mandag, desember 21, 2015

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 21


Heisann, enda en luke med bilde av bøker! Vi tok jo en runde på julelesing rett før helga, jeg kom meg selv i forkjøpet (dårlig planlegging!) - så nå må jeg improvisere litt. Jeg tror rett og slett jeg tipser dere om en knallgod oppskrift istedet, en som er enkel å gjøre, og jeg skal love dere at kakene forsvinner på et blunk. Best å ha ingrediensene i hus til jul, så den som spiser opp siste rest kan bake mer!

Jeg husker "kolakaker" fra jeg var liten, trodde selvfølgelig det hadde noe med coca cola å gjøre, og forstod ikke helt sammenhengen. Men det kommer jo av det svenske kola, som er det samme som vi på norsk kaller karamell. Jeg googlet kolakaker for å finne en oppskrift, tok den første jeg fant - og der har jeg blitt sittende fast. Why change a winning receipt?

Her - fra en side som kaller seg Det Søte Liv - Kolakaker!

4 kommentarer:

Kristin sa...

De bakte jeg i forgårs, kjempegode!! :D

Anonym sa...

Trodde først de var en spesialitet fra Kola-halvøya, men så skjønte jeg jo at de hadde sammenheng med the Coca cola company... Inntil jeg forsto at også disse kakene,som mye anna, er henta fra Söta(!)Bror, eller i alle fall kalt opp etter svenske karameller. Smaskens i hvert fall!
Rufsetufsa

Nemo sa...

Mannen baker slike hvert år til jul - karamellkaker er fast innslag, og jeg tror han bruker bestemorens oppskrift. Namnam!

Stine Arkeologine sa...

Kolakaker er kanskje de aller letteste å lage! (mange sier at kokosmakroner er enklest, men mine blir alltid flate eller harde eller brune eller smuldrete og jeg blir aldri klok på hvor det går galt. Kolakaker blir alltid gode!). :-)

Populære innlegg