torsdag, oktober 22, 2015

Kva las du no?


Hey fellow book addicts! Hva leser dere for tiden? 

Jeg har holdt sofaen i noen dager og pløyd meg gjennom en hel del, som dere jo kan se her i bloggen, og nå holder jeg på med Paul Austers "Leviathan" fra 1992. Det er alltid herlig å stige inn i Austers univers, og særlig når boka åpner med snøstorm og vinter på Manhattan. Been there, done that. Noe så uforutsigbart som New York City i vintermånedene! 

Få høre hva dere fordyper dere i!

34 kommentarer:

tea sa...

Jeg leser for øyeblikket Bursdagsgaven av Sue Monk Kidd. Ingenting revolusjonerende, men underholdende nok.

Kjersti Nerum sa...

Utrolig fint illustrasjonsbilde!
Leser Hans Olav Lahlums Satelittmenneskene.
Jeg liker han bare mer og mer som forfatter, han har et herlig språk.
Eller 'henrivende', som han kanskje selv ville ha brukt som ord.
Han starter med å tilegne boken Agatha Christie, og så skriver han jaggu som henne, det er virkelig flott.
Anbefalt!

Eirin sa...

Jeg har lest ferdig Hanne Ørstavik "Tiden det tar" og den likte jeg så godt! Plukket den med meg fra bruktbutikken uten å ha hørt om den før, og det er jeg virkelig glad for. Det er den beste boken jeg har lest på lenge. Nå leser jeg Karin Haugane "Annas familieelegier".

Kristin sa...

Takk for mye fin leseinspirasjon, jeg er så glad i bloggen din!

Jeg leser The buried giant av favoritten Kazuo Ishiguro. Er ikke helt fanget foreløpig, men tror jeg bare trenger litt tid til å komme meg inn i det merkelige universet.. Leser også parallelt Jojo Moyes, After you. Synes hun har noen gode beskrivelser, underholdende lesning.

fivrelden sa...

Jeg har lest ferdig Mellom verdener av Máret Ánne Sara. Veldig flott bok og jeg kommer til å skrive mer utførlig om den. Kjøpte den inn til mine to bibliotek. :) Ellers blir neste lesestoff noe fra en listeutfordring så må vurdere det litt.

Anonym sa...

Darling River av Sara Stridsberg. Like medrivende og intens og vond som de andre bøkene jeg har lest av henne.
Lotta

Marit sa...

Leser "Evighetsbarna" av Beate Grimsrud.Uvanlig rar, har jeg lest om den. Kanskje, men jeg kjenner meg litt igjen i disse ensomme, skjøre menneskene.

Frøken Desibel sa...

Her er det gjensyn med To Kill a Mockingbird av Harper Lee. Mener å huske at jeg leste den da jeg bodde i USA, men det er jo faktisk over 10 år siden, så husker ikke så mye annet enn at jeg syntes den var veldig bra.

På skolen jeg gikk på hadde vi en egen reading club der vi fikk en liste med ca 40bøker i halvåret som laget til sammen måtte ha lest. Deretter var det konkurranse med andre skoler der man ble stilt spørsmål fra bøkene på lista. Tror til og med vi vant første gangen jeg var med:) TKaM var en del av den lista.

I tillegg hadde skolen en egen post i tillegg til de fagene man tok som merkelig nok het reading. Les bøker fra skolebiblioteket, ta en test og få så og så mange poeng per bok, og avhengig av hvor mange bøker/poeng så får man karakter. Det var en easy A:)

Elisabeth sa...

Jeg leser årets litteraturnobelvinner, Svetlana Aleksijevitsj sin bok "Krigen har intet kvinnelig ansikt". Den gir sterke inntrykk, så jeg tar litt pauser innimellom i stedet for å sluke boka. Den er verdt det.

Jeg har også blitt nysgjerrig på "Mellom verdener", så den skal jeg se om biblioteket mitt har når jeg er innom der i morgen.

Anonym sa...

Jeg leser "Stillitsen" av Donna Tartt. Har ligget på vent en liten evighet, er så redd for å bli skuffa, slik jeg ble av "Den lille vennen". Likte "Den hemmelige historien" super godt, og forventningene mine er skyhøye. Muligens en ide å justere de ned litt.

Dahlia sa...

Her er det liten tid til å lese for tida, men innimellom leser jeg Fra vinterarkivene av Merete Lindstrøm. Og så lurer jeg på om jeg snart skal prøve meg på Elena Ferrantes Mi briljante venninne, som det er så mye snakk om.

Evelina sa...

Jag läser Gasten (del 5 i serien Pax) av Åsa Larsson och Ingela Korsell, samt Röta av Siri Pettersen. Jag gillar båda mycket!

Hermia Says sa...

Har lite kvar av starka Arons bok av Jim Shepard. Sen behöver jag nog något lite lättare eller gladare.

koristen sa...

Jeg har akkurat lest "Haimennesket" av Hans Olav Lahlum. Liker krimuniverset hans.

Også er jeg midt i "Evna" av Siri Pettersen, rakk ikke å bli ferdig før lanseringsfesten i kveld dessverre, men det går nok bra ;-) Nå er "Ravneringene"-trilogien, beste norske fantasy ever, komplett. Måtte det komme mer fra samme univers!

Beady sa...

Enig med Koristen over, Ravneringene må leses! Jeg er dessverre ferdig og har smått abstinens som kanaliseres over i å prakke trilogien på flest mulig andre ;-)

Selv leser jeg Mosquitoland en roadmovie i bokform. Lett å leve seg inn i, godt skrevet og feelgood tross alvorlig tema.

Sørlandspige sa...

Jeg leser Hvitt hav, oppfølgeren til De usynlige (Roy Jacobsen). Nøkternt, men kraftfullt språk om små menneskers store utfordringer i et lite øysamfunn før og under 2. verdenskrig. Stor litteratur!

Maren sa...

Mitt favorittinnlegg! Jeg er straks ferdig med Dubliners av Joyce, og skal plukke med meg noe nytt fra jobb i morgen. Alltid like gøy!

Marta sa...

Innsåg akkurat at eg les tre bøker på ein gong, og det midt i praksis! Eg les eigentleg Lolita (Vladimir Nabokov), har starta på Dødens bok (John Stephens) fordi eg ikkje fekk sova ei natt, og i dag fekk eg endeleg kjøpt Evna (Siri Pettersen), lukke! Hausten er til for lesing, om ein har tid eller ikkje.

Anonym sa...

Under en opprydding i ei bokhylle fant jeg "Marcello Haugen" av Øistein Parmann. Denne boka hadde mannen min kjøpt for mange år siden, men jeg hadde ikke lest den. Marcello Haugen var synsk og hadde helbredende evner. Han døde i 1967 89 år gammel. Jeg hadde jo hørt om ham, men det var interessant å høre mer om mannen, hvordan han levde og virket. Forfatteren har snakket med mennesker som selv hadde vært i kontakt med Haugen eller som kjente noen som han hadde hjulpet. En annerledes og interessant bok! Ellers har jeg nettopp lest "Brødrene Vega" av Lars Lenth. Her handler det om fiskeoppdrett og miljøaktivister og temaet har fått en humoristisk vri så en bare må gi seg ende over. Men oppdrettslaks har jeg ikke spist i det siste!

Glamourlektoren sa...

Tid for høstmørke kvelder, tente stearinlys og klassikere. Leser Flauberts L'education sentimentale (Frederic Moreau). Flaubert var tidlig ute med å skildre moderne rastløse og rotløse mennesker! Dette var jo midt på 1800-tallet. Stilistisk eleganse og tankevekkende innhold!

Parallell-leser en bok jeg plukket opp på herlige Rackstad-museet i Arvika (ikke vært der? Gjør en utflukt - helst i sommerhalvåret!) - om kunstnerne Maja og Gustaf Fjæstad - som hørte til kunstnerkolonien i området rundt år 1900. En fascinerende tid - de var omgangsvenner med blant andre Carl og Karin Larsson, Ellen Key og Bruno Liljefors. Boka er skrevet av en av deres døtre, Agneta, da denne var blitt en gammel dame på 1980-tallet. Barndomsminner, erindringer og refleksjoner fra en gammel dame omkring hennes eksentriske, begavede foreldre. Brev. Og mange fotografier, samt vakre bilder av maleriene til både Gustaf og Maja. Jeg elsker kunstnerbiografier, og selv om denne kanskje ikke er den mest elegante i stilen, så føler jeg nå at jeg kjenner disse interessante menneskene litt bedre, og fascineres av de enkle forholdene de levde under og den evige kampen for tilværelsen i kunstnerkretser - spesielt for kvinnene som også ville skape, men var bundet av alt det andre som tok deres tid..

Stupedama sa...

Jeg leser ikke mindre en to Jan Guillou bøker på en gang. Begynte med Dandy (ja feil rekkefølge men fikk låne den av svigermor) plutselig ble den borte, takk til husets 2 åring. Ja ja, ikke mye å gjøre med det, jeg var nesten ferdig så da satte jeg igang med Brobyggerna å vips så fant jeg igjen Dandy. Har ikke lest noe av ham tidligere men disse har jeg likt veldig godt.

Bibliotekarspira sa...

Eg les Merete Lindstrøm "Dager i stillhetens historie". Har for kort tid sidan pløyd igjennom "Et helt halvt år" og "Etter deg". Må seie det er godt å lese bøker ein berre sklir gjennom - av og til.

Maje sa...

Jeg har akkurat begynt på Ernesto Sábato sin "Tunnelen". Den skal leses til en bokklubb i november. Har bare lest noen få sider så langt, men jeg liker stilen. Kunstneren Castel forteller fra sin fengselscelle om sin besettelse av en ung kvinne og hvordan han kunne ta livet av henne - den eneste personen som hadde forutsetning for å forstå ham.

Ellers har jeg såvidt begynt på "Elskede Sputnik" av Murakami også, men også der har jeg bare såvidt kommet i gang.

Og som morobok har jeg "Very british problems: making life awkward for ourselves, one rainy day at a time" av Rob Temple. Fryktelig morsomt for oss som er litt anglofile.

Anaruh sa...

Akkurat nå leser jeg flere bøker en jeg er komfortabel med: African Stories av Doris Lessing, The black book av Orhan Pamuk, Tender is the night av F. Scott Fitzgerald og Dikt i samling av Olav H. Hauge. Det er minst to for mye. Regner med å lese ut Lessingboken i helgen, for så å få lest ferdig Pamuk. Den er litt tung med tyrkiske navn som til tider er litt like, samt at handlingen hopper litt hit og dit, så den krever sitt.

Etter disse har jeg planer om å lese The shining av Stephen King som et aldri så lite Halloweengrøss

Maje - takk for tips om Temple-boken; den må jeg lese!

Trude sa...

Jeg er snart ferdig med "The Yes Man" av Danny Wallace - veldig morsom. Ler høyt på toget til alles glede :)

Stine Arkeologine sa...

Jeg har nylig lest ut A. S. Byatts "Possession", en absolutt fantastisk bok med alle sine litterære referanser og intrikate krysshenvisninger mellom nåtiden og victoriatiden, forfattere og romanens lesere, gjendiktninger og nydiktninger - et helt eventyr for en som er glad i britisk lyrikk og litteraturhistorie, eller forholdet mellom forskning og poesi, Darwin og romantikken, eller som bare liker en knakende god, gotisk detektivfortelling! Fantastisk bok! (Måtte bare si det en gang til). :-)

Akkurat nå gjenleser jeg "A river runs through it" av Norman Maclean, en av de fineste novellene jeg vet om. (Og fineste filmen).

Rob Temple-boka hørtes morsom ut!

namnam sa...

Jeg leser fortsatt(?!?) På Moab Is My Washpot av Stephen Fry. Har holdt på uendelig lenge med den, men har hatt noen pauser. Liker den veldig godt. Og så har jeg begynt på The Bell Jar av Sylvia Plath, men kombinasjonen er ikke ideell så jeg tror jeg må la den vente til jeg er ferdig med de ungdommelige utskeielsene til Stephen Fry. Har oppfølgerboka liggende også - gleder meg til han møter Hugh Laurie! :)

Lektor Tørrdal sa...

Akkurat nå er jeg hekta på tegneserien Fables, og føler meg vidunderlig nerdete
På lydbok hører jeg på den nye boken til Harper Lee - Sett ut en vaktpost. Elsker Drep ikke en sangfugl, så jeg er veldig spent denne nye boken

Ctina sa...

Koser meg med Stoner av John Williams, anbefales, Neste bok ut blir After you av Jojo Moyes og så siste boken i Napoli serien av Elena Ferrante.

Clara A. Hagtvedt Lunndal sa...

The graveyard book av Neil Gaiman, og rydde-hype boka The life changing magic of tidying up. Gaiman er bare herlig som vanlig, og ryddeboka er inspirerende, men spesiell. Sokker blir f.eks visstnok stresset av å ligge krøllet i skuffen, og man skal bare ta vare på ting som har en evne til å "spark joy". Sær, men absolutt underholdende! :)

Anonym sa...

Leser fugletribunalet, hører bienes historie på lydfil når jeg vasker opp, og skal se An Education på Netflix i dag - London, 1961, cellospillende ungpike som vil inn på Oxford, men så møter hun en YOLO-mann.
Sophie

Ingerid sa...

Er litt mellom bøker på flere fronter ærend. Snart ferdig med The Blessing av Nancy Mitford - bra, men ikke helt på høyde med andre bøker av henne som jeg har lest. Dessuten også snart ferdig med Geert Maks USA-bok, som holder det den lover. Har såvidt begynt på Svetlana Aleksijevitsj' Slutten for det rødere mennesket - Tiden Second hand, som allerede har grepet meg skikkelig. Og ellers blir det mest fag, men Elena Ferrantes andre Napoli-bok er i hus. Det er godt det er høst, for her skal det leses!

Ingerid sa...

Er litt mellom bøker på flere fronter ærend. Snart ferdig med The Blessing av Nancy Mitford - bra, men ikke helt på høyde med andre bøker av henne som jeg har lest. Dessuten også snart ferdig med Geert Maks USA-bok, som holder det den lover. Har såvidt begynt på Svetlana Aleksijevitsj' Slutten for det rødere mennesket - Tiden Second hand, som allerede har grepet meg skikkelig. Og ellers blir det mest fag, men Elena Ferrantes andre Napoli-bok er i hus. Det er godt det er høst, for her skal det leses!

Hilde sa...

Jeg leser "nå skal jeg fortelle deg min hemmelighet" av Petter Stordalen. Ingen stor litterær bok, men overraskende underholdene! Og jeg elsker folk som har troa på seg selv og får ting til!

Populære innlegg