mandag, desember 07, 2015

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 7

Dagens budskap er noe alle vet, men som vi behøver en påminnelse om i blant: Ha respekt for hverandre. Man ser daglig eksempler på hvordan egoismen råder, og skal man gjøre verden til et bedre sted, må man begynne med seg selv. Legg igjen en lapp om du dulter borti en bil. Ikke snik i køer. Reis deg for gamle/uføre mennesker og gravide på bussen. Skru av mobiltelefonen når du er på kino eller konsert. Gi penger til veldedighet jevnlig. Delta i dugnader. Ring en gammel venn. Si takk når noen har gjort deg en tjeneste. Vær vennlig, smil og si takk til alle servicemennesker - tenåringen i kassa på Rimi, vaskehjelpa på jobben som tømmer søppelet ditt og gjør det fint rundt deg, si hei til bussjåføren når du går på foran. Slike ting. Dette handler ikke om å være selvutslettende, for man skal ha respekt for seg selv også. Sett grenser, unngå energitappere som tar og tar. Ikke vær redd for å si nei når du kjenner at det blir for mye. 

Vær rett og slett et godt medmenneske og en god venn, mot deg selv og mot alle andre du møter på din vei. La godhetstyranniet blomstre!! (årets sykeste nyord, forøvrig!) 


Da er du med på å gjøre verden til et bedre sted. 


5 kommentarer:

Fivrelden sa...

Respekt er viktig og ikke minst å vise hverandre at vi alle hører sammen og er viktige. I dag feks er det reinholdernes dag og jeg er takknemlig for en arbeidsplass som påpeker dette slik at vi kan gi dem en ekstra takk. :)

Anonym sa...

Bra skrevet!!! Et punkt til som jeg har lyst til å ha med; ikke vær en sånn ufordragelig besserwisser.
jeg kan ikke tenke meg verre enn folk som må korrigere andre for hver minste lille ting og alltid vise at de har rett.
"Korrekturlakk" kaller jeg sånne. En forferdelig dårlig egenskap i grunn :)

Glamourlektoren sa...

Enig med Glamourbibliotekaren og med KoseligKoselig! Vær hyggelig, raus, smil, si takk! Vær et medmenneske. Og la for all del folk få fortelle ting med en slump fantasi eller litt ekstra dramaturgi uten å få kommentaren av typen " Nå var det ikke helt slik, da.."

Anonym sa...

Takk Glamourlektoren :)

S sa...

Åh ja, dette var en god påminnelse (henger litt etter i lesingen av glamourbibliotekarens julekalender)! Og det koster jo så lite å smile, være vennlig, og av og til rent overbærende med andre. Vet at slike små øyeblikk kan lyse opp en ellers kjip dag, uavhengig av om jeg er avsender eller mottaker. Samtidig tror jeg denne holdningen også påvirker oppmerksomheten, og jeg synes jeg oppdager mange slike øyeblikk hvor andre mennesker er hyggelige, vennlige og hjelpsomme mot andre.

Så jeg henger meg på oppfordringen: smil og si noe hyggelig til et annet menneske i dag!

S

Populære innlegg