lørdag, mai 09, 2015

Dean & Deluca Earl Grey Tea


En av tingene dere ville lese mer om, jfr ønskeinnleggene for en stund siden, var te. Det er ikke meg i mot! Denne er den nyeste jeg har (dog er det et re-kjøp, jeg har hatt den for mange år siden)  - kjøpt på Dean & Deluca i SoHo for halvannen uke siden. Dean & Deluca er en delikatessebutikk - en slags miniatyrutgave av Le Bon Marchés matavdeling. Den ligger på hjørnet av Broadway og Prince Street, og der har de mye god mat og råvarer og grønnsaker og krydder og kjeks og kaker og alt mulig som man har lyst på, men som er vrient å ta med hjem på flyet. Og akkurat nå for tiden: Temmelig dyrt! Kursen er jo svært lite gunstig. Jeg nøyde meg med å kjøpe to bokser med te; forsåvidt er det alltid det jeg kjøper der. Jeg er glad i Earl Grey og synes det er interessant å sammenligne flere merker. Man skulle tro det var noenlunde samme smak på Earl Grey uansett merke, men det er det virkelig ikke. Dean & Deluca sin er ganske ulik Twinings sin for eksempel. Begge er svarte, begge har innslag av bergamot, begge er gode. Men ikke like i det hele tatt. Dean & Deluca sin kjennes mørkere, minner kanskje litt mer om Lipton sin Earl Grey (den som er svart utenpå). Den er ganske mørk i koppen også.. fordi jeg lot den trekke litt vel lenge. 
8 kommentarer:

Maja sa...

Dean and Deluca! Var det ikke der Felicity jobbet i tv-serien? Husker det så godt, sjefen hennes het Javier, men det var en kafé tror jeg.

Anaruh sa...

Jeg har også denne, kjøpt på samme butikk for et år siden. Den er god, men Twinings er fremdeles favoritten blant Earl Grey. Med Le Palais sin Thé des Lords som en god nummer to :)

Glamourbibliotekaren sa...

Maja: Jo, det stemmer! Hun jobbet vel på en av kaféene, litt usikker på hvor mange som er igjen av dem. Den ved Rockefeller Center er dessverre borte!

Anaruh: Ja, Twinings sin er nok best, det tror jeg også. Men jeg liker Dean & Deluca sin godt også, nok til at jeg kjøpte den på nytt nå i allefall. Et lite bloggsøk viste at jeg antagelig kjøpte den første gang i 2007. (en blogg er jammen meg et kjekt oppslagsverk!)

fivrelden sa...

Det er jo noe av det som gjør te interessant. Hvordan de ulike basene og tilsetningene kan gjøre en type te så ulik. :)

Line sa...

Dean & Deluca likte jeg veldig godt da jeg var i NYC i mars. Jeg kjøpte flere småting der til foreldrene mine som passet barna mens vi var borte.

Jeg kjøpte dessverre ikke te, men det skal jeg gjøre neste gang. Jeg er ikke så glad i Twinings sin Earl Grey, synes den er for søt. Kanskje jeg hadde likt denne?

Stine Arkeologine sa...

Ingenting er som en god kopp Earl Grey! Jeg liker godt mørk og kraftig te så denne hørtes god ut. Den nye (?) Snusmumrikk-koppen er så fin! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Fivrelden: Absolutt! Alt må testes :)

Line: Det kan godt hende. Twinings sin oppleves som mer "parfymert" om man kan si det på den måten.

Stine Arkeologine: Samme her! Det har blitt tilnærmet lynsjestemning et par ganger her i bloggen når jeg har skrevet om hvor godt jeg liker Lipton Yellow Label, haha! (og ja, koppen er fin! Min grønnfarge, elsker den)

Marianne sa...

Takk for tipset!

Populære innlegg