søndag, oktober 18, 2015

Oktober-teselskapet 2015


Teselskapet i oktober er definitivt en av de bedre tingene mest høsten! Innbydelsene sendte jeg i posten forrige helg, skrevet på et av de fine brevpapirene jeg kjøpte i Toscana for noen år siden. (Der kan de jo virkelig kunsten! Husk å hamstre brevpapir når dere er der!)

I formiddag kom gjestene, og jeg hadde plukket inn ringblomster fra hagen og dekket på med Ostindia-serviset til Rörstrand. 


Mye melis på rømmekaka!
Og Wedgwood-tekanna fikk kjørt seg med påfyll etter påfyll. Daimkake, dere. Avhengighetsskapende. Jeg har vært en addict siden dens popularitet sprengte alle grenser på slutten av 80-tallet. Blomster fra hagen på alle bord. Og gjestene fikk som vanlig plukke ut bøker jeg skal lese i den kommende uka. Denne gangen Mark Haddon, Paul Auster og Anton Tsjekhov. Ikke meg i mot!
Vi drakk grønn eple- og kanel-te (i den fine boksen), Kobbs Earl Grey, og Perchs svarte kvede-te (i det franske syltetøyglasset).


Heldigvis er det bare ca tre måneder igjen til januar-teselskapet! Og som jeg pleier å si: Det er så koselig å invitere til selskap på en helgeformiddag! God stemning, fin musikk, interessante samtaletemaer og tekanner som på magisk vis alltid er fulle av nytrukket te. Og det beste: gode venner som alltid synes det er hyggelig å komme på besøk! Det er en så fin måte å sosialisere på, det å invitere hverandre hjem. (Var det ikke mye mer av det før i tiden egentlig? At man stakk innom hos hverandre, spiste kveldsmat, denslags? Spontaninviterte på middag? La oss innføre denslags igjen! Lavterskel!)Tidligere selskaper (til inspirasjon) :
Januar 2015
Oktober 2014
Januar 2014
Januar 2013
Oktober 2012
Januar 2012
April 2011
Januar 2011 
November 2010
Januar 2010
Januar 2009

Finn stilen: Teselskap 1

Finn stilen: Teselskap 2

9 kommentarer:

Kathrine sa...

Så hyggelig tradisjon dere har :-) Inspirerende.

Molly sa...

Elsker hyggelige tradisjoner. Fantastisk!
Molly

Glamourbibliotekaren sa...

Kathrine: ja, det er veldig hyggelig!

Molly: samme her!

Ragnhild sa...

Fantastisk koselig! Tror jeg må kopiere denne tradisjonen gitt. Liker spesielt godt at de bestemmer hva du skal lese, hihi!

Anonym sa...

Teselskap ❤️❤️❤️

Kristin sa...

Joda, ting som tyder på det. Google NYT-artikkelen "The Death of the Party".
Oppfordrer til å fortsette å inspirere til å invitere hjem. Trenger ikke å vaske eller å bake engang.

Ingunn sa...

Hyggelig med slike selskaper og gode venner! Elsker å bli invitert bort til andre, ikke like flink til å invitere selv.. Men lover og jobbe med saken :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Ragnhild: Kopier i vei, det er det jeg håper på - å inspirere! :) Og det er veldig morsomt at de bestemmer, jeg er allerede ferdig med en av bøkene de plukket ut til meg :)

Anonym: Ja! Hjertehjertehjerte herfra også :)

Kristin: Trenger absolutt ikke vaske eller bake. Sette på tevann kan man gjerne gjøre, men det krever jo ikke mye :) Takk for tips om artikkel!

Ingunn: Jeg er også glad i å bli invitert bort til andre! Du får jobbe med saken, lykke til! :)

Eirin sa...

Koselig! Jeg pleier ofte å invitere hjem folk (bruker det ofte som gulrot for å sette i gang med husvasken, trenger litt press). Men neste gang skal jeg be dem plukke ut bøker, det er jo genialt.

Fine ting på en mandag

Et hyggelig middagsselskap hos tante på Fagerborg i går Tjuefemte generasjon trondheimsgut som stammer fra farmors plante. Den ...