søndag, januar 24, 2016

La Route du Thé Chine-Oolong Tieh Kuan Yin Superieur d'Anxi


Denne teen, hvis navn jeg aldri kan huske, kjøpte jeg i Paris på bryllupsdagen vår i sommer. Vi var innom en bitteliten tebutikk i Latinerkvarteret, snuste litt rundt, da innehaveren spurte om vi ville smake på en ny oolong-te han hadde fått inn. Det ville vi naturligvis. Og den viste seg definitivt å være den beste oolong-teen jeg noensinne har drukket! Jeg kjøpte sporenstreks et hekto uten å spørre om prisen, og det var jo en smule dyrere enn jeg hadde tenkt - la oss si at det er den dyreste teen jeg eier. Jeg tenkte med meg selv at "den får jammen leve opp til forventningene når jeg kommer hjem", og det gjør den altså. Jeg hadde helt glemt hva innehaveren hadde fortalt om ingrediensene, kanskje også fordi han ikke snakket engelsk, men én ting la jeg merke til - og det husket jeg på nå forrige søndag da jeg serverte den i teselskapet, etter å ha snust litt og fundert "hva er denne duften, det er noe som minner om vår og forsommer..." - det er nemlig syrin. Rett og slett syrin. Og den er så inderlig god!! Jeg må dit for å kjøpe mer snart, tror jeg. 


Koppen har dere sett før, det er Delft-porselen fra Rijksmuseum-butikken i Amsterdam. 


6 kommentarer:

Ida sa...

Syrinte! Høres kjempegodt ut! Men smaker det ikke liksom såpe, parfyme hvis du skjønner hva jeg mener?

petit sa...


Jeg elsker disse te-rapportene og må innrømme at etter forrige innlegg hvor du fortalte om denne, så søkte jeg opp denne te-leverandøren på nettet og bestilte en annen variant.

Men ivrig som jeg var ble den litt for dyr, så snart sitter jeg også med en veldig dyr tesort :)

og for ordensskyld; på etterskudd: gratulerer så mye med glamorøs fredag!! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Ida: Skjønner hva du mener, og det gjør den heldigvis ikke! :)

Petit: Oi, ja, det kan fort bli dyrt, kanskje toll til og med :) Satser på at den varianten du kjøpte er god! (Denne syrinteen er ikke online) Og takk for gratulasjoner!

Hege sa...

Da kan jeg umiddelbart tipse om en nynorsk te-nettbutikk (!) som selger umåtelig gilde teer, både oolong og annet: www.tedragen.no
Anbefales på det varmeste.

Glamourbibliotekaren sa...

Kult, takk! Gild te får man jo aldri nok av! Og en te inspirert av ei miskunsam gudinne - det er uimotståelig! :)

petit sa...

Ja, denne gangen kommer det nok toll i tillegg *sukk!

Jeg syntes det var inspirasjon nok å høre om en ny te-forhandler, så jeg forsøkte ikke å lete etter samme sorten. Fant en litt i farten og håper jeg vil like den, er optimistisk! :)

Tedragen.no er sjekket ut herifra, spennende :)

Populære innlegg