søndag, oktober 18, 2015

I'll be me (2014)


Her kommer et tips om en film jeg anbefaler alle å se: "I'll be me", dokumentaren om sangeren og gitaristen Glen Campbells avskjedsturné og stadig økende grad av Alzheimers. Campbell er i dag 79 år og fullstendig pleietrengende, men klarte i 2011 å gjennomføre en siste turné med utrolige 150 konserter, med tre av sine barn i bandet samt kona som passet på at alt gikk riktig for seg. Filmen viser at han stadig ble dårligere, og at de til slutt ble enige om at de ikke skulle legge til flere konsertdatoer. Han hadde glemt alle tekstene, måtte lese dem på skjermen foran seg når han sang, men gitarspillet - det satt. Han husket ikke lenger hva datteren het, men når han hengte på seg gitaren kom de fineste toner ut.

En rørende film om en musikklegende man ikke kommer utenom.

Ikke minst på grunn av denne, kanskje en av de fineste popsangene som noensinne er skrevet: 


Låtskriver er Jimmy Webb, som også har skrevet slagere som "The moon's a harsh mistress", "By the time I get to Phoenix" og "Highwayman". Samt ei bok man bør lese om man er interessert i låtskriverkunst, Tunesmith

Se filmen. Det er mitt beste tips i dag. 

2 kommentarer:

Elida sa...

Husker eg feil, eller var det eit innslag om Glen Campbell på Oscar-utdelinga dette året? Må verkeleg rote i hjernen min nå, men meiner å huske at ein eller anna artist sang ein sang av Campbell fordi Campbell sjølv kunne ikkje kome.

Glamourbibliotekaren sa...

Det stemmer - "I'm not gonna miss you", hans siste innspilling, ble Oscarnominert som beste filmmelodi. Klump i halsen når han synger den i filmen. (En eller annen countryartist sang den på Oscar)

Populære innlegg