onsdag, desember 23, 2015

White Christmas


"White Christmas" er definitivt en av mine yndlingsfilmer på denne tiden av året. Jeg ser den hvert år, og i år ble det på en tidlig juleferiemorgen! Mørkt ute, pysj og pledd og te og Bing inne. Den handler om to kamerater som møttes under 2. verdenskrig da de var stasjonert i Europa, som danner en duo som opptrer sammen. De møter to søstre, og reiser sammen med disse til Vermont, hvor søstrene har fått jobb som underholdere på et pensjonat i julehøytiden. Musikken er komponert av Irving Berlin, og Rosemary Clooney matcher virkelig Bing Crosby når det gjelder stemmekvalitet (de andre to er best til å danse). Obs! Selve melodien "White Christmas" er ikke opprinnelig fra denne filmen - den er fra "Holiday Inn" (1942), som også er en must-see. 

Få den med dere om dere kan! Og jeg kan virkelig anbefale å starte dagen med en film nå når det er som mørkest. Veldig koselig!

6 kommentarer:

Hermia sa...

Älskar scenen på tåget! Snow snow snow snoow

Glamourbibliotekaren sa...

Jaaa! I'll wash my hair with snoooow...

Stine Arkeologine sa...

Denne så søsteren min og jeg også en kveld, den er utrolig koselig. Elsker scenen med Bing og Rosemary alene om kvelden, og når hun synger "Love, you didn't do right by me" - hun var så flott!

Glamourbibliotekaren sa...

Rosemary er suveren. Jeg elsker stemmen hennes, den har en litt mørk klang som gjør at hun ikke blir så sukkersøt som feks Doris Day. Platetips: "From Bing to Billie", satt sammen av to plater der hun synger låter som hhv Bing Crosby (hennes evige venn) og Billie Holiday sang mye. Knallfin!

Elida sa...

White Christmas kjøpte eg for to veker sidan og såg den samme kveld. Så glad for at eg gjorde det, for ein fin film, og nydelige stemmer på Clooney og Crosby :-)

Stine Arkeologine sa...

Takk for tips, det skal jeg huske! :-)

Populære innlegg