torsdag, januar 07, 2016

Northanger Abbey (2007)


Jeg rakk jo ikke å lese Jane Austen-boka jeg hadde tenkt å ta for meg i jula, så det ble et brudd på min jule-Austen-tradisjon dessverre - men jeg fikk i allefall sett 2007-filmatiseringen av Northanger Abbey! Boka leste jeg forrige jul. Fin film, gode skuespillere, kjekk Mr. Tilney, pene omgivelser, uhyggelig stemning på Northanger Abbey - riktig gotisk og midt i blinken for Catherine som har lest mer enn hva godt er av disse gotiske skrekkromanene. Og fine kjoler! (Som dere vet, ble jo min brudekjole sydd etter en av Elizabeth Bennets kjoler i BBC-innspillingen av P&P)3 kommentarer:

Marianne Søiland sa...

Fantastisk bok! Ikke sett filmen, så takk for tips :-)

Anaruh sa...

Jeg så Sense and sensibility igjen i går; hyggelig gjensyn :)
Leste boken for første gang i adventstiden, gondol plutselig over filmen på netflix

Glamourbibliotekaren sa...

Marianne Søiland: Ja, boka er flott! Hun klarte virkelig å skape denne gotiske uhyggen synes jeg! Selv om det var en slags parodi.

Anaruh: Ja, den er fin - boka også! Husker jeg kjøpte den på Norli i Universitetsgata i en oransje engelsk Penguin-utgave mens jeg gikk på Blindern helt på tampen av 90tallet. Det føltes som en investering når man levde på studielån :) Og Alan Rickman er så bra i den filmen! (som i alle andre filmer)

Populære innlegg