lørdag, mai 23, 2015

Enda en magnolia


Vi har også en gul magnolia. Yellow River heter den, og blomstrer litt senere enn stjernemagnoliaen, som snart er ferdig for i år. Å plukke inn ei ganske grein med én blomst i toppen og putte den i en liten vase kan se litt merkelig ut, eller mest festlig. 

Løperen er ny, dvs gammel, den er fra en bruktbutikk. Vasen har dere sett før - det er den antikke karaffelen vi fikk av vår polske bohem-nabo. 


Sånn ser den ut på nært hold! Og den dufter himmelsk, naturligvis. Senere på kvelden i går fikk den selskap av en epleblomstkvist. Epletrærne våre er så fine nå at jeg må bort til dem hver gang jeg er ute, snuse og se og beundre og snuse litt mer. De blomstrer så overdådig, og jeg håper det betyr at det blir masse epler i år også. 

(Og denne vasen kjøpte jeg da jeg var ca 14 og blått glass i alle varianter var IT.) 5 kommentarer:

tonemor sa...

Nå vet jeg hvilket magnoliatre jeg skal ønske meg.
Har kjøpt to i år, stjernemagnolia og en med rosa blomster. Neste prosjekt er epletre. Blir litt forvirret av å se så mange sorter på hagesenteret. Og hvis man er opptatt av økologisk dyrkede trær, er det da spesielle steder man bør se? God lørdag!

Ine sa...

Så nydelig! Og særlig sammen med epleblomsterkvisten og stearinlyset. God helg!

Regnboge sa...

So fin den var!

For litt sidan var eg og pappa på hagehandel, og då fann vi ein pitteliten stjernemagnoliabusk som vi kjøpte til hagen heime. Eg gler meg til den veks seg større og ber litt fleire blomar (då eg for opp att til studiekvardagen var det tre blomar på).

Men eg trur nesten at eg allereie no kan seie at det nok blir planta fleire magnoliatre i hagen i åra som kjem, og kanskje denne gule er eit godt alternativ.

Marta sa...

Tenk å ha ein hage og eit tre! (studenthybeldraumar)

Glamourbibliotekaren sa...

Tonemor: Du får høre på hagesenteret, de vet kanskje om noen steder i nærheten hvor man kan få tak i økologiske epletrær. Lykke til!

Ine: Ja, det er så mye fint å plukke inn nå!

Regnboge: Det kan ta noen år før de blomstrer for fullt, vi var heldige med vårt, men jeg hører om noen som må vente i årevis. Lykke til! (Stjernemagnolia tror jeg er enklere å få til enn den gule)

Marta: Ja, gjett om jeg drømte om dette da jeg satt på studenthybelen! :) Det kommer, det kommer, bare vent!

Populære innlegg