søndag, juni 12, 2016

Tea for two


Hurdalsrosa vår slår alle rekorder i år. Jeg går gjennom grinda hver morgen og ettermiddag, under rosebuen, men det er ikke nok - så i går drakk vi te ved siden av rosetreet. Sesongen er så kort, så man må bare skvise hver dråpe nytelse ut av den!


Jeg bakte mine gode tekjeks for anledningen. I går ble det med svart rabarbrate-smak. Man kan variere dem i det uendelige - earl grey eller lavendelblader er mine favoritter, men også appelsinblomstaroma, sitron og valmuefrø, grønn te - anything goes. (Neste gang skal jeg prøve lakris!)Nå ligger kjeksene i denne fine polske krukka vi arvet av våre naboer i fjor. 


Men de må spises fort, for krukka er ikke tett... Jeg er gift med en kakeglad mann, så det skulle ikke være noe problem å bli kvitt dem på et par dager. A proper tea party!7 kommentarer:

Ingunn sa...

For en drøm! Ja takk, jeg vil gjerne bli servert te der! :-) Jeg har sagt det før og jeg kommer til å si det igjen: Fineste hagen i blogglandia, kan ikke skjønne annet.

Trude sa...

Helt nydelig, for noen roser du har! Minner meg om Den hemmelighetsfulle hagen som jeg elsket da jeg var liten.

lille_maria sa...

Herreminhatt, noe så nydelig! <3

Ragnhild sa...

Det var heilt nydelege bilete! Dei kakene såg veldig gode ut, og perfekte til teselskap. Eg får sjå om eg finn oppskrift på nokre slike.

Glamourstudenten sa...

Så fantastisk vakkert!! Det øverste bildet er som et maleri! Jeg ser for meg en kvinne i lys kjole og hatt sitte på en stol og brodere.. Så heldig du er som har en så flott hage. (Tipper det ligger mye arbeid bak også)

Anonym sa...

Der skulle jeg veldig gjerne sittet og drukket te! Er den tekanna vintage? Hvor finner du sånne ting?? Synes bare jeg finner ræl i bruktbutikkene jeg.

Glamourbibliotekaren sa...

Ingunn: Tusen takk for det! :)

Trude: Ja, det er det flere som har sagt, koselig å høre!

lille_maria: Takk takk! :)

Ragnhild: Tusen takk! Kjeksene har jeg lagt ut oppskrift på en gang her, men det finnes jo mange typer - og alle er like enkle, så google i vei! :)

Glamourstudenten: Tror jeg vet hvilke typer bilder du mener! Er det ikke rett og slett et av syrinbildene til Monet som henger i D'Orsay i Paris? Og takk, jeg føler meg veldig heldig som har den hagen! En del arbeid, men kunne nok lagt enda mer i det, jeg har en tendens til å la det vokse og ikke klippe/forme/beskjære så mye.

Anonym: Tekanna er ikke vintage, jeg kjøpte den på salg på Glasmagasinet for mange mange år siden. Tror merket het Sara, har ikke sett det siden. Skåla med roser på kjøpte jeg på en bruktbutikk i Lillehammer, tekoppene kjøpte jeg i en interiørbutikk i Risør i 2007 (aner ikke merket, de var nye da), vasen er en saltbøsse jeg har arvet av naboen, og duken har jeg arvet av en slektning - og jeg tror det er farmor som har brodert den. Man må som regel lete en del før man finner fine ting i butikkene nå for tiden, i alle fall om det ikke skal koste flesk, men vær tålmodig!

Populære innlegg