fredag, oktober 02, 2015

Glamorøs fredag


God morgen! Hjemmekontor, sol i hagen, herlig fredag! God høst-te med eple og kanel, Bois de Paradis er dagens parfymevalg, og min fine gyldne 1963-vintage-kjole etter farmor henger ute til lufting, for i morgen skal jeg i bryllup. Den kjolen bør jeg forresten vise dere, stay tuned. 

Min elskede har fri i kveld, hurra! Han baker brød mens jeg jobber, og etterpå skal vi på utstilling og rusle en tur i byen, det blir koselig. En sen høstferie for to er akkurat booket, noe jeg gleder meg veldig til!

Nå går jeg i gang med å fordype meg i en Bellini-opera, hva gjør dere på den første fredagen i oktober? Rapporter mottas med takk, og forresten: en stor takk til dere trofaste fredags-reportere som ikke har falt fra i kommentarfeltet - jeg setter veldig stor pris på at dere henger med! 

mvh
Glamourbibliotekaren

32 kommentarer:

Anna Lovinda sa...

God morgen fra det høye og kalde nord! Sol i horisonten og måne over snøpudrete fjell gav en fin ramme rundt rusleturen til jobb i dag.
Jeg har fått en rosa og fin ulltrøye av kjæresten, og den passer godt i dag. God ull mot kroppen er også en glamorøs følelse. :-)
Denne uka har jeg investert i piggsko, så nå er jeg snart klar for vinteren. Tror jeg.

Takk for bilder fra fin byvandring i vakre Oslo tidligere i uka. Jeg har en positiv lengsel etter den byen fortsatt. Mange gode minner, og alltid en glede å komme tilbake til.

Ønsker alle en riktig god fredag!

koristen sa...

Glamouren startet i går kveld allerede, med yoga og en fantastisk solnedgang over Oslo. I dag har jeg dongeriskjørt med bling på, lilla topp m matchende skjerf, neglene er lakkert i fin høstfarge og jeg dufter av Chanel No 5 Sensual Elixir. Nå skal her jobbes for fullt, deretter skal jeg møte en venninne for å spise middag i byen. Kjøpe blomster skal jeg også! Tror det må bli noe orange.

I helgen blir det masse husarbeid, minst en tur i høstskogen og lesing av Siri Pettersens "Evna".

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse!

.mette sa...

God formiddag. Gleder meg over fantastisk vær,søndag-tirsdag til Gdansk og etter det er det bare er par dager å jobbe og så er det helg igjen. Jeg trives på jobben, men det er utrolig deilig å ha helgefri.Ikke mye glam i dag, bare litt parfyme bak ørene og Elisabeth-Ardenrøde lepper. God fredag til alle! .mette

Anonym sa...

Ja, nå er det høst i nord. Etter en fantastisk september blomstrer min hvite pelargonium som et uvær. KOmmer nok til å blomstre helt inn i frosten. Til helga er det oppussing av kjellerbod og oppgraving av georgineknoller som står på programmet, men det skal nok bli tid til både strikking og venninneprat også. Og så planlegger jeg å lese Amalie Skram på nytt. Det begynner jeg nok også på i helga. God helg til alle, hilsen U9

Martine sa...

Herlig med fredag! På kaldt kontor nytes ullgenser og vaniljete, mens jeg venter på besøk. Lunsj på kafe, shopping og juleverksted står ellers på planen.

Anonym sa...

Svart fra topp til tå med rosa lue i vinden. Black Opium er duften.
Slitne bein etter fin tur i marka i går. Deilig.
God helg!

fivrelden sa...

Jeg er på familiebesøk og tar med min mor på lunsj. Ellers blir det sikkert en rolig kveld med te og hageepler. God helg, alle.

Josefine sa...

God fredag! Min begynte med yoga, beste starten på dagen. Nå blir det noen timer på lesesalen, og i kveld blir det cocktailparty! Ei venninne har invitert og alle skal pynte seg, så det blir meget glamorøst! Tenkte å dra hjem litt tidligere fra lesesalen enn vanlig for å lakke negler og krølle høret til i kveld.

Josefine sa...

Forresten, jeg ønsker meg et innlegg med dine favoritt teer om høsten! Teskapet trenger sårt påfyll og jeg trenger inspirasjon! :)

Cecilia sa...

I dag innvier jeg både en kjole fra Michael Kors, funnet i noe som lignet Fretex i Stockholm, og burgunderrøde semskede ankelboots kjøpt på Røde Kors i Arvika. Stort deilig ullskjerf i varme rødfarger, og en topp inni kjolen er også 2nd-hand. Parfymen er Essence fra Narciso Rodriguez, og favoritteffekten fremfor alt er sykkelen!

Helgen blir med 2 byturer. Kunstutstillinger og cafe i hyggelig selskap både lørdag og søndag. Ellers plukke epler, ta inn utemøblene ... og se på Downton Abbey søndag kveld, så klart. Kjøpe blomster er en god idé!

God helg til alle!

S sa...

God fredag!
Som flere fra nord rapporterer så er høsten over oss for alvor nå, og jeg har også sett nysnø på fjelltoppene. Den ytre glamouren er en sort bukse (og ikke dongeri for en gangs skyld), og en ull-poncho som luner godt. Den indre glamouren består i at jeg har en viss oversikt over helgas gjøremål (som yrkesaktiv tre-barnsmor må helgene benyttes til husarbeid), og at vi skal i hyggelig selskap på søndag. I dag blir det mest fokus på å roe ned etter en hektisk uke, spise god mat med familien og senke skuldrene. Nå gjelder det å fullføre flest mulig av arbeidsoppgavene som venter før det er på tide å ta helg.

God helg!

S

Line sa...

Det er stille fredag på skolebiblioteket, nesten ikke folk igjen her i huset i høstferien. Jeg har en tur planlagt senere i oktober, så jeg er på jobb, Jeg har gjort det meste klar til filmdagen vår. Etter ferien skal filmene presenteres, elevene skal velge hvilken de vil se og 20 oktober er det filmdag med filmvising av 11-12 filmer samtidig i forskjellige klasserom, ganske mye fra midtøsten, noe fra Europa, ikke mainstream. Det er en av skolens tradisjoner i internasjonal uke. Og jeg har en del av det praktiske forarbeidet. Det er veldig greit å få gjort når ingen trenger hjelp til andre ting. Håpet for helga er at jeg skal komme meg opp på fjellet og plukke mer krøkebær og tyttebær, men vi får se hvordan været blir. Det er grått nå, hovedsaken er at det ikke må regne når jeg skal plukke bær.
Ellers får jeg se hva helga kan brukes til. Jeg har både bøker og handarbeid tilgjengelig.
God helg til glamourbibliotekaren og alle andre

Hilsen Line

namnam sa...

God glamorøs fredag! I natt og i morges feide "Roar" over landsdelen, så det ble ikke kjole i dag, men derimot "Canadian Tux" - dongeri fra øverst til nederst. Kanskje ikke så glamorøst, men funker i stormen. Nå holder det imidlertid kanskje på å skinne opp, så det er håp for helga. En litt frustrerende jobbuke til tross, jeg har fått gjort mye og kan ta helg med god samvittighet. Kanskje skal jeg sjekke ut noen loppemarkeder, kjøpe garn til et lite strikkeprosjekt og/eller bake en eplekake. Deilig å ikke ha noen store planer, men la dagene komme i rolig tempo. Kjenner kroppen innstiller seg på høstmodus og det er godt.
Ønsker alle her inne en finfin helg!

Julia sa...

God morgen! Smekk på fingeren fordi jeg er så til og fra på rapporteringsfronten, jeg skal love bedring. Siste fredag før semesterstart, og første morgen med tåke som dekker spirer og kortklippede gressplener. Jeg går på epleslang i Collegehagen og har åpne sår i håndoverflatene etter å ha rodd igjen. Oktober betyr at det på søndag er et år siden jeg flyttet hit, og tiden har gått fort, selv en seig sommer til tross. Gleder meg til å drikke vin med de nye, omfavne høsten for fullt og forhåpentligvis finne inspirasjon til det som etter alt å dømme kommer til å bli en intensiv tid frem til jul. I helgen vil jeg lage et slags fotoalbum for å dokumentere det fjerde førsteåret mitt av studiene, og dagens glamoureffekt er nylakkede knallrøde negler som varer ca. til romaskinøkta senere i ettermiddag. Jo, og så skal jeg streame Broen, gleder meg! Ønsker alle en riktig god helg!

HildeSofie sa...

Hurra for fredag!
En enkel grå kjole står for glamouren i dag, og et skjerf i varm høstgul liver opp litt ekstra på kontoret. Duften er en miks av Body Shops Indian Night Jasmine og YSL Homme (!), som jeg har falt for, den er varm og krydret, men lett nok til at den passer meg også, hihi.

Snart er det lunsj på kontoret, jeg vurderer å ta en tur ut og kjøpe meg noe ekstra godt å spise, før jeg kaster meg over de siste oppgavene jeg må være her på kontoret for å gjøre - det blir nemlig jobbehelg på meg, nå skal det rapporteres på siste periode, og budsjett for neste år må startes på.

Men innimellom jobbingen har jeg tenkt meg en tur i skogen om været holder, og en liten tur for å se etter litt nye høst- og vinterklær.

God helg til alle!

Hermia sa...

Efter en tung månad med begravning av svärfar känns det fint att gå in i en ny med lite lättare steg. Solen strålar, träden börjar få fin färg och helgen är utan planer fast läsning finns alltid på agendan.. Och ikväll ska jag bjuda maken på mat och vin på restaurang. Det behöver både han och jag. Ha en fin helg alla!

Marit sa...

God fredag! Denne helgen jobber jeg igjen, så dagen i dag går til litt jobb først på dagen men mye hygge resten av dagen og kvelden. Et hyggelig fredagsritual er å kjøpe D2, men i dag skal jeg også kjøpe nytt tøy til syprosjektene jeg har planlagt denne høsten, det blir fint! Glamouren i dag er et sort skjørt fra noanoa, en blå strikkegenser og van Gogh paraply. Ønsker alle en riktig god helg!

Lektor Tørrdal sa...

"En sliten lektor får en ferie" er dagens tema. Skal til naprapat og satser på å være våken nok til en lønningspils med jobben. Ellers må jeg få rettet prøver og vurdert elevenes prosjekt før jeg kan ta endelig ferie i neste uke. Så det blir ikke en spennende helg. Men neste uke skal jeg til København OG DET skal bli spennende

Anonym sa...

Fredag... Sliten, ja, men ved godt mot etter en travel uke. Prøver å holde en snikende forkjølelse i sjakk med te- og vanndrikking. Glamorøst er det å svinse rundt i en ny kjole jeg kjøpte på impuls, en "investering", men den kommer til å følge meg lenge. Jeg vet at det blir pizza og rødvin i kveld, og en helg uten spesielle planer er skikkelig digg nå. Jeg tror til og med vi skal prøve å se en film (har kun skjedd tre ganger etter at datter ble født)!

Ellers: I morges skulle jeg kjøpe en grov scone til kaffen, men da jeg satte tennene i den var det nøtter og sjokolade, ikke grovt mel og rosiner som ventet. Herlig! :)

Maren sa...

Hurra for fredag! Jeg har svart kjole og prikkete skjerf, og er veldig klar for helg! Jobbkoppen er nettopp fylt med Earl Grey. Etter jobb skal jeg rusle i byen litt, og kanskje kjøpe noe fint. Helga skal nytes med bok og te og tur og film og besøk og alt som er bra. Riktig god helg!

Liv sa...

Jeg har høstferie og har for en gangs skyld tid til å skrive her - vanlige fredager er skrekkelig travle. Men i dag er skuldrene lave og lykkelige - jeg befant meg kun få meter unna Selveste Bob i konserthuset i går kveld. Helt suverent, trodde aldri jeg skulle få se ham croone, leke med mikrofonstangen osv. Og for et band! Så, dagen i dag er søvnig og glad, og vi rydder hus før vi får fint helgebesøk. Sol har vi også. Ah!

Marit sa...

Frifredag - rask tur i skogen med lydbok på øret. For en flott høstdag! Nå litt husarbeid før dusj, sminke og den nye isblå blusen min :-). I kveld skal vi spise ute, stedet er en overraskelse.

Glamourlektoren sa...

Hei og god fredag! Har høstferie og undervisningsfri og bruker uka til å komme a jour med retting. Nå skal jeg belønne meg selv med en tur ut i sola etter å ha jobbet jevnt og trutt siden kl ni. Startet dog morgenen mykt i ny blomstret pysj med frokost på sengen og bok, og var i Paris i helgen som var, så klager ikke over glamourfaktoren i livet som sådan. Men etter den søte kløe må fornuften slå inn både mht lommebok og arbeidsoppgaver som venter.

Denne helgen blir den første hjemme og uten konkrete planer på flere uker, så det skal bli godt! Gleder meg til å være mye ute - særlig hvis jeg klarer å jobbe meg ferdig i ettermiddag og kveld - få mosjon og frisk luft, lage noe godt av hagens plommer og epler, lese og lande mentalt etter noen intense uker på jobb og på farten.

God glamorøs oktoberhelg!

Maja sa...

Så deilig det må være å jobbe med opera! Selv har jeg hatt en vrien person på tråden i dag, men nå har jeg pustet dypt og drukket en kopp kaffe og pratet med kolleger, så da legger jeg det ubehagelige bak meg og går inn i denne bloggen istedet, her er det så fint! Fredagen bringer middag hos gode venner, det gleder jeg meg veldig til. Elsker å bli invitert bort! God helg alle sammen!

Anonym sa...

Høstuvær og syk lita jente i heimen. Fredagsglamouren får vente til barna er i seng. Kanskje blir det kjole og leppestift og et glass vin i sofakroken. Høres i grunnen ikke så verst ut.

Anonym sa...

Dobbelt-hurra for fredag! Mannen har bursdag og vi skal feire på yndlingsrestauranten vår. Har kjøpt en ny duft til han, håper han liker den! Jeg gjør det i allefall, hehe. God fredag til alle her inne!

Synne sa...

God, glamorøs fredag fra London! Nå har vi bodd her i over ei uke, og vi er i ferd med å finne oss godt til rette. I dag feirer jeg fredagen med vintagekjole, og det er nyyydelig sensommervær og flotte høstfarger ute, og akkurat nå drikker jeg smoothie på en knøttliten italiensk kafé i mitt nye nabolag. Her ligger alt til rette for ei fin helg - det blir nok vin i kveld, hoho. Gode ønsker med glamorøst tilsnitt fra Storbritannia!

Ina sa...

Skjortekjole i matt silke fra All Saints, runde briller på nesen og negler i in the lobby, en dyp plommefarge fra Essie. Lite planer for helgen, annet enn å ønske min kjære velkommen hjem fra turné, og å planlegge langhelg i London sammen. Det er i grunnen helt utmerket etter nok en hektisk uke på jobb! En deilig spasertur hjem fra kontoret i flott høstvær ble en perfekt start på helgen. God fredag til alle sammen!

barnebibliotekaren sa...

Fryktelig travle dager og mange tanker i hodet har begrenset fredagskommentarene mine i det siste. Men bedre sent enn aldri :-)
I dag hadde jeg skjørt på jobb - skjørt eller kjole minst en gang i uken er mitt nye løfte til meg selv. Man føler seg liksom litt ekstra fin da ..
Nå er antrekket litt mer avslappet her jeg sitter i sofaen med et glass vin. Men jeg dufter av Burberry London og kjenner på frefagsglamourfølelsen.
I morgen er det jobb - det er hyggelig. Og søndag er det kanelbullens dag, så da må det bakes; -)
God helg til alle!

Stine Arkeologine sa...

Etter en travel dag sitter jeg endelig under et teppe i sofaen sammen med minstemann. Han ser "Karsten og Petra" på nettbrett og jeg leser en fantastisk bok som jeg skulle ønske aldri tok slutt ("Possession" av Byatt) og svarer så godt jeg kan på forskjellige spørsmål som dukker opp i et lite, tenkende hode underveis (hva betyr sommerfugler i magen, kan vi bli ørken hvis vi slutter å drikke vann, kan fuglene fly helt til verdensrommet osv.). På bordet står levende lys og roser fra forrige fredag - fullt utsprunget og bare enda penere nå. Det er mørkt utenfor, stille rundt oss og vi har det bra. Så heldige vi er, tenker jeg. Riktig god fredagskveld og helg til dere alle! :-)

Ragnhild sa...

Litt sen rapport, rakk det ikke i går, men vil selvfølgelig bidra. Jeg hadde fri fra jobb og tilbragte dagen uten faste planer, det var så deilig! Sov lenge, drakk kaffe på senga med avisen, laaaang dusj etter en kort joggetur i skogen, og leste ut ei bok jeg har holdt på med lenge. På kvelden var jeg i middag hos en kompis. En kjempefin og glamorøs fredag!

KoseligKoselig sa...

Jeg rapporterer om min fredag i dag, det var en flott dag i går med sol og god fredagsstemning. Når jeg kom hjem så satte jeg kamera på stativ og ventet på solnedgangen og det var litt gøy fordi jeg laget og øvet meg på min første timelapse film. Jeg har en flott balkong som gir meg utsikt til en flott solnedgang slik at den ville jeg forevige.
resultatet er på bloggen min, jeg synes det var moro, så dette skal jeg gjøre flere ganger (og tenker jeg gleder meg veldig til neste Kreta tur... da er det på an igjen ) :)

Populære innlegg