fredag, november 20, 2015

Glamorøs fredag


God fredagsmorgen!
Nydelig dag her i hovedstaden, seks minusgrader var det da jeg våkna, friske røde kinn er belønningen for å tilbringe minst en halvtime utendørs før klokka åtte. Dagens duft er Laguna, som alltid forhekser meg på denne tiden av året, jeg drikker Earl Grey fra Budapest og har en travel dag foran meg. Men SÅ er det helg og det gleder jeg meg til! Tror jeg skal begynne å snuse litt på julemarkedene. Mannen min er endelig ferdig med tv-jobbinga han har drevet med hver lørdag i hele høst, det er også fint - og må feires!

Glamoureffekter som sådan er leppestift og sølvringer i ørene, nye vintersko i kategorien hiphop-klassikere (i følge en venninne), og en bukett rosa tulipaner som jeg fikk av en god venninne i går, på en torsdag, helt uten videre. Sånt blir jeg så glad av! Jeg satte dem i en krukke sammen med noe barlind jeg allerede hadde tatt inn, og det ble så pent. 

Ha en fin dag alle sammen! Alle fredagsrapporter er hjertelig velkomne!


23 kommentarer:

Anonym sa...

Fredag! en rar uke, på grunn av sykdom, men likevel er fredagsfølelsen på plass og jeg er klar for helg. Det blir mye familie de nærmeste dagene, og det blir hyggelig.

Ikke helt i slag ennå, men kaffekoppen står trofast ved min side og jeg er på jobb! Det føles glamorøst etter noen dager hjemme. Jeg har funnet fram Serge Lutens, un bois vanille, som er en av mine faste mørketidsparfymer. Vanilje dufter av vinter, synes jeg, og denne er særlig god.

Ellers har jeg tatt på meg kjole i dag, for å kontrastere pysjen jeg har gått med den siste uka, og har også sminket meg(!). Forrige fredag ble så dramatisk og fæl ute i verden, at jeg håper denne blir fredeligere for alle. Ha en fin helg!

Anonym sa...

Ordentlig friskt på vei til jobb, men langt fra for kaldt. Dagens antrekk er deilig myk ullgenser pluss skjørt med fine detaljer.

Ser frem til at familien er samlet i kveld og ser serie sammen. I morgen er det middagsselskap hos gode venner, også der med ungdommen. Det er så hyggelig når alle er sammen og alle trives og storkoser seg, kvalitetstid :-)

God helg!

-lutt

HildeSofie sa...

Ahh, herlige fredag! I dag fra "hjemmekontor" ved kjøkkenbordet i barndomshjemmet, med fyr på peisen og frost på bakken utenfor. Toget sørover i går ettermiddag, og blir til søndag - deilig med en pustepause, selv om det blir litt jobbing innimellom.

Antrekket er fullstendig casual, med myke bukser, ulltrøye og grå strikkejakke over. Ingen smykker, men en forsiktig duft av granateple, fra en ny bodylotion jeg kjøpte nylig.

Ikveld blir det god middag og kanskje et glass vin - jeg kan nemlig feire at jeg har kjøpt meg leilighet, hurra!

Imorgen blir det en tur ut med hunden, og ellers avslapning foran peisen (når det ikke må jobbes), har tatt med meg "Saman er ein mindre aleine" av Anna Gavalda, som lenge har stått i hylla og ventet på å bli lest. Har et nynorsk-rush på lesefronten nå, i går ble jeg ferdig med "Samtale ventar" av Marit Eikemo. Flott bok!

God helg til alle!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
Det har kommet et fint melisdryss over hele Trondheim i dag - hurra!
Dagen er ekstra fin fordi jeg skal hjem til min barndoms dal i helga. Søskensamling en måned før jul - det blir så fint! Det er en lang kjøretur med bil, men nå kan jeg glede meg over snødrysset og skal kose meg med klementiner og musikk på bilradioen.
Er ellers praktisk kledd for turen, men har nyvaskede krøller og god te i koppen. Bare noen få arbeidstimer igjen før helg!
Ønsker alle en riktig god fredag!

Josefine sa...

God fredag! Jeg skal legge inn en real innsats på lesesalen før helg. I kveld blir det julebord med jobben og i morgen blir det korsaminar med påfølgende korfest hos meg. Søndag er det ingen ting på agendaen, så det er kanskje den dagen jeg gleder meg mest til!

Glamoureffektene i dag er L'Occitane sin orkideparfyme og en grønn cape i ull.

Kunsthistoriestudinen sa...

God fredag! Denne fredagen er litt utenom det vanlige. Jeg føler jeg har to helger på én gang siden jeg i dag har levert inn hjemmeeksamen som har pågått i over en uke. Og som om det ikke gir helgestemning nok overtar vi vår første egeneide leilighet idag!! Så denne helgen blir fylt med flytting og litt feiring. Men det blir også helgejobb med koselige medarbeidere som jeg ikke har sett på en stund. Glamouren i dag blir nok maleklær og cava, og det skal bli veldig fint. Ønsker alle en riktig god helg!

Anonym sa...

Jeg har hjemmekontor i dag, og tar meg tid til en kopp grønn sencha og radio P1 mens dagen lysner. Et lite snødryss har det kommet også - det første i år - og jeg gleder meg til å se plen og veranda fylles med spor fra fugler, katter og barn etter hvert. Det er fredag, og jeg har tatt på den fine grå ullkjolen fra forrige vinter, vinrød strømpebukse og leppestift. Ønsker alle en fin fredag og ei god helg!

S sa...

God fredag ønskes fra nord!

Ute er det grått og omkring null grader, men vi har et tynt lag med snø da! Dagen på jobb er godt i gang og har så langt vært nokså begivenhetsrik. Har ett møte igjen, og en del annet arbeid som venter. Dagens ytre glamour må være en nokså ny cardigan med passende skjerf til. Innvendig har jeg egentlig bare glamourfølelse av at jeg mestrer at jeg har det så hektisk, og at jeg makter legge realistiske planer både for jobb og privatliv. Samtidig er jeg inneforstått med at dette ikke kan være en varig tilstand, og at jeg på sikt risikerer å bli utslitt.

Har også begynt å tenke på jula og hvordan vi kan feire den på en måte som gir innhold. Har lest boka Shoppingfri (anbefales!) og jeg har allerede noen tanker om hvordan både jul og 2016 kan få mer innhold av det som egentlig betyr noe. Dette bidrar også til å senke kravene til alt som skulle vært gjort.

Planene for helga er dels sosialt samvær med familien og dels barnepass av en liten småtass. Ellers håper jeg deler av søndag kan innby til å lese ei bok med fyr i ovnen og litt stille-tid for meg selv.

Ha ei fin novemberhelg der ute i verden!

S

Anglofilia sa...

Kjølig, men fortsatt over null i Rogaland i dag. Jeg har nettopp gjennomført ukas andre treningsøkt, og etter ca 6 uker med fast styrketreningsprogram begynner jeg å kjenne at det hjelper! Det er så deilig, og gir et fantastisk motivasjonsboost.Har nye, vinterforede Doc Martens i dag, så hvis Glamourbibliotekaren kjører hiphop er jeg kanskje punk...? Sikkert totalt upassende fottøy for en dame i min alder, men det gir jeg altså glatt beng i. Fredagen skal settes av til shining av leilighet, for lørdag skal jeg ha middagsselskap med noen kolleger. Gleder meg veldig til det, og kjenner at det er noe jeg burde gjøre oftere. Håper også, som slikejenter sier, at denne helga blir roligere. Forrige helg var jo bare forferdelig. Så, riktig god helg til alle!

Anonym sa...

God glamorøs fredag. Her sner det, og det riktig go'kribler i hele kroppen når jeg ser på den hvite fine dyna som har lagt seg over alt. Er fryktelig barnslig sånn, altså. I sånt være passer det ekstra godt at ettermiddagen skal brukes på julemesse. Men er det Audrey på bildet i dag? Synes det minner om Bokken Lasson. U9

Liv sa...

God fredag fra et stille lærerkontor! Jeg har, som alle andre på denne bloggen, en kopp te på pulten, og en rørslig virtuell bunke med arbeidsoppgaver foran meg. Ute er det kaldt, og så lyst, så lyst etter at snøen kom! Har såvidt begynt å pirke borti jula - serverte eplegløgg til venninnekveldsmat i går, og i helgen skal jeg og barna på et lite julemarked. Og så må jeg innrømme at jeg har klikket meg inn på Glamourbibliotekarens julespilleliste på Spotify. Det er ikke for tidlig, er det vel?

Hermia Says sa...

Sol ute, lite vitt på marken och alldeles nyss bokade jag biljett för att gå på konsert ikväll för att höra min stads duktiga symfoniorkester spela bland annat Bach. Efter det välkomnar jag min man till hemmet efter nästan en hel vecka på resa. Det blir en fin start på helgen och en glamorös fredag. Ha en vacker helg!

Anonym sa...

Hei fra en kald forstad til Oslo! Hjemmekontor/permisjonsdag i dag. Fint med rim ute, fyr på peisen, guttungen i barnehagen og te i koppen. Ikke like deilig med alt arbeidet som må gjøres, men prøver å kaste meg ut i det! :-) Føler jeg ikke gjør annet enn jobb og å holde ting i gang i her hjemme, men så tenker jeg på hvor heldig jeg er; Familie, jobb, relativt varmt hus, så mange av behovene dekket. Så får heller ønskene komme litt i bakgrunnen i dag. I ettertenksomhetens kappe i dag betyr glamoren i dag består av å slippe å tenke på å dekke basisbehovene... Har hjemmelaget pizza som gulrot i kveld! God helg alle sammen! Sender en spesiell hilsen til alle flittige arbeidsmaur i dag!

Kristin sa...

God fredag! Det er sol i Oslo!
☀️☀️☀️

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra en vintervakker Bodøby dekket av hvitt! Denne dama skulle egentlig vært i Bergen i helga, så det er med blandede følelser jeg rapporterer herfra! Dagens glamourfølelse kommer fra å dufte av Valentina, og av å ha nyfilte negler som i øyeblikket er uten lakk (men kanskje blir petrolblå i løpet av dagen).

Etter å ha gjort litt husarbeid er planen å ta en god tur i marka med hunden, som nyter at det har kommet noen centimeter snø.

God helg, alle sammen!

Marta sa...

Tenk, i dag vakna me jammen til eitt kvitt frostlag på vindauga her i Bergen òg. Det er borte no, men sola skin og himmelen er blå, så det ser ut til å bli ein veldig fin dag. Med nystussa hår og fin strømpebukse føler eg meg ikkje så verst, eg heller. Pensumlesing, grautfest og eksamensførebuing står på programmet. God helg!

koristen sa...

Fint fredagsvær i dag - litt kaldt, men jeg fant frem deilig vinterkåpe fra i fjor. Jeg har grå og svart kjole, ankelstøvletter og hjertesmykker. I kveld skal jeg ha klubb med førjulsmeny, søndag skal jeg på julekonsert i Oslo Domkirke, gleder meg :-) Ellers kommer helgen til å inneholde turgåing, lesing, pugging av korjulesanger og fargelegging av julekort med julemusikk til. Dette ble visst veldig førjulete!

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre!

Anna sa...

Endelig herlig vintervær i Bergen. Sol, gradestokken er rett over 0, og vinterkåpen kan få lufte seg. Nyinnkjøpt grønn fløyelsbukse fra Bennetton, svart ulltunika, og favoritt ulljakken min fra Mango. Endelig overskudd til å legge litt ekstra innsats i dagens antrekk. Ut og spise middag med mann og barn etter jobb i dag, det er fredagsglam det :-) Og i helgen er det julemiddag med vennegjengen - det blir kjekt! Mulig jeg må snike frem litt julepynt i helgen. Veldig stille og forsiktig.

Stine Arkeologine sa...

Stor jubel i huset da det begynte å snø i går kveld! Da måtte vi avbryte leggeritualet og løpe ut, den første snøen kommer jo bare en gang i året og jeg vet ikke hva som gjør meg mest glad - smilet til minstemann eller følelsen av å være liten i en stor og magisk verden. At den ikke bare er god får ikke ta fra meg det. Fredagsglamouren er de små ting i dag: å vite at garasjen er full av ved, at det står tre par vintersko på rekke og rad i gangen, at det ligger nye votter i kommoden og at vi er sammen og har det trygt og godt. Utenpå har jeg en myk kasjmirgenser og Noa Perle, og håret - endelig langt nok - i en fin knute. Helga blir rolig uten konkrete planer utenom at jeg skal på konsert på søndag og høre "Forkledd gud", som jeg er veldig glad i og akkurat oppdaget på programmet til et kor i byen!

Riktig god helg alle sammen! :-)

Eirin sa...

Her er det start på en uke med hjemmeeksamen, så mye fredagsfølelse er det dessverre ikke. Men jeg har snø utenfor vinduet, sjokolade i magen og fin musikk til arbeidet. Dagens antrekk er avslappet med en grå genser, mørk bukse og ankelstøvletter. Helgen skal bestå av mye jobbing med oppgave og litt strikking da jeg skal i bursdag neste helg (med 80-talls tema).

God helg :)

Bliss sa...

Fredagskvelden tilbringes i myk joggebukse, ullsokker og en ulltrøye. Tenker å lage noe fried rice-aktig til middag, har scampi liggende klare og må bare finne frem ris og egg. Jeg skal gi adventskalender til lillebror og hans kjæreste, så jeg har kjøpt inn 24 små, billige og nyttige og unyttige gaver, fant feks turbok over Oslomarka på loppis til en tier og en donaldperm med blader til en femmer og isterningposer i hjerteform (fra Biltema til 7,90), da blir kalenderen helt overkommelig:) Antar at adventsstemningen kommer krypende i kveld:)
God helg!

Ingerid sa...

God fredagskveld! Fredagen har jeg tilbrakt på konferanse, pent antrukket i den peneste svarte drakten. Bak øret: Burberry Woman, som så ofte før om høsten. Diskrete øredobber med blå juksesteiner, men hey, skikkelig rosa lebestift fra Mac! Det liver jo opp selv den mest seriøse forsker. Det har vært en uke full av gode og dårlige nyheter herfra og derfra. Deilig da å avslutte med å samle alle i familien i den store dagsengen og ha høytlesning fra Alle barna i Bakkebygrenda. Helgen bringer den første av vinterens mange bursdagsfeiringer. Fra nå av går det slag i slag helt til våren kommer. Her skal det bakes! Grattis til Kunsthistoriestudinen og god helg til alle!

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk for alle rapporter! Det er bare å komme med flere, her kan man skrive når man vil, gjør ikke noe om det blir lørdag eller søndag eller mandag for den del!

Populære innlegg