tirsdag, mars 08, 2016

8. mars

Noe å tenke på, særlig for de som forveksler kvinnedagen med valentine's day og faller for blomsterbutikkenes reklame om å kjøpe roser til alle vakre kvinner der ute: 


(lånt fra Anna Lidströms Instagram og blogg i 2014)

Send heller gode tanker og takknemlighet til alle som har tråkket opp veien for oss så langt, og til alle som hver dag kjemper for at verden skal bli mer likestilt. Hälften av alla som finns, er kvinns. 

10 kommentarer:

Ine sa...

Så enig!

Linn Michelsen sa...

Bra sagt....har ikke tenkt så langt :)
Pinlig er det...

Lektor Tørrdal sa...

Godt sagt.
Jeg gleder meg til å være litt passiv-aggressiv, og gå i tog i kveld.

Synne sa...

Enig! Jeg synes det er hyggelig å gratulere med dagen, riktignok!

Stine Arkeologine sa...

Bra påminnelse!! +O

Maje sa...

Skjønner godt at man kan bli frustrert og sint over urettferdigheten, men jeg synes nå likevel at det finnes bedre måter å kjempe disse kampene på enn å forbanne de som vil gratulere med dagen. For meg er det helt greit å bli gratulert på kvinnedagen. Det betyr ikke at jeg forventer at det skal bli med den innsatsen. Aftenposten hadde denne artikkelen i går: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/Ville-ikke-ha-kvinner-med-snorr-og-svette-og-klumsete-uestetiske-bevegelser-i-konkurranser-8385402.html og noen av uttalelsene får det til å gå kaldt nedover ryggen på meg. Likevel er den jo en god påminnelse om hvor langt vi er kommet på relativt kort tid. At det gjenstår mye arbeid ennå (og at det i enkelte tilfeller ser ut til å gå bakover, jf. USA og abortlovgivningen f.eks.) kan man selvfølgelig blir oppgitt over, men jeg tenker at jeg får jobbe med mine døtre og meg selv, og prøve å kjempe kampene på en god måte. Å være et godt forbilde og å snakke om hva som er akseptabelt er en ting jeg selv kan gjøre. Jeg kan også engasjere meg i arbeidslivet, søke på lederstillinger eller ta på meg verv i styrer. Jeg tror også at denne kampen ikke kan vinnes av kvinner alene. Vi må få menn på banen også. Synes de virkelig det er ok at døtrene blir kalt "horer" på skolen eller at de blir utsatt for uønskede tilnærmelser eller tjener 80 prosent av lønnen til en mann? Jeg tror ikke det. Derfor liker jeg også godt kampanjen HeforShe, som frontes av Emma Watson. Det er viktig at kvinnekamp ikke bare er en kamp som kvinner skal kjempe, men som vi alle skal kjempe for. Håper dere har hatt en bra kvinnedag:)

Glamourbibliotekaren sa...

Maje - jeg er helt enig med deg, klart man skal kjempe kampene på en god måte. Det er ikke et mål å skape mer splittelse og krig! Det fører jo ikke fram. Og kampen skal virkelig tas av både kvinner og menn. Derfor er det så viktig å få fokus vekk fra "ta med blomster hjem til kvinnen i ditt liv i dag!"-holdningen som råder i handelsstanden, løfte blikket og se ut i verden, for å virkelig forstå hva dette handler om: Like rettigheter uansett kjønn. Da tror jeg knyttneve-utsagnet jeg la ut her kan gi noen en vekker. (Jeg opplevde i dag at en kvinnelig bekjent sa at hun ikke forstod vitsen med kvinnedagen. Det tok meg ca ti sekunder å omvende henne.) Interessant Aftenposten-artikkel forresten. Jeg så senest for et par uker siden at en nå pensjonert kollega nevnte på Facebook at sportskommentatorene burde ha sagt noe om hvor sensuell en gitt kvinnelig skiløper var i løypa. Skulle ønske slike holdninger ville dø ut med den generasjonen, men det er lite som tyder på det. Vi får kjempe videre, både kvinner og menn!

Maje sa...

Ja, det er sant:)

Monica H L sa...

Hei! Supert innlegg. Prøver å finne opphavet, men det er mange Anna Lindström på Instagram. Kan du linke til originalen? :)

Glamourbibliotekaren sa...

Lidström, ikke Lindström! Da kommer du rett til bloggen hennes. Men jeg kan selvfølgelig linke også! :)

Populære innlegg