søndag, desember 06, 2015

Christmas in Connecticut (1945)
Slike filmer er perfekt tidlig på morgenen en søndag i advent. Mørkt ute, levende lys og røkelse inne, samt te og pepperkaker og frokost. Og sofa og pledd. 

Barbara Stanwyck spiller ukebladjournalisten Miss Elizabeth Lane, som i sin matspalte i "Smart Housekeeping" romantiserer voldsomt over sitt liv på en vakker gård i Connecticut sammen med sin lille familie, der hun ser utover naturskjønne åkrer hvor snøen daler ned mens hun disker opp med den ene delikatessen etter den andre - men sannheten er at hun sitter i en bitteliten leilighet midt i storbyen uten å ha kunnskap til å lage så mye som en pannekake. Ingen familie har hun heller. Maten hun skriver om, får hun servert av sin kameratkokk på restauranten nedenunder. Det blir forviklinger når hennes høyt aktede sjef insisterer på at både han selv - og en tapper soldat som har lengtet etter å prøve hennes deilige oppskrifter - skal feire jul med henne på farmen i Connecticut.  

Forviklingskomedier gjør meg av og til stressa, men denne er bare koselig. Jeg ser den ca annethvert år. Skulle gjerne sett den i farger en gang, for ekstra julestemning på den fine gården. 

4 kommentarer:

KristinN sa...

Hei! Hvor finner du alle de fine sort/hvitt-filmene? Har du de på dvd?

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Jeg har en del av dem på dvd, noen går på forskjellige tv-kanaler, noen har jeg tatt opp fra tv tidligere. (Jeg laster aldri ned film fra nettet)

Stine Arkeologine sa...

Så denne for første gang i fjor og den kommer garantert på plakaten igjen - kjempekoselig (og morsom!) film!

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, ikke sant!

Populære innlegg