fredag, juli 29, 2016

Glamorøs fredag


God morgen! Fredag igjen! 
Vi har vært bortreist i noen dager og kom hjem til en bugnende hage, så noe av det første jeg gjorde var å plukke inn en bukett bestående av roser, erteblomster, stjerneskjerm og kornblomster, og spise modne plommer og stikkelsbær! Nam. 

Dagens første tekopp er Tazo apricot vanilla (hvit), dagens duft er Passage d'Enfer, jeg har på skjørt og blå topp og polske tøfler, og nå skal jeg pakke ut av koffert og bil i passe sløvt tempo. I ettermiddag kommer en sommergjest som skal campe her på feriekoloni i helgen, så jeg har også planer om å gjøre gjesterommet fint med hageblomster og velduftende nyvasket kreppsengetøy med rosenknopper på! Jeg må jo legge fram en Evi Bøgenæs-bok på nattbordet, og en mugge med vann. Nostalgisk sommerstemning!

Sommerferie altså. Så deilig det er!

Ha en fin fredag alle sammen! Hjertelig velkommen inn i kommentarfeltet med deres rapporter!

mvh
Glamourbibliotekaren 


P.S. Leserapporter tas fremdeles i mot i gårsdagens "Kva las du no"-post!

P.S. 2. Noen lurte på hvorfor overskriftene på leserapportene mine er sånn som de er, altså med skråstrek og kolon og årstall og denslags. Det er slik man katalogiserer bøker i ISBD-format! Slik vil det stå i gamle kortkataloger. Dette lærte vi på bibliotekskolen, og ettersom det ikke brukes så mye lenger, er det jo fint å bruke det her! Jeg har gjort det siden jeg begynte å skrive om bøker i bloggen. Reglene er strenge. Mange røde streker på innleveringene om man hadde glemt et mellomrom!
13 kommentarer:

koristen sa...

Så deilig med en slik hage. Men det er ikke verst i drabantbyen heller - i forgårs gikk jeg kveldstur, og da momset jeg villbringebær og plukket en diger bukett med fagerfredløs. Den tar seg glimrende ut i en koselig keramikkrukke fra bruktmarked.

I dag er det siste dag før andre del av ferien min. Det feires med svart kjole og tights, kvikket opp med et fargerikt kjede av treperler. Sandaler i grått og sølv, duften er Eternity fra CK.

I ferien blir det besøk hos mamma, noen dager på hytta og litt tid hjemme før jeg vender nesa nordover mot Finnmark - gleder meg til å besøke gamle venner og gamle tomter og kjenne på roen i vakre Pasvik.

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse :-)

barnebibliotekaren sa...

God formiddag!
Jeg er tilbake på jobb etter ferie, og det er i grunnen helt greit. Nå er det full fart med planlegging av høsten, og å glede seg til høstens bøker!

Jeg har kjøpt meg sykkel i sommer,- skikkelig damebysykkel med kurv foran og lavt innsteg, så i dag syklet jeg til jobb med prikkete kjole som flagret litt rundt knærne. Herlig!
Glamoureffekter utover prikkekjolen er nyklipt hår, glitrehoops i ørene og ckOne summer.

I helgen skal jeg lite utover å passe en firbent venn og få litt orden i kjelleren som endelig er ferdig malt. Og spise god mat og drikke god vin så klart.

God Olsokhelg til alle der ute!

Anonym sa...

Sitter i godstolen (får ikke fly rundt pga brudd i foten) med lyst skjørt/shorts og syrinfarget t-skjorte. Trenger eg. et lite løft så jeg skal subbe ut på badet, ta på rødt på leppene og sette opp håret i en flette av noe slag. Drikker eksotisk kaffe fra hvit porselen og er litt sur fordi jeg må sitte i ro. På en annen side fikk jeg testet verden/IKEA fra en rullestolbruker ståsted (hm - ståsted - nåja) og det var interessant! IKEA var ikke packed, men du og du - vi tobeinte viser ikke mye hensyn. Ble ganske sjokkert! Ny lærdom og lærdom er ingen tung bør. Nå skal hår og lepper pimpes - så skal armene strekkes i været på yogavis og jeg skal si : yes! Riktig god helg til fru Glamourbibliotekaren og alle andre. .mette

Anonym sa...

Her på kontoret er det tomt og stille. Det er ikke så verst å jobbe innimellom i sommer når man kan nyte rolige morgener og lange lyse kvelder med kveldsbad og god mat og drikke. Slik startet denne dagen også; stille stund med kaffe og bok mens resten av huset sov. Sitronfarget kjole og ballerinasko. Etter jobb skal det bakes og ordnes i stand til besøk av en venninne i kveld. Så venter en ny ferieuke der vi skal bare henge rundt hjemme - det gleder jeg meg til! Riktig god helg til Glamourbibliotekaren og alle andre.

Anglofilia sa...

Her I Rogaland er det riktig grått og trist regnvær, og jeg er inne I min første uke på jobb etter ferien. Fordelen er arbeidsro og omtrent fravær av trafikk på veiene, hvilket er kjærkomment med tanke på det vanlige trafikkaoset. I kveld skal jeg bare sløve på sofaen, kanskje med et glass vin eller to. Har flere filmer jeg skal se, og utallige bøker jeg burde ha lest, så det blir nok ikke vanskelig å sysselsette seg. Ønsker alle en riktig fin helg!

Gunn sa...

Herlige fredag. Trodde forresten det var lørdag helt til jeg åpnet bloggen og fant Glamorøs fredag her. Slik er det med sommerferie, man er ikke så opptatt av hvilken dag det er. Min dag startet på beste måte med tidlig start og en fin morgentur til butikken i strålende sol. Det er glamour for meg. Etter turen ble det en rask sjekk i kjøkkenhagen og der vokser det noe helt utrolig. Må nok spise salat hver dag framover for å få brukt opp alt. Jeg er virkelig glad i å dyrke maten vi skal spise selv. Ellers har jeg sittet i sola, lest magasiner og hørt på Glamourbibliotekarens spilleliste fra sommeren 2015. Herlig musikk! Håper det kommer en spilleliste for sommeren i år også. God helg fra et Trøndelag som er på sitt beste nå.☀️

Kjersti sa...

God ettermiddag! Det er en god dag, selv om den er travel og jeg er litt surrete i hodet fordi det er mye å huske på for tida. Skal straks vaske badet, men først bestilte jeg billetter til en konsert jeg fikk lyst til å gå på i september. Det er fantastisk med Facebook, at jeg blir oppmerksom på fine arrangementer som skal skje og kan begynne å glede meg! (At FB for øvrig har lett for å være en grådig tidstyv er en annen sak...)
Glamouren får begynne for alvor etter badevasken. Da blir det nok en tur i skogen med mannen og den pelskledte. Og etter det: fredagskveld med god mat og vin. Eller øl. Vi får se hva som frister!

Stine Arkeologine sa...

Vi er på hytteferie ved sjøen og tilbringer dagene på svaberg med bok (mest jeg) og i vannet (mest guttene), fanger krabber, plukker blåbær, spiser god mat, spiller Scrabble, sover på hems og koser oss sammen med familien. Dagene flyter over i hverandre, men det er absolutt en fin og glamorøs fredag, med kjole, brune legger og nyvasket hår! Riktig god helg til dere alle sammen! :-)

Karrifuzz sa...

Happy sommar :) Det er så kjekt å lage det litt ekstra koseleg for gjester. Då kjenner dei seg nok ekstra velkomne.
Her ferierar eg på snart siste veka. Som lærar så er eg jo heldig som har lang ferie, men når ein i tillegg er bonde, så vert det liksom ikkje ferieferie før ein er ferdig med alle dei tinga ein MÅ gjere. Men eg klagar ikkje. Eg får det beste frå to herleg yrke :) Lesing vert det tid til. Akkurat det kimsar eg ikkje med.
No er huset ferdig vaska for helga( det er forresten litt rart det der; ein har fri heile veka, men det er noko spesielt med helgavask og helg, sjølv i ferien), og eg skal benke meg foran NRK i kveld for å sjå Poirot, og etter på det eit program om sjølvaste David Bowie. Fin avslutning på ein finfin dag.
God helg :)

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra en Bodøby som bader i sol. Hurra! Dagen har vært glamorøs helt fra jeg sto opp, særlig siden helgevasken ble tatt i går. I dag har jeg lest ferdig Alice Munro-boka jeg holdt på med, gått tur med hunden og gjort helgehandlinga, lånt ut diverse rekvisitter til ei filminnspilling (!) og tatt imot en hund som skal være på besøk her ei uke. En tiårig alaskahusky ved navn Wyclef skal holde meg og min seksårige husky med selskap den neste uka, og vi gleder oss over gjensynet med en gammel kjenning :)

Antrekket har vært en feriefredag verdig; t-skjorte og knekort tights, stort sett. Ingen makeup overhodet, ei heller parfyme. Men nå skal jeg i det minste lakke tåneglene før kvelden! Senere i kveld blir det premiere på den siste Jason Bourne-filmen, og så mistenker jeg at det blir et glass chardonnay helt på tampen. Bare fordi. I øyeblikket nyter jeg en kopp lakris-te fra Hampstead, London, en ny favoritt jeg ble introdusert for denne sommeren.

God glamorøs fredag!

Oda sa...

Hei glamorøs fredag! Dette har vore den første fredagen på månader der det verkeleg har kjent ut som ein fredag, på ein fredag. . Eg har hatt fri ifrå sommarjobben min i dag og det har vore opphaldsvér her i Bergen kor eg befinn meg for tida. Så dagen byrja med ein lang gåtur i byfjella der eg plukka blåbær og blomster og nynna på Alf Prøysen-melodiar. Etter det hadde eg nokre timar ved kjøkenbordet der eg berre satt å lytta til P2 og åt ein laaang brunsj med meg sjølv. Resten av dagen har blitt brukt på eit etterlengta møte med ei kjær venninde og med henging og eting av bolle -og kakerestar på kaféen der kjærasten min jobbar. Eg jobbar i helga, så denne dagen blei liksom både fredag og helg for min del. Eg har kledd meg opp i ein stripa genser frå 24colors og mi raude regnjakke, sidan eg trass alt er i Bergen og ein aldri veit med regnet her (og spesielt denne sommaren).

Glamourlektoren sa...

Fredagen min kan kalles glamorøs fordi jeg tok med tilreisende venninner til Asker museum på piknik - noe jeg har drømt om lenge. Vi dekket på med duk og spiste medbrakt pai og salat i kunstnerparet Tilla og Otto Valstads vakre barokkinspirerte hage med dyreskulpturer av Anne Grimdalen og Otto Valstad. Her er det bare å ta med piknikkurv og sette seg ned i en av de mange fine gammeldagse sittegruppene eller i lysthuset hvis det kommer regn og nyte de vakre omgivelsene. Vi fikk omvisning i Tilla og Otto Valstads spennende kunstnerhjem fra første halvdel av 1900-tallet, og vi besøkte Labråten, Hulda og Arne Garborgs hjem, tilbakeført til 1915-innredningen - noen få skritt unna. For oss som liker gamle hus og interiører, er disse kunstnerboligene små perler! Livet til kunstnerparene som bodde der, er også høyst fascinerende.

På begynnelsen av 1900-tallet bodde en hel kunstnerkoloni på området som nå er Asker museum. Datidens hippier, kan man nesten si! Inspirerte av internasjonale trender som lebensreform og Arts and Crafts - blant mye annet. Det anbefales å ta en sensommertur til et unikt sted. Omvisninger daglig kl 14, eller man kan ringe og avtale et annet klokkeslett.

Min versjon av en glamorøs dag, dette, og morsomt å ha realisert en liten drøm om en sommertur hundre år tilbake i tid sammen med gode venninner!Glamourbibliotekaren sa...

Takk for fredagsrapportene alle sammen! Morsomt å lese hva dere driver med, og imponert og glad over at dere bidrar her i bloggen selv om det er sommer! :)

Populære innlegg