fredag, september 11, 2015

Glamorøs fredag


God morgen fra hjemmekontoret! Her ser det ut til å bli nok en nydelig dag, sola har stått opp og himmelen er blå. Yr melder om 19 grader utpå dagen. Passer meg utmerket! Det går fint an å sitte ute og jobbe og samtidig sanke D-vitaminer, I duftveien har jeg begynt å bevege meg mot høstparfymene, hvilket alltid er et høydepunkt i september, så i dag har jeg valgt Serge Lutens Vetiver Oriental og er lykkelig for det. Min elskede har frikveld, så da skal vi teste pizzafunksjonen på vår splitter nye stekeovn som kom i hus i går (etter at døra ramla av en gang for alle på den gamle fra 2003 som vi kjøpte brukt). Og se film!

Ellers: Mye å gjøre, travel helg, men bare hyggelige ting. Rydde, få det fint i alle rom, sortere parfymer, fortsette på boka jeg begynte på i går kveld. Dessuten er lønna på konto, så nå skal jeg donere mer penger til hjelpeorganisasjonene, og oppfordrer herved flere til å gjøre det:

Send FLUKT til 2434 (Redd Barna), til 2454 (Flyktninghjelpen) eller til 2272 (Røde Kors), send SYRIA til 2040 (Unicef) eller meld deg som flyktningguide, og les Flyktninghjelpens tips til hvordan man ellers kan hjelpe. Vi kan alle bidra!!  Refugees Welcome To Norway har mange gode råd og tipser om lokale grupper og innsamlinger. 

Minner forøvrig om min valg-appell om dere ikke har bestemt dere for hva dere skal stemme på. En ting som er verdt å tenke på når man bor i verdens rikeste land og har flere goder enn de fleste andre bare kan fantasere om, er: Man burde ikke stemme for at en selv skal få det enda bedre. Man bør stemme for at den som ikke har det så bra som en selv skal få det bedre.

Håper dere har fine fredager alle sammen! Rapporter mottas i kommentarfeltet! 

mvh
Glamourbibliotekaren


p.s. En nydelig låt som alltid minner meg som solfylte septemberdager:

18 kommentarer:

Anonym sa...

Endelig fredag! Selv om det generelt sett er kjekt å være yrkesaktiv, i stedet for fulltidshjemmejobbende, har denne uka vært utfordrende (lange jobbdager, møter, syk samboer og sutrete baby pga tenner). Derfor tok jeg - med god samvittighet - en pause i morges: Gikk på kafé, kjøpte kaffe og rundstykke, bladde gjennom avisene og kikket på hastende mennesker utenfor. Pustet dypt noen ganger og spaserte til jobb.

Så det var dagens glamourøvelse! Ellers har jeg ny bluse, og jeg tror jeg fikk tid til en dæsj Chanel Chance i morges... Helgen skal brukes til hyggelig besøk, men det blir nok dessverre ingen kulturnatt på meg - håper andre i Oslo får utnyttet dette gode tilbudet!

God helg, godtfolk!

Rannveig sa...

Jeg kjører høy glamourfaktor i dag med hatt i nydelig høstfarge, gullring som jeg har etter min mormor og parfyme fra Guerlain. Ser fram til en rolig helg med boklesing og turer i parken. Og så skal jeg kanskje kjøpe sykkel! Ønsker alle en flott fredag og en god helg.

Maja sa...

Rydder balkongen i dag og gjør den klar for høsten, det er veldig koselig synes jeg! Har noen nye lykter, har kjøpt et nytt pledd som ligger i en kurv ved balkongdøra, og selvfølgelig erica-planter og noen oransje greier jeg ikke vet navnet på. Det er fremdeles nydelig vær i hovedstaden, men høsten ligger i lufta og jeg er klar! :-)

Anonym sa...

Hei. Etterlengtet fridag i dag! Har sovet lenge. Har på ny fin sølvbluse kjøpt i går. Marc Jacobs parfyme. Venter på at håret som har blitt ganske langt nå skal tørke. Så skal jeg spise frokost på kafé. Været er nydelig. Sol og blå himmel. Helga skal benyttes til å rydde, vaske, lese og se film. Har veldig lyst til å se En natt i Berlin men den går dessverre litt sent her i byen. God helg!

koristen sa...

Deilig med fredag! Jeg merker gårsdagens yogaøvelser, men det er vel meningen! Antrekket er jeans og myyyk svart/hvit/blingpyntet topp fra Praha. Duften er glamorøse Chanel No 5 Sensual Elixir, mmm... I helgen skal jeg besøke mor, gå tur i forhåpentligvis fint høstvær, strikke og lese.

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse!

Josefine sa...

God fredag! Dagen begynte veldig glamorøst, vi fikk nemlig besøk av to elektrikere som hjalp oss med å henge opp lysekrone! Etter mye om og men, strømbrudd, manglende ledninger og dimmer ute av drift kom den endelig på plass! Gleder meg til høstkvelder i stua nå :) Ellers våknet jeg med vondt hals, tett nese og tungt hodet. Planen er en bursdagshyttetur i helga, men må nok se an formen litt.

God helg til alle!

Ine sa...

Jeg har hjemmekontorfredag, og går for avslappet glamour med en pen genser, myke bukser og en dæsj pudder og mascara – selv om det er bare jeg som er hjemme. Må nok en liten tur ut i det fine været for å handle inn litt lunsj etterpå, og i kveld er planen pizza med toåringen min. Resten av helga blir det jobb og feiring av 30-årsdagen til min kjære. Kakeselskap står på planen, alltid like hyggelig!

S sa...

Deilig fredag!
Været er helt fantastisk, og det gjør jo noe med humøret. Værmeldinga for helga er også bra, så det tegner til å bli en fantastisk september-helg. Det som høyner den ytre glamourfaktoren i dag er nyinnkjøpt poncho som luner godt. Vet ikke om det er så mye indre glamour akkurat nå - et familiemedlem er alvorlig syk og det preger naturligvis oss alle. Men vi tar en dag om gangen, og situasjonen blir også en påminning om å fokusere på øyeblikket.

Har ikke så mange planer for i ettermiddag, men tror morgendagen tilbringes på fjellet med frisk luft og nyting av solstråler. Og masse tid sammen med familie.

God helg til alle, og husk å nyte øyeblikket!

glow sa...

Hallo alle sammen! Min aller største glamorfaktor i dag er at jeg ikke lenger er sengeliggende med influensa slik jeg har vært hele uka. Ellers skal jeg på teater i kveld med en venninne og kanskje på kulturnatt, men må se ann formen litt. Gleder meg ellers til en rolig helg med mye familie og koselige bøker.

God helg til alle!

Tone sa...

Her blir det kulturnatt, gleder meg! Har ikke bestemt meg helt for hva ennå, sitter og studerer programmet. Ellers er jo været fint og jeg har spist lunsj ute med god kollega som vanlig på fredager, og i helga skal jeg og broren min gjøre en innsats med å rydde og sortere klær som er kommet inn til flyktningene. Det føles meningsfullt. God helg alle sammen i denne supre bloggen!

.mette sa...

Prøver for 3. gang. Startet dagen m yoga på balkongen etterfulgt av espressokaffe og croissant. Nå nydes solen under en parasoll. Er ikledd lang kjole fra Indiska i etnisk mønster, beige, brun og oransj. Penger skal vippses fra oss privilegerte til de som virkelig trenger det. Tror jeg velger Røde Kors som ligger mitt hjerte nærmest. Ha en fin helg! .mette

Anna sa...

I dag har jeg forhåndsstemt, det er så gøy med valg! Spesielt i år når det ser ut til at det endelig blir maktskifte i Bergen, etter aaaaaaltfor mange år med høyre i førersetet. Nok en uke hvor tårene triller i sorg over alle flyktningene, og glede over alle som vil hjelpe. Flyktningehjelpen har fått litt av mine penger, og jeg vurderer å ta en tur på Sparkjøp og kjøpe ullklær som kan sendes til flyktningeneleirene i Jordan eller Libanon. De går en kald vinter i møte. I helgen skal jeg få besøk av en 3 mnd gammel baby, og kanskje det blir brettspill på kvelden. Solen skinner i Bergen, så tur i skogen med mine barn blir kjekt :-) God helg alle sammen!

Anonym sa...

God glamorøs fredag! Sola skinner i det usannsynlig fine Osloværet, og jeg fikk spist lunsjen min ute i dag. Helt fantastisk. Vurderer å sykle til en strand når ungene er lagt i kveld og ta et septemberkveldsbad i mørket.
Også jeg har vært veldig preget av alle nyheter om flyktningkatastrofen denne uka. Jeg ble endelig registrert som flyktningguide for litt siden og har nå vært på kurs - klar som et egg for å komme i gang.
Ellers er det morsomme dager på jobb med veldig fine oppgaver.
Håper alle får en fin helg!
Lotta

Line sa...

I dag er det sol og varmt ute. jeg stikker straks fra jobb. Jeg skal på jakt etter blåbær og krøkebær oppe i marka. I morgen blir det bytur til frisørtante. Søndag er det valg. jeg skal ta imot stemmer på kirkevalget.Midt oppi alt skal jeg få så masse sol og utetid som mulig. Forsvinner i marka om en liten time tenker jeg. God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre her

Stine Arkeologine sa...

God fredag! Så bra at du har laget en oversikt her over hvordan vi kan bidra med penger til flyktningehjelpen! Og andre måter å hjelpe på, men jeg tror nok organisasjonene desperat trenger alle de pengebidrag de kan få nå.

Jeg har vært på jobbreise og er på vei hjem. To nye (gamle) bøker ligger i sekken og en gammel western er klar på nettbrettet til flyturen. Den største glamouren i dag var å rusle rundt i sola etter at arbeidsdagen var over, ha tid nok til å være lenge mellom hyllene på et antikvariat og å vite at jeg snart er hjemme igjen. :-) Ha ei fin helg alle sammen!

Randi sa...

"Man burde ikke stemme for at en selv skal få det enda bedre. Man bør stemme for at den som ikke har det så bra som en selv skal få det bedre."

Fantastisk godt sagt Glamourbibliotekaren! <3 Jeg er så enig, så enig!

Min fredag så langt: Litt kjolejobbing, mye sol og varme, pannekaker med blåbærsyltetøy ute under bjørka med mann, datter og pappa <3, sykehjemsbesøk til mamma som var rolig og satte stor pris på massasje og kjemming av hår.

Vi har nettop starta lokallag av Refugees welcome to Norway her i kommunen og jeg håper vi skal klare å gjøre en innsats. Ikke bare nå, men framover.

Fortsatt god helg til alle <3

HildeSofie sa...

Hurra for fredag! Sen rapport herfra, det er hektiske dager for tiden.
Dagens glamour er en nydelig bukett blomster som jeg fikk fra "mine" politikere i går, på både deres og mitt siste kommunestyremøte - for deres del fordi de straks går til valg, og for min del fordi jeg bytter jobb. Men først skal jeg lose dem og velgerne trygt gjennom valgdagene, og telle stemmer til den store gullmedalje :)

Planer for helgen: frisørtime hos Balanzera, med hodebunnsmassasje (!). Litt jobbing i nyjobben. Lesing av bok. Masse te.

Og søndag skal jeg avlegge stemmen min på mitt lokale stemmested. Bruk stemmeretten, folkens, og bruk den klokt, varmt og solidarisk!

Ragnhild sa...

Litt sen rapport herfra også ettersom det er blitt lørdag, men jeg skriver allikevel :-) I går var jeg på kino og så Ingrid Bergman-dokumentaren etter tips herfra, og spiste på en veldig hyggelig restaurant etterpå - sammen med en spennende mann jeg nylig har blitt kjent med. Sommerfugler i magen var min beste glamoureffekt :-)

Populære innlegg