lesing er The very thought of you av Rosie Alison.

Ellers må jeg, som ihuga Agatha-fan, ile til og korrigere Amatørfotograf. The Monogram Murders er ikke skrevet av Agatha Christie. Imidlertid er Hercule Poirot med, og boken er skrevet i Agatha'ish stil. Ganske artig. God lesing

Bibliotekarspira sa...

Inni ein skikkeleg dårleg stim når det gjeld lesing for tida,litt mykje anna som krever tankane mine.Men altså,prøver å få lest ferdig Brit Bildøen si nyaste bok,Sju dagar i august.Til no har eg likt den godt,skjøner kvifor den vann P2 lyttarane sin pris i år!

Eg har mange bøker liggjande som eg har lyst å byrje på,men trur eg må finne tilbake til lesegnisten først.

god påske!

ringvold sa...

I påsken leser jeg også "ti små negerbarn" for første gang på sikkert 15 år. Dette var mitt første møte med Agatha Christie og jeg kjente det fortjente en reprise. Riktignok var det vanskelig å finne den igjen siden de nå har endret tittelen til "og dermed var det ingen".

Kjersti sa...

Jeg leser rett og slett Mansfield Park av Jane Austen. I går kveld ga det meg en liten filosofisk stund, da jeg i en lesepause så på en episode av Sex og singelliv. Kontrasten mellom kjærlighetslivet for 200 år siden og nå! Wow!

Anonym sa...

Tester ut en bok av Paul Auster, Invisible. Virker bra, litt thrilleraktig foreløpig, og det passer bra nå i påsketider:) Har gått litt treigt med lesing etter at jeg leste ferdig siste bok om Karitas, en fengende historie om en islandsk kunstner. Ønsker dere alle gode leseopplevelser nå i påskehelga.

Rigmor.

Line sa...

Befinner meg i 2. verdenskrig, litterært Leste bok 9 i serien Mørketid, av Salmund Kyvik. Bra pocket-seriesett. egentlig, bortimot fri for kliss. Handlingen foregår under 2. verdenskrig.Så holder jeg påmed Zion-krøniken av Bodie og Brock Toene. De første fant jeg på Bokhylla.no men så var det slutt. enten var ikke alle innkjøpt eller så er ikke alle scannet ennå. Uansett jeg fant bok 6 på englesk, e-bok rett på padda så jeg for firtsatt å lese. I disse bøkene er det ennå bare 1939 og jeg har allerede kommet til bok 6
Så nå må jeg fortsette å lese og se hvordan det går med dem.
I tillegg til disse bøkene fant jeg et Donald Duck fra 2008 med en hostorie hvor Donald laget indisk mat. Jeg tror det skal være det meste, nei forressten, jeg har en halvlest Tarquin Hal " Tjenestepiken som forsvant" også hyttelitteratur som måtte bli med ned så jeg får lest den ferdig. Men detn er prioritert etter den andre serien min. Nå skal alt være med.

God påskebok

Populære innlegg