tirsdag, mars 08, 2016

Passage to Marseille (1944)En Bogiefilm er aldri dumt! "Passage to Marseille" kom i 1944 og ble regissert av Michael Curtiz. Kronologien er litt vrien, det er flashbacks inni flashbacks inni flashbacks. (Derfor er heller ikke bildene over i riktig rekkefølge)

Humphrey Bogart spiller en soldat, en skytter, som er tatt til fange på Devil's Island og som flykter til sjøs i en liten kano sammen med medfanger, og som etter mange dager blir plukket opp av et skip i Karibien. De vil slåss for Frankrike, men innser etterhvert at det Frankrike de kjenner, ikke finnes lenger - det er okkupert av tyskerne. Konflikter oppstår ombord. Spoiler alert: Humphrey får aldri møte sin kone igjen (Michèle Morgan), ei heller sin sønn. 

2 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Ikke sett denne ennå, det er notert - ser ut som en bedre film her enn når jeg har lest om den før! Og som du sier, det er en Bogiefilm. ;-)

Glamourbibliotekaren sa...

Litt forvirrende med alle hoppene i kronologien! Men Bogie er Bogie. Også er det jo alltid morsomt med filmer der 70% av staben fra Casablanca er med, haha! (Alle unntatt Bergman og Henreid)

Populære innlegg