søndag, oktober 04, 2015

HøstbryllupBryllup i oktober, med sprakende farger på trærne og strålende sol - hadde jeg ikke allerede vært lykkelig midtsommer-gift, skulle jeg ha gifta meg i oktober. Levende lys på alle bord når sola går ned og skumringen og etterhvert mørket kommer. Så fint! En god venninne gifta seg i går, jeg var iført kjolen som farmor hadde i bryllupet til mamma og pappa på 60-tallet, off-white skimrende med gullmønster. Samt perler rundt halsen og i ørene og i håret. Vannfast mascara, såklart, man har jo lært. Den kom godt med da inngangsmusikken var temaet fra "Anne fra Bjørkely"...!!! For bruden hadde funnet sin Gilbert. 


p.s. Det kommer sikkert til å være fullt i dag, på siste utstillingsdag, men allikevel - dere som bor i omegn; dra på Hanna Ryggen-utstillinga på Nasjonalgalleriet! Anbefales kraftig. Veldig flott!!


8 kommentarer:

Fivrelden sa...

Ah, så vakkert skildret og jeg er enig. Ikke at jeg planlegger å gifte meg, men det er noe med lyset og fargene nå. :)

Ane sa...

Vi giftet oss i oktober for snart to år siden! En vakker, krystallklar høstdag. Vi tok bryllupsbildene i høstløvet og det litt småsjabby lokalet ble riktig så romantisk, lyst opp av masse lykter. Er veldig glad vi valgte høstbryllup!

Anonym sa...

Vi giftet oss også i oktober, og hadde store forhåpninger til høstsol, fargerikt løv osv. Vi fikk regn, sludd og hagl og tilhørende lavt skydekke. Vielsen var midt på dagen, men det var nesten tussmørkt.. Bildene måtte tas innendørs, da det regnet sidelengs og blåste stiv kuling i kastene. Allikevel er minnene badet i gyllent lys, og oktober er fortsatt favorittmåneden ;-)

Anonym sa...

Sitat: I'm so glad I live in a world where there are Octobers - Anne of Green Gables

Hegepege

Stine Arkeologine sa...

Nydelig kjole! Vannfast mascara er et must i bryllup (og på opera). :-)

Rannveig sa...

Vakker kjole! Vi giftet oss i oktober for fire år siden. Både mannen og jeg har høsten som vår favorittårstid, så det var ganske passende. Vi unngikk akkurat regn og fikk fine bilder omgitt av flammende høstløv. Bryllupsfesten hadde vi på den ærverdige Kommandantgården i gamlebyen i Fredrikstad. I år skal vi feire bryllupsdagen på ikke mindre ærverdige Grand hotell i Oslo. Gleder meg til det!

Anonym sa...

Aww så rørende med Anne of Green Gables, jeg blir rett blank i øynene av å tenke på den sangen, den betyr mye for meg. Hadde jeg vært i bryllup og opplevd den som brudemarsj eller lignende, ja da hadde jeg bælja!

Nydelig kjole du hadde på deg, du var nok den aller peneste i hele bryllupet. Ved siden av bruden. Jeg bare elsker kjoler fra tidligere tider. Dessverre kastet min mor mange flotte kjoler før jeg rakk å berge dem, ikke alltid at mennesker som levde før skjønner at yngre generasjoner verdsetter det de så på som noe som de bare kunne kaste fordi det var gammelt.

Glamourbibliotekaren sa...

Fivrelden: Høsten har en spesiell plass i mitt hjerte :)

Ane: Det høres kjempefint ut! Vi giftet oss da sommeren var på det lyseste, det var helt nydelig det også. Jeg tror alle årstider passer til bryllup! Vinterbryllup med snø.. åh.

Anonym: Jeg synes det høres kjempekoselig ut!! Jeg var i et bryllup en gang i mai - med snø og sludd, her på Østlandet. Man vet aldri :)

Hegepege: Kan skrive under på den!

Stine Arkeologine: Bryllup, opera, begravelser, nedbemanningsperioder, regnfulle dager, snøstorm, badestranda, høstmelankoli - man trenger egentlig vannfast mascara når som helst, har jeg funnet ut :)

Rannveig: Takk! Høres nydelig ut, god feiring!

Anonym: Ja, bæljing er ordet, underleppa begynte å skjelve allerede da jeg så i programmet hva som skulle spilles.. Særlig fordi jeg vet hvor glad bruden er i disse bøkene og serien og alt sammen. Jeg er jo det selv også. Og takk for komplimenter, dette var et bryllup fullt av de flotteste bunader, så jeg tror ikke jeg skal påberope meg finest-ved-siden-av-bruden-statusen gitt :)

Populære innlegg