lørdag, mai 09, 2015

Morgensola


Som a-menneske er det ikke nødvendigvis så stor forskjell på hverdag og helg akkurat om morgenen. Man våkner nesten like tidlig på lørdager som på onsdager. Da er det fint å ha et sted hvor sola skinner tidlig, tidlig! Jeg har flere, og frokostplassen min er det ene. Der tilbringer jeg nesten hver morgen hele sommeren, så lenge sola skinner i allefall, og drikker te, spiser frokost og leser bok. Av og til tar jeg med radioen ut, eller så hører jeg på fuglekvitringen. Ellers er det helt stille. På et tidspunkt kommer postbudet på sin lille moped, jeg hører et dump i postkassa, og tusler bort langs gjerdet for å hente aviser og eventuelle hyggelige brev eller postkort! (Mannen min er B-menneske og intetanende om denne morgenstemningen som befinner seg utenfor vinduet til soverommet der han ligger i drømmeland.) 

Det er ikke så veldig varmt disse tidlige mai-dagene, men da kler man jo bare på seg. Forsythiaen blomstrer så fint og gult nå, man kan jo bare ikke sitte inne. Ved frokostplassen min er det en steintrapp. Den fører opp til toppen av hagen (vår hage har mange nivåer og berg og bakker og trapper), hvor vi har klesstativ, bærbusker og urtebed. Mynten har allerede kommet langt, den har spredd seg over hele bedet sitt, hurra! Jeg bruker den i alt mulig. I morgen skal jeg starte dagen med årets første kopp myntete!


8 kommentarer:

Ragnhild sa...

Så koselig det ser ut. Elsker frokost utendørs, du er heldig som har en så fin plass med morgensol!

Maja sa...

Innmari fint!! Tilbragte formiddagen på balkongen jeg også, kaldt, som du sier, men deilig med sol. Gleder meg til flere hageinnlegg, det er alltid så inspirerende!

Line sa...

For en herlig plass å starte dagen.

Stine Arkeologine sa...

Frokostplassen din ser kjempekoselig ut! Jeg har også en blomstrende forsythia i hagen nå. For liten til å sitte under, men fin å ha ved siden av der den står og lyser som en glødelampe om kvelden!

Glamourbibliotekaren sa...

Ragnhild: Ja, jeg føler meg privilegert :)

Maja: Så fint å høre! Av og til redd jeg bombarderer bloggen med hage, men det opptar meg jo i stor grad, så da blir det sånn. Fint å høre at du finner det inspirerende!

Line: Det er det absolutt! Gleder meg til sommerferien allerede!

Stine Arkeologine: Ja, glødelampe er ordet! Hele hagen vår er gul nå, tror vi har fem-seks stykker (de stod her fra før, så jeg har ikke planta dem selv). Flotte busker altså!

Marianne sa...

Nydelig. Din evne til å skape stemning..

Glamourbibliotekaren sa...

Marianne: Takk for det :)

Glamourgenetikeren sa...

Jeg har lyst til å plante forsythia i vår lille hage. Vet du om man burde plante det nå, til høsten eller neste vår?

Populære innlegg