fredag, november 20, 2015

Adventste


Nå har startsskuddet gått for førjulsteene her i huset, dvs, det gjorde det forrige helg da jeg gikk i gang med Cachemire, min yndling. I dag kjøpte jeg litt adventste på Majorstua, og det setter jo en viss stemning selv om jeg ikke har begynt med noe annet som minner om jul ennå. Eller, jo, jeg har kjøpt en amaryllis. (Men de pleier jeg jo uansett å ha hele vinteren, ikke bare i jula)  

Julemusikken venter jeg med, her går det i vinyl-soul fra 1981 og Olav Duuns "Medmenneske", forøvrig en flott kombinasjon. 

Koppen fikk jeg for et par uker siden, i god tid før det begynte å snø, som jo var tidspunktet da jeg hadde tenkt å kjøpe den uansett. Jeg pleier ikke å kjøpe alle disse sesongkoppene, det blir så mange, men akkurat årets vinterkopp tror jeg er den fineste jeg har sett. Mummifamilien har gått i dvale, bare ørene stikker opp over dyna til Mummipappa, og Mummimamma har håndveska ved siden av senga. Filleryer på gulvet, snø utenfor vinduet. Mummitrollet er våken, og ser litt kald og forskremt ut. Dette er et motiv fra "Trollvinter", en av de fineste bøkene. En ganske standard julete, koselig, smaker akkurat som forventet. Det vil si - uten at jeg kan forklare hva det er, synes jeg den er bedre enn de som heter julete. Dette er jo adventste. Eller ADVENT TE. (Minus for særskriving på etiketten)  

Kan absolutt anbefales! 

9 kommentarer:

Anaruh sa...

Har også den koppen, min første vinterkopp. Måtte bare ha den da jeg så at motivet er fra Trollvinter - så langt er det min favoritt blandt mummibøkene. Kos deg med adventste; jeg er ikke der helt ennå, men har Skomaker-te fra tehuset i Trondheim, og den smaker helt fantastisk av jul og advent. Anbefaler både den svarte og grønne teen hvis du skulle ramleninnom Trondheim en gang :) God helg!

Fivrelden sa...

Ja, du har helt rett i at motivet er fra Trollvinter. (som er en nydelig bok. ) Her har jeg ennå ikke fått noe advenstste i hus, men regner med det skjer i dag. Elsker også den koppen som jeg kjøpte meg selv i høstgave. :)

petit sa...

Har også funnet den tebutikken der, den er en perle! I går ble det krydderte her, passe kaldt og fristende, men det blir nok mer adventste etter 1. desember :)

Lektor Tørrdal sa...

Jeg synes utfattelig synd på meg selv som leser til eksamen, og trøstet meg med en tur på teater og vinterkoppen til Mummi. Så nå skal den innvies med peppermyntete, tenker jeg :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Anaruh: God helg! :)

Fivrelden: Veldig fin bok, leste den ofte da jeg var liten. Må ta den fram igjen, den står jo i hylla mi her.

Petit: Ja, de har mye bra te og utstyr der!

Lektor Tørrdal: Lykke til med eksamen!

Fivrelden sa...

Jeg vokste opp med de bøkene. I voksen alder har jeg både lest dem i studiesammenheng og knyttet til jobben min. Selfølgelig må du lese den igjen. Hurra for lagene i slike bøker. :)

Fivrelden sa...

* selvfølgelig

Glamourlektoren sa...

Disse koppene er så fine! Har noen av dem, og Trollvinter-koppen tror jeg at jeg skal ønske meg av en av sønnene til jul. Trollvinter var den første Mummi-fortellingen jeg møtte som barn. Jeg var helt bergtatt av skildringene av de sovende trollene og vinterlandskapet ute, og er det fremdeles..

Glamourbibliotekaren sa...

Fivrelden: Ingen fare, leser mummibøkene jevnt og trutt :)

Glamourlektoren: Ja, den er nydelig!

Populære innlegg