fredag, september 18, 2015

Glamorøs fredag


God morgen! Jeg tok høstferien litt tidligere i år, og sitter ved peisen og leser og hører på pianomusikk av Schumann. Planer for dagen: bruktbutikk, kafé, det som eventuelt skulle dukke opp. Plukke inn en fin høstbukett skal jeg i allefall gjøre! Dagens duft er Otto Kerns Noa Noa, en av mine høstnostalgikere, og ellers er stilen temmelig casual. Te og plommer er dagens planlagte meny!

Velkommen med deres fredagsrapporter! God helg alle sammen!


23 kommentarer:

S sa...

God fredag!

Her i nord er godværet i ferd med å forsvinne, og vind og regn ser ut til å ta over. Da kan man kose seg inne med god samvittighet, tenne stearinlys og fyre i ovnen.

Dagens glamourfølelse består av nyvasket hår, godt humør, kaffe i koppen, utsikter til en avslappende helg og gode nyheter om sykt familiemedlem. I tillegg er jeg godt i gang med dagens arbeidsoppgaver, og nå gjelder det bare å stå på noen timer til. Deretter bærer det avgårde til hytta, og selv om vi har noen praktiske oppgaver vi må utføre før høststormene setter inn for alvor så skal det bli tid til å nyte en kopp kaffe og vakker utsikt til havet. Skal også prioritere å lese litt, muligens den beste måten å lade batteriene på. Og forhåpentligvis få fotografert litt.

God helg til alle!

Sørlandspige sa...

God formiddag! Striregnet har tatt en pause (eller stanset?), og jeg skal snart ut i hagen og rydde litt etter "Petra". Nå sitter jeg i godstolen med en god kopp høstlige chai latte mens jeg planlegger fødselsdagsmeny for mannen, for i morgen skal han feires! Gleder meg til å pynte stua med blomster, dekke fint bord og ikke minst å treffe familiens små og store!

Stine Arkeologine sa...

Her regner det også. Da var det fint å starte dagen med å gjøre noen arbeidsoppgaver på hjemmekontoret iført ullsokker og med en diger kopp kaffe ved siden av, før turen går videre til jobben. Fredagsglamouren er oppsatt hår og parfymen "Roma", og det å vite at middagen ble klargjort i går kveld og at eldstemann allerede har dekket bordet slik at vi bare kan slappe av sammen når vi kommer hjem! :-) Riktig god helg alle sammen!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
I dag har jeg en ekstra fin dag. Får besøk av mammaen min i helga og vi har mange fine planer, inkludert konsert med Igudesman & Joo under Trondheim Kammermusikkfestival. Helgevasken er unnagjort og "det lufter lørdan og rent og strukint" for å sitere en sambygding. Den personlige glamouren består av svart skjørt, stripete topp og sko med sløyfer på, pluss nyvasket hår og en dæsj av Earl Grey and Cucumber fra Jo Malone på toppen. Te i koppen og en ikke altfor travel arbeidsdag - hva mer kan man ønske seg?
Ønsker alle en prima helg!

Anna Wennerström sa...

Här regnar det från och till, men det gör inget för idag ska det städas. Var 2-3 veckor sedan och då är varken köket eller badet på sitt "peneste"...
Ser redan fram mot tekoppen vid köksbordet i eftermiddag, då jag kommer vara glamoröst nyduschad =). Hoppas jag kommer ut i hagen mellan regnskurarna så jag också får till en höstbukett att njuta av.
Fin fredag på er alla!

Oda sa...

Eg trur biletet i dag av Audrey er omtrent slik eg kjem til å sjå ut om ti-tolv timar. Eg skal nemleg på musikkonferanse i helga. Så stilen i dag er ekstra fin og i min taske er der en lille sort kjole til aftenen.Fram til no har dagen bestått av ein joggetur ute i haustsolskinet med ein medførande frukost der eit av mine yndlingshaustband Dark Dark Dark har stått for musikken. Snart venter ein sykkeltur ut av byen og eit foredrag med musikkfilosofen Peter Bastian. God weekend til jer alle!

koristen sa...

Her regner det fremdeles, og antrekket er deretter - jeans og genser og fornuftige sko. Men jeg har en tøff jakke i "jukseskinn", det hjelper! Også skal helgen brukes til korseminar med festmiddag, så i kofferten ligger notemappe, blyant, halspastiller, ny fin kjole, nye høyhælte sko (kan bli interessant ;-D) og smykker. Gleder meg til å lære masse om sangteknikk og ha det moro med fine folk!

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse!

Siri sa...

Dagens mest strålende glamoureffekt var å våkne opp sammen med langveisfra-kjæresten som kom til Oslo i går for å tilbringe helgen her. I kveld skal vi få med oss filmen "The Duke of Burgundy" på Oslo Fusion Film (tidligere Skeive filmer), der Sidse Babett Knudsen (hun fra danske Borgen, you know) spiller hovedrollen i et kostymedrama. Det blir nok heftig. I morgen er det musikalen "Halve kongeriket" på Det norske teatret og middag med noen venner, og søndag er det konfirmasjon. En sjeldent travel helg for oss to som ellers er glade i å ta det veldig rolig, men hyggelig blir det nok.

Ønsker alle en flott fredag, enten det regner eller er sol!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra en Bodøby der regnet har tatt en pause og lar sola vise seg frem. Deilig med sol, selv om det skal bli våtere etterhvert!

Dagen startet glamorøst med å kunne sove lenge, for så å ta en lett tur med den firbeinte da jeg såvidt var ute av senga. Glamouren har en midlertidig pause mens jeg gjør husarbeid og etterpå skal til fysioterapeuten, men deretter blir det dusj, god bodylotion fra Elizabeth Arden og myke klær. Dette er også første fredagen på 15+ år at jeg har kort hår, etter at jeg klippet meg nylig. Utrolig godt, og en kortfrisyre jeg er fornøyd med (som ikke må justeres en gang i måneden...).

Planene for helga er ganske løse - jeg har såvidt fått gipsen av foten, og har terrengvandringsforbud ut neste uke, så de ordinære frihelgaktivitetene utgår åpenbart. Strikkeprosjekter, bøker, hverdagsturer og ferske plommer skal sørge for trivsel uansett!

God helg, alle sammen!

.mette sa...

God ettermiddag. Eneste glamour på meg i dag er Swarovski som glitrer i ørerflipper og rund halsen. Gleder meg til å sette opp nye bokhyller i ettermiddag - alltid spennende å titte gjennom bokskattene sine. Noe skal sikkert avhendes til Lions eller loppemarked og resten skal på plass i nye hyller. Ha en strålende helg. .mette

Line sa...

Denne helga har vi barneleir for 5-8 klasse på bedehuset. !6 barn og 11 ledere skal være sammen fra i kveld til søndag ettermiddag. Det blir kjempefint. Regnværet som er meldt har gjort at vi har måttet nedjustere turplanene våre, men vi håper i alle fall å komme oss ut en stund på dagen i morra. I en leirhelg har jeg aldri andre planer, ikke før søndag kveld når vi er ferdig , har ryddet og kan slappe av etter alt sammen.

God helg til glamourbibliotekaren og alle andre her

Hilsen Line

Bringebaerdrops sa...

God fredag! Dagens første glamoureffekt var vel å få sove så lenge jeg ville. (Siden jeg slapp å levere i barnehagen i dag.) Har ferie i et par uker nå og nyter den til fulle! Rolig frokost/brunch, kaffe, laaaang dusj og fulgekvitter gjennom vinduet. Og synet av en høsthage som sakte tørker opp etter siste dagers høljeregn. Og det blir jommen sol! :-D Må ut med kameraet etterpå. Høstfargene begynner å eksplodere der ute.

Resten av fredagen består av å jobbe med et skriveprosjekt (100% hobby, ikke jobbrelatert), kanskje bittelitt husarbeid (men har lovet meg selv å ikke bruke så mye av ferien min på det), en god fiskemiddag, fredags-øl og en film i sofaen med ektemannen i kveld.

Ha en fortsatt fin fredag!

Ina sa...

God fredag! Endelig anledning til å rapportere igjen!
Hjemmekontor med overkommelig arbeidsmengde, leiligheten er ryddig og fin, gladioler i en stor vase på kjøkkenet, og nå titter jammen også sola frem i hovedstaden! Antrekket er sorte jeans og ullgenser i høstfarge fra Never Denim, og jeg har planer om å unne meg en manikyr nede i byen etterpå. Blir nok noe mørkt og dramatisk for å virkelig omfavne årstiden! Sangoppdrag på lørdag, ellers lite planer i helgen. Deilig!

Anna sa...

God ettermiddag! Det er heldigvis fredag, men tror ikke festen som bihulene mine planlegger er særlig glamorøs. Er på tide å krype hjem fra jobb og finne frem teppe og joggebukse og håpe at nesesprayen kan fikse dette. Sukk. Sånn være-syk-i-helgen greie liker jeg dårlig. Da burde man fått helgen igjen når man er frisk :-p

Men god helg! Søndag håper jeg å kunne ta barna med å bade - det er så gøy :-)

Synne sa...

God fredag! Nå har det tørket opp ute, og det er deilig i seg selv, særlig fordi jeg skal på lanseringsfest om noen timer. Et nytt magasin skal feires, og jeg har bidratt med en tekst, så jeg gleder meg. Antrekket består av et stort, svisjende vintageskjørt og en høstgrønn topp. Ellers er det ikke så mye glamour å spore her, ettersom samboeren og jeg er i ferd med å flytte! Leiligheten er full av esker og poser, men vi ser enden på arbeidet nå, og på mandag reiser vi til London for et år. Har hatt lyst til å bo der så lenge jeg kan huske, så det føles fantastisk å realisere den drømmen!
Jeg ønsker alle ei god og glamorøs helg!

HildeSofie sa...

God fredag ettermiddag!
Jeg tyvstartet glamouren i går, med spontan premierevisning på Mary Poppins i Folketeateret - en venninne fikk plutselig gratisbilletter, og jeg var ikke vond å be! Dagen i dag har vært både fin og vemodig - jeg hadde nemlig siste arbeidsdag på rådhuset i dag. Jeg samlet massevis av gode klemmer og hyggelige ord, som skal lagres der det alltid er plass til dem. To år har gått fort, samtidig føles det som om jeg har vært der enda lenger, siden jeg har hatt tid til å bli så glad i så mange mennesker.

Nå er jeg hjemme, i myke klær og ullsokker og Coco Noir på halsen. Jeg har NRK Klassisk på radioen, levende lys og blomster fra kolleger. På kjøkkenbenken står det en pizzadeig og koser seg, og jeg skribler ned stikkord til en kort presentasjon jeg skal holde i nyjobben - allerede i morgen (!).

Etter jobbelørdagen i morgen blir det full avslapning resten av helgen, batteriene trenger litt lading nå :)

God helg til alle!

Julia sa...

TGIF! Setter endelig strek under en intensiv uke med mye jobb, frustrasjon og vond hodepine. Idag unnet jeg meg aa sove ut og bruke lang tid paa frokost. Skulle saa paa veiledning, og da jeg visste at min kjaere professor hadde fullt kjör med Aapen dag og de unge haapefulle og deres foreldre, kjöpte jeg med noen ferske cookies til hver av oss. I tillegg var han faktisk var fornöyd med arbeidet mitt. Fete brownie points der, altsaa. Benyttet meg ellers av muligheten til aa stikke nesen innom College jeg ikke hadde sett fra innsiden, for det er jo alltid stas aa leke turist i egen by. Toppet det hele med aa kjöpe den rykende ferske kalenderen for det neste akademiske aar, woho! Glamoureffekt indeed.

Helgen skal vies til sövn og hvile, og kanskje litt sprell og moro av hittil ubestemt art. Önsker alle en riktig god helg!

fivrelden sa...

Planlegger nye ungdomsbøker til bibliotekene mine. Og ser frem til høstferie om ei uke. Håper alle har en superflott helg. :)

Ingerid sa...

En helt uvanlig fredag her, ettersom jeg har forsvart avhandling og blitt doktor. Siden det har foregått på et britisk og ikke et norsk universitet, var glamouren svært nedtonet. Antrekket var likevel glamorøst, på sitt enkle vis, med gråblå bukse, mørkeblå cardigan og en topp med 70-tallsmønster i olivengrønt, mørkeblått og hvitt. Diskrete sølvsmykker og mørkebrune sko. Lett makeup med rosa lipgloss og kokosduft fra en bodylotion med mye duft. Jeg har aldri vært så nervøs noen gang før, men det hjalp å føle seg litt glamorøs! God helg til alle, og særlig til Glamourbibliotekaren!

Ingerid sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ingerid sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ingerid sa...

Jøje meg, der kom jamen kommentaren i tre eksemplarer!

Elisabeth sa...

Gratulerer, Ingerid! Det er jo en fantastisk prestasjon :)

Populære innlegg