onsdag, desember 23, 2015

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 23

Nå, hvordan ligger dere an? Røsker dere opp juletre i skogen med bare hendene, med snø opp til midja? Slakter dere griser? Er det dagen for å rulle duker og pusse messing? Banke matter? Bone gulv? Koke sylte? Steke fattigmann til luftveiene tetter seg av smult? Fyre opp i den iskalde penstuen som er avstengt resten av året? Feie trappa med ny flunkende ny hjemmelaget sopelime av bjørkeris? Rulle opp håret i krøllspenner og leggevann, for så å våkne i morgen med dundrende hodepine og et hode fullt av små krusete krøller? 

Jeg håper alle slipper et høyt stressnivå i dag! (selv om det kanskje var noen som fikk doblet pulsen akkurat nå; "Oi, sopelimer har jeg glemt! Grisen jeg skulle slakte har rømt!!? Krøllspenner, hjelp, hvor er de?? Penstua - har vi penstue?? HVOR ER SMULTGRYTA??") 


Kos dere, senk tempoet, pust litt. Jul blir det uansett! Jeg sier som Ernst og Underbara Clara - når man demper belysningen, og tenner stearinlys, ser man ikke hybelkaninene i hjørnene. 


Ekstra god stemning blir det om Radio Glamourbibliotekars julespesial  snurres i gang! (530 abonnenter så langt, det gleder mitt musikkpusherhjerte.) Passer meget fint til juletrepyntingen som foregår i de tusen hjem i aften. Eller i morgen tidlig, for min del. (Vi pynter alltid juletreet mens Knut Risan roper "Aaaaaskepoooott! AAAAASKEPOOOOTT!!". )

Ha en fin lillejulaften, alle sammen! 

2 kommentarer:

Tigram sa...

Eg nyt ei lang og god bussreise akkompagnert av jolespelelista di. God jol!

Anonym sa...

Jeg pyntet treet kl7 i morges, med din spilleliste og stearinlys som stemningstunes. Reiste så med babyen og mannen på juleferie til mor og far, og her slapper vi riktig så godt av i noen dager. God jul! /Stine c",)

Populære innlegg