torsdag, juli 16, 2015

The Haunted Life / Jack Kerouac. - London : Penguin, 2014. - 192 p.


Det er moro når det dukker opp en ukjent Kerouac-bok! Denne kjøpte jeg på Shakespeare&Co nå for et par uker siden. Jack Kerouac skrev den da han var 22 og skulle begynne på Columbia University, og det skulle egentlig være en tredelt novelle - men bare første del eksisterer. Manuskriptet forsvant, i følge han selv la han det igjen i en taxi, og det dukket opp først for ti år siden hos Christie's. Nå er boka på plass i hyllene. 

Hele historien foregår på i underkant av ett døgn i livet til studenten Peter Martin. Han er hjemme på sommerferie hos sin far, tanta er hushjelp der og lillesøsteren går fremdeles på skolen. Storebroren forsvant til sjøs ti år tidligere og hører nesten aldri fra seg. Peter møter kompiser og en venninne (kjæreste?), går på bar, er våken hele natta, grubler litt på om han skal fortsette å studere eller verve seg (sistnevnte får vi jo aldri vite siden den ikke er fullført). Faren hører på baseballkamp på radio. 

Det skjer ikke så mye, men det er fine beskrivelser. Sommer, radio, en døsig by. Fin. Han skrev jammen godt, Jack Kerouac. Her er forøvrig omtalen av On the Road

1 kommentar:

Ingrid sa...

Den har jeg ikke hørt om! Har jo lest "On the road" for mange år siden, nå skal jeg jammen skaffe denne også. Takk for tipset!

Populære innlegg