torsdag, juni 30, 2016

Ti år!


I dag har vi vært gift i ti år!

Jeg har fortalt om brudekjolen tidligere, men tror aldri jeg har vist den til dere i sin helhet før - det er kanskje på tide. Den er sydd etter modell fra BBCs Pride & Prejudice; en av kjolene til Elizabeth Bennet. Stoffet kjøpte jeg i en stoffbutikk på Grønland, det lå en ensom rull i en salgskurv og jeg tok den med meg. Jeg tror jeg betalte 50 kroner meteren. Det er et dobbelt lag med flortynt offwhite stoff, med små sølvroser brodert her og der, og innom er det fôrsilke. Båndene rundt ermer og i empirelivet kjøpte jeg på en av de andre butikkene på Grønland, og i ryggen er det perlemorsknapper som mamma fant i farmors syskrin (farmor ville forøvrig ha elsket denne kjolen; hun sydde empireliv-nattkjoler med puffermer til meg da jeg var liten). Skoene kjøpte jeg på en skobutikk i Markveien, en av de som alltid har vært der. Veska hadde jeg fra før; den kjøpte jeg i Amsterdam i 2002 på et bruktmarked. Den er perlebesatt og kosta én euro. Jeg har brukt den i mange, mange brylluper både før og etter. Brudebuketten min ble laget av mamma, og den bestod av lyng fra skogen hjemme + myrull fra fjellet. Det dere ikke ser her, er diademet jeg hadde i håret - det er fra krigens dager, og det var min mormors søster Ingrid som fikk det laget hos David Andersen i Oslo da hun skulle gifte seg. Hun sendte inn en samling sølvskjeer som de smeltet om og lagde brudediadem av! Flere i slekta har brukt det. 

Min barndomsbestevenninne som har frisørbakgrunn i tillegg til å være gullsmed, satte opp håret mitt hjemme i stua vår. Sminken holdt jeg på å glemme, men rakk det såvidt før bilen kom og henta oss formiddagen. Jeg glemte solkrem, og ble solbrent i løpet av dagen - det var så knallfint vær! 

(Mannen min hadde dress fra Hugo Boss og et par festlige snabelsko som minnet meg om Hodja fra Pjort av Ole Lund Kirkegaard!)

Vi giftet oss i Oslo tinghus, og min forlover (som er pianist) spilte et preludium av Bach under vielsen (C-dur, fra hans Partita nr. 1, BWV 825). Etterpå dro vi opp til Ekebergrestauranten, som på det tidspunkt var relativt ny-gjenåpnet, og fikk sammen med slekt og venner servert en nydelig treretters vegetarmiddag i selskapssalen deres i andre etasje. Vi hadde booket taffelpianist under middagen, og etter middag var det tid for det som i ettertid ble kalt bryllupskonserten: Først en overraskelses-a cappella-sanggruppe bestående av mine søstre og svogre, deretter to brudevalser framført av venninne og mannen hennes, så andre valser og polkaer og reinlendere framført av ei anna venninne + pappa (trekkspill + piano), så Stevie Wonder-coverband med svogeren min på nydelig vokal + bryllupsgjester i bandet, så jazzkvartett med andre bryllupsgjester, så til slutt Sinatra-coverbandet til mannen min - slett ikke dumt å ha minst 50% musikere i kretsen vår! De som ikke ville danse, kunne jo høre på musikken. Konserten tok det meste av kvelden etter middagen! Herlig.

Bryllupet var akkurat nøyaktig slik vi ønsket det. Avslappet, fint, koselig, personlig, romantisk ikke minst - selv om det var på en restaurant. Floristen deres pyntet bordene med lyng og myrull som i buketten min. Selv om det var noen andre som hadde regien på det hele (egentlig veldig deilig å overlate ansvaret for selve gjennomføringen til andre den dagen!) følte vi absolutt at alt var i vår ånd, at vi hadde fått med alt vi ville, at det var oss. Det er viktig. 

Tiden går fort! Kan ikke forstå at det er ti år siden allerede. Vi feirer jubileet med å være på tur, mer om det senere!12 kommentarer:

Ragnhild sa...

Det var ein aldeles nydeleg kjole! Snittet og stoffet og alt passa jo heilt perfekt saman. Og for ein strålande idé å ha myrull som brudebukett! Kanskje det er noko å vurdere, dersom eg sjølv ein gong giftar meg.

Takk for at du deler!

petit sa...

Gratulerer med jubileet! :)

Anonym sa...

Gratulerer med tinn-bryllupsdag!
E

Stine sa...

Gratulerer så mykje til dykk! Og kjolen var jo kjempefin! Eg og min kjære har så smått starta å planlegge vårt eige bryllaup no, og det er så spennande!

Hege sa...

Gratulerer med dagen! Det var en kjempefin dag for ti år siden, du store min som tida flyyyr! Hver gang jeg ser myrull, tenker jeg på buketten din. I år er det masse myrull, og det er så fint :)

Fanderay sa...

Gratulerer med bryllupsdagen!

Stine Arkeologine sa...

Gratulerer med dagen! Så vakker kjole du hadde! (Vanskelig å se for seg et annet hode enn Elizabeth Bennets oppå!) :-)

Maje sa...

Gratulerer med dagen! Vi har ti-års bryllupsdag litt senere i sommer og jeg synes også at tiden har gått veldig fort.
Skjønner hva du mener med Hodja fra Pjort, for det tenkte jeg også da jeg så skoene. Herlig! Kjolen din var virkelig nydelig og så hyggelig med detaljer som gjør den unik. Som Regency-fan er det jo ekstra morsomt at andre også liker det såklart. Min kjole var sånn middelaldersk-Eowynsk, men også den ble sydd spesielt, for det var jo bare sånne stroppløse med glitter på i brudebutikkene på den tiden. Heia for det litt spesielle. Håper dere har det fint på tur!

Maje sa...

Har du forresten sett denne bloggen? http://myaustendreamworld.com/ Den er dessverre ikke blitt oppdatert på en stund, men den svenske jenta som skriver den utdanner seg innen kostymesøm og har sydd noen fantastiske Jane Austen-inspirerte kostymer. Verdt en titt.

Anonym sa...

Fint å få se mer av kjolen din. Gratulerer med 10 år som gift. Ønsker deg en fin reise med gode dager. Vh Astrid

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk, alle sammen!!! :)

Togpiken sa...

Gratulerer så masse med bryllupsdagen som var! For en enkel og nydelig kjole! Og buketten... av alle vakre blomster valgte du myrull, så rent og enkelt. Fortryllende! Jeg er veldig glad i myrull og lyng, og om jeg gifter meg kunne jeg tenke meg det eller markblomster. Da min farfar døde, gikk jeg og min far opp på favorittfjellet hans dagen før begravelsen og plukket lyng som vi bandt med enkle silkebånd og kastet ned i graven istedenfor roser... Noe ganske annet enn bryllup så klart, men ditt noe utradisjonelle valg fikk meg til å tenke på det.

Populære innlegg