torsdag, januar 07, 2016

Stardust Memories (1980)En iskald vinterkveld kan kureres på mange måter, som f.eks. med å se en klassisk Woody Allen-film på kino. Cinemateket setter opp flere av filmene til Charlotte Rampling nå i disse dager, deriblant Woody Allens "Stardust Memories" fra 1980, som skildrer en svært berømt regissør (Sandy Bates) i en mildt sagt eksistensiell krise - publikum elsker hans tidlige filmer og humoren, han forsøker å gjøre andre og mer seriøse ting men blir til stadighet overfalt av en intens fanskare som vil ha han til å stille opp på eventer her og der og undervise og underholde og skrive autografer. Filmen hopper i tid, vi får se flere perioder i hans liv og partnerne han hadde til enhver tid, nokså forskjellige kvinner - noen modne og intellektuelle, noen unge, og noen av den mer nevrotiske sorten - deriblant Charlotte Ramplings karakter Dorrie.

Også er det jo i denne filmen han bruker den svært, svært kjente innspillingen av "Body and soul" med Django Reinhardt og Hot Club de France. Et annet verk som gikk igjen, var Musorgskijs "En natt på Bloksberg", som funket bra som illustrasjonsmusikk i Sandy Bates' mer absurde filmscener. 


2 kommentarer:

Kristin sa...

Den må jeg se! Må forresten få anbefale boka Woody on Allen av Stig Bjørkman. Em samling av grundige og interessante intervjuer og en gjennomgang av Allens synspunkter på alle filmene (fram til ca 2004 tror jeg).

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for tipset! Og jeg kan anbefale Woody Allens egne bøker, veldig morsomme :)

Populære innlegg