søndag, februar 21, 2016

Fin helg


I går fosset snøen ned. Jeg satt i min søsters hyggelige stue på Bislett og drakk te, og vi fikk New York-stemning av å se på de nakne trærne utenfor som ble mer og mer dekket av snø. 


Deretter: Plateshopping! Det beste lørdagssysselet. Tenk at man kan kjøpe plater der Robert Mitchum synger calypso! Den skal jeg ønske meg til en senere anledning. Her er min fangst! Big Dipper har en egen liten seksjon for labelen Hubro, der kan man jo virkelig ønske seg mye. Jeg kjøpte Finlands "Rainy omen". Dessuten: min yndlings-Sinatra-LP, og Kendrick Lamars siste. (Tenk, disse to vant Grammyprisen for "Album of the year" med akkurat 50 års mellomrom! 1965 og 2015.) Jeg hadde egentlig ikke tenkt å kjøpe noe på Mammut i år heller, men gikk innom hyggelige Bislet Bok, og fikk med meg et par Dostojevskij-bøker som mitt lokale bibliotek ikke har. Da må man jo investere. Samt Steinbeck og Hesse. Til slutt en sving innom Lush for å fylle på med flere av favorittbadebombene. Der har dere lørdagsshopping à la Glamourbibliotekaren! Bøker og plater i uavhengige butikker (støtt opp om dem i stedet for kjedene!), og litt badeluksus. Lørdag!  Og her er dagens stilleben. 

Nå skal jeg bake kjeks! Ha en fin søndag alle sammen!

7 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Høres ut som en perfekt dag! Ha en fortsatt fin søndag! :-)

Anne sa...

Hei,
Kanskje du kan hjelpe meg. Jeg har lest noen skumle og mørke romaner som gjør meg trist, deprimert, og som gjør at jeg nesten mister troen på menneskeheten. Nå trenger jeg noe positiv lektyre, som er god, fengende, kanskje litt gripende, men aller helst som gir meg tilbake troen på mennesket. Jeg har noen uleste Austen bøker liggende, men har bestemt meg for at disse er sommerlektyre, så jeg trenger noe annet. Har du noe du kan anbefale?

Mvh
Anne

Anonym sa...

Så fint! Kendrick Lamars siste går på repeat her hjemme. Den er så kul. Lotta

Glamourbibliotekaren sa...

Stine Arkeologine: Takk det samme, dvs ha en fin mandag! :)

Anne: Hmm... hva med noveller av Alice Munro? De er fine, kan av og til ha litt vemodig stemning, men jeg liker dem i alle fall veldig godt. Paul Auster funker når som helst for min del. Hva med Göran Tunström? Eller Paasilinna for den del, mener jeg så en del av hans bøker på mammutsalget nå. Ragnar Hovland? Ivan Turgenjev? Margaret Atwood? Siri Hustvedt? Agnes Ravatn?

Lotta: Ja, har spilt den mye, på tide å kjøpe den på vinyl fant jeg ut :)

Anne sa...

Tusen takk! Novellene til Munro synes jeg er veldig fine, men de er ikke alle nødvendigvis veldig oppløftende. Jeg har kjent litt på det vemodige der som du sier. Paul Auster har jeg på lista, så han kan jeg prioritere. De andre du nevner har jeg ikke lest mye av, så de skal jeg se på. Tusen takk for svar :)

koristen sa...

Anne - hvis du vil ha tilbake troen på menneskeheten er "En mann ved navn Ove" av Fredrik Backman boka for deg - hvis du ikke har lest den :-)

Anne sa...

Takk koristen :)

Populære innlegg