søndag, februar 21, 2016

Februarlyset


Slike søndager, når sola skinner inn i stua og blir der til klokka er fem... Etter en lang og mørk etterjulsvinter er jeg helt desperat etter vårvinter, og nå er den endelig her! Jeg sitter og ser på sola som forflytter seg, ser hvor den treffer, hvor fort alt endres. Ute er det jo ekstra fint når sola skinner selvsagt. På verandaen har vi hatt besøk av et rådyr i natt! Små hjerteformede rådyr-fotspor, samt mine gummistøvler og en haug med spurvespor. 


Jeg spiller plater hele dagen. Sola treffer plantene ved platespilleren. 


Tulipanene jeg kjøpte fredag har vrengt seg av sol-lykke. Ka-POW!!Tulipanene fra tidligere i uka strekker seg opp de også, når sola treffer dem. 


Jeg bakte mine earl grey-kjeks, og tilsatte sitron! Det ble veldig godt. 


Da sola ble litt lavere, satte jeg meg ned med en jumbokopp te (Figgjo med vikingmotiv) og skrev et brev på et helt horribelt brevpapir som min kusine kjøpte til meg på loppis. En stakkars anorektisk alien-hode-barbie-jente står i bikini nede i hjørnet på hvert ark og skal kles på med klistremerke-klær som kun hører hjemme i usmakelige videoer på MTV. (Jeg satte et miniskjørt oppå hodet hennes og da ble hun en fin kosakk.)  

Jeg får sånn energi av slike solfylte vinterdager. Lyden av at det drypper smeltet snø ned fra taket. Fuglene som begynner å synge. Platene jeg spiller. (i dag: Frank Sinatra, Earth Wind & Fire x 2, James Taylor x 3, Finland, Toto)


11 kommentarer:

Synne sa...

Deilig! Såå stemningsfulle bilder... Man får så mye mer overskudd når vinteren går mot vår og sola titter fram igjen!

Nienna sa...

Kjenner det jeg også. Helt skjønt! :)

Fivrelden sa...

Skjønne og stemningsfulle bilder. I februar varmer sola litt mer for hver dag og det er skjønt å følge med på lyset :) Jeg nyter.

Birgitte sa...

Du skriver så treffende og så morsomt og poetisk. Og jeg beundrer din evne til å legge merke til og sette pris på de små tingene i tilværelsen. En veldig annerledes søndag enn min. Jeg har kjørt i florlett puddersnø på fjellet og nytt sol, snø på sitt beste og fjell. Og midt i all ski-og familie- og fjellykken også kjent på drypp av meningsløsheten ved det hele. Da er det godt å komme innom bloggen din. Hvordan er det med deg og ski?

Anonym sa...

får du ikke lyst til å være ute når sola skinner sånn da? Litt trist å være inne hele dagen..

Glamourbibliotekaren sa...

Synne: Ja, virkelig!

Nienna: Herlig!

Fivrelden: Deilig å kjenne varmen av sola!

Birgitte: Takk for det! Ski er hyggelig!

Anonym: Jeg var ute og gikk en lang tur! Jeg gjør veldig mye mer her i livet enn det som kommer fram i bloggen, husk det.

Anonym sa...

Hei,

Jeg har lest bloggen din i mange år og har aldri tidligere skrevet i kommentarfeltet. Jeg er innom hver dag og veldig glad i dine betraktninger og bilder. Jeg skriver i dag pga gledesrus over et av dine tips! I helgen tipset du om Bislett bokhandel. Jeg har i flere dager forsøkt å skaffe meg Spektrums illustrerte kunstleksikon i forbindelse med mammutsalget( 16 bind til 350 kr!). Dette verket er utsolgt hos alle bokhandlere og jeg hadde mistet "håpet". Heldigvis kom jeg over tipset ditt og utrolig nok hadde Bislett bokhandel flere pakker igjen. Jeg er så glad! Jeg burde virkelig handle der oftere( mange interessante titler på salg). I tilfelle flere av dine lesere er kunstinteresserte,og er interessert i dette verket, så må de ta turen innom Bislett eller ringe å reservere. Tusen takk for tipset!

Glamourbibliotekaren sa...

Så hyggelig å høre! Ja, det er en fin liten bokhandel, de har mye interessant der. Gratulerer med bra kjøp! Og velkommen inn i kommentarfeltet!

Anonym sa...

Vårvinter er jammen et godt og beskrivende uttrykk! Føler det å akkurat samme måte - heia vårlyset! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Vårvinteren har alltid vært den beste delen av vinteren! Jeg blir supernostalgisk, har så mange gode minner fra vårvintrene gjennom livet.

Anonym sa...


Så nydelige små rådyrspor på altanen din! Små hjerter i snøen... Prøv å tilgi
dem alt galt de gjør,- de er jo så vakre skapninger som plutselig kan sees i
din egen hage! Egentlig et stort privillegium!

Populære innlegg