torsdag, juli 28, 2016

Kva las du no?Det er bare tre uker siden sist jeg spurte, men jeg tar sjansen på at noen har lyst til å fortelle hva de leser i dag også. (Jeg har imidlertid ryddet i gamle skolebøker og fant en bunke "Hva leste du nå"-hefter, hehe. Tok vare på et par av dem for moro skyld)

Hva er sommerlektyren akkurat nå? Jeg leser Ivan Turgenjevs "Røk". Etterpå tror jeg jeg skal trekke ei bok i blinde! 


25 kommentarer:

K sa...

Hei! Leser masse under parasoller om dagen..Jeg avsluttet nylig Murder on the orient express av Agatha Christie, herlig gjenlesning. Nå leser jeg The versions of us av Laura Barnell og liker den godt. Enkel sommerlektyre, Sliding door-inspirert om et par med tre ulike skjebner på 50-, 60- og 70-tallet. God lesesommer!

Glamourfarmasøyten sa...

Akkurat avsluttet "Dagen vi møttes" av Lisa Jewell, leste "Barndomshjemmet" av samme forfatter tidligere i sommer. Likte begge to veldig godt, særlig den første. Lisa Jewell er fast sommer-/ferielektyre, hun kommer med ca en bok per år men nå henger jeg litt etter, så de ble lest på norsk denne gang. Neste på lista er "Slutten på verden som vi kjenner den" av Erlend Loe. Lest mye denne ferien, deilig!

Maren sa...

Akkurat nå leser jeg George Bernard Shaw sin "Pygmalion". Det vil si My fair lady, og den er skikkelig flott! Ellers så viser det seg at jeg har tatt med meg en bok for lite til antall feriedager hjemme hos mamma og pappa. Flaks at de har massevis av bokhyller jeg kan gå på jakt i når jeg blir ferdig med denne.

koristen sa...

Jeg har fremdeles Ferrante-sommer, er i gang med bok 3 i Napoli-kvartetten og nyter. Nå ligger den til og med i veska selv om jeg er redd den kan forårsake skulderskade ;-)

Plukket nemlig opp en mer egnet veskebok i en bruktbutikk - "New York Trilogy" av Paul Auster, men har foreløpig gitt den opp. Hadde lest positive omtaler og gledet meg til å ta fatt på den, men datt fullstendig av lasset under sammendraget av boka til Stillman senior. Tungt, og det plager meg at jeg synes det! Er det noe galt med hodet mitt? Noen her som har lest den? Går det an å hoppe over disse utlegningene, eller er det helligbrøde? Jeg vil jo gjerne vite hvordan det går :-D

Ellers jobbleser jeg diverse barne- og ungdomsbøker, blant andre "Gutten i kjolen" av David Walliams. Det kommer så mye bra!

Elisabeth sa...

Jeg leser (fortsatt) 'En ungdomsvenninne' av Alice Munro. Det har egentlig blitt litt lite lesing i sommer, og det er litt trist. Skyldes mest at jeg har strikket (alle får jo baby!) mye, og strikkepinner pluss bok er dårlig kombo. Må nok skjerpe meg! Jeg leser også sakte i boka 'Og langsomt kom lyset' av Arthur Arntzen og Kåre Espolin Johnson - den er noe av det vakreste jeg vet, og jeg vil gjerne at den skal vare lenge, lenge.

Denne sommeren har jeg forøvrig mer eller mindre nektet meg selv å kjøpe nye bøker, ettersom jeg har ei hylle full av bøker jeg gjerne VIL lese, men ikke har kommet meg til å begynne på og/eller lese ferdig. Den hylla tror jeg må unnagjøres først. Kanskje. Eller en inn, en ut, altså: en ferdig lest = lov til å skaffe ei ny bok. Kanskje.

Anonym sa...

Jeg er godt i gang med Mi briljante venninne, og er overbegeistret! Er også i Italia på ferie nå, så da passer den boka ekstra bra innimellom fotturer, båtturer og andre fine ferie-ting her på Liguriakysten. Ellers får jeg mange gode boktips og inspirasjon av denne "spalten" som Glamourbibliotekaren inviterer til med jevne mellomrom, og det er så supert! :-)

Anonym sa...

Leser nå Tana French sin bok Flukt. Bra krim! Neste bok er Svastikastjernen av Bertrand Besigye.

Stine Arkeologine sa...

Jeg pakket feil Grantchester Mysteries-bok i feriekofferten og hoppet derfor fra nr. 1 til nr. 5, den foreløpig siste som er kommet. Den var langt dystrere enn den første, men jeg likte denne også. Leser aldri krim ellers (har prøvd bl,a. bøker av Nesbø, Lindell, Holt og Follett men bare kommet halvveis av kjedsomhet så jeg har nok ikke fått tildelt det rette genet), men disse er annerledes, fine bøker! Skal begynne på H.E. Bates " The happy countryman" nå.

Anonym sa...

Jeg er akkurat ferdig med Englebyen av Erika Fatland, og begynte på Leserne i Broken Wheel anbefaler sv Katarina Bivald. Etter hundre sider var det bare å innse at den ikke var noe for meg, selv om jeg hadde sansen for små kommentarer og alle bokhenvisningene. Da var det rett over på Bly av Lars Saabye Christensen. Spent på om den er like bra som jeg syntes at Beatles var den gangen jeg leste den på 90-tallet.

-lutt

Stine sa...

Har nyst lest Barndomshjemmet av Lisa Jewell, som var ei utruleg koseleg og litt trist bok. Vart så veldig glad i karakterane, så skuffelsen var stor då eg plutseleg var komen til vegs ende. Må lese ho på nytt ein annan gong. No har eg starta med Hotellet På Hjørnet Av Bitter Og Søt, av Jamie Ford. Til no verkar ho lovande. Der er frykteleg provoserande å lese om korleis ikkje-vestlege menneske vart behandla i USA på 40-talet, og eg må seie eg automatisk dreg nokre parallellar til det som foregår i verda i dag.

Sophie sa...

Den beste boka jeg har lest i sommer, er Helga Flatlands trilogi "Bli hvis du kan".

Jeg gråt mens jeg leste, og det har bare skjedd to ganger før ( Tatt av vinden da jeg var 14 år og Anna Karenina for 20 år siden).

Hilsen Sophie

Dahlia sa...

I dag begynte jeg på Solaris korrigert av Øyvind Rimbereid. Spennende diktsamling i utfordrende språk. Og så leser jeg Hemingway, Farvel til våpnene. Og Ragnar Hovlands 1964. Jeg er på ferie, og håper på god tid til å fordype meg i bøkene, selv om det også er fint å treffe familie og barndomsvenner.

Anonym sa...

Akkurat nå leses "glansede magasiner" om innredning og gjenbruk. Har splitter ny hytte som skal innredes med gammelt og nytt - å dette er så moro. Søker inspirasjon både her og der og storkoser meg! .mette

Marit sa...

Leseprosjekt som jeg og min nevø har startet: Lese alle 100 titlene i Verdensbiblioteket. Jeg har lest en god del av dem fra før, og vi bruker den tiden det tar. Lydbok er lov. Akkurat nå leser jeg Uroens bok av Fernando Pessoa. Har ellers lest en god del krim i sola. Og Norsk Sokkel av Heidi Linde. Likte den veldig godt.

Inger Marie sa...

Fant Roy Jacobsens De usynlige i en bruktbutikk i sommer, det er den første boken på lenge som holdt meg våken en hel natt, nydelig fortelling, helt umulig å legge fra seg!

Fanderay sa...

Jeg leser også Ferrante, er på bok en. Syns det gikk tregt i starten, men nå skjønner jeg hvorfor "alle" leser bøkene.

Anonym sa...

Eg har lese 294 sider i Magnet av Lars Saabye Christensen. Ferdig? Neidå; romanen er på 780 sider totalt. Ein svær koloss av ei bok, ikkje lett å lesa på senga. Syns det er litt tungt å lesa, Lars sløser ikkje akkurat med avsnitt i denne boka. Men eg kjem til å fullføra, dette er min favorittforfattar nr 2 (etter Roy Jacobsen) av norske nolevande forfattarar. Las ei bok av Lucinda Riley rett før. Kontrasten er skrikande, tildømes når det gjeld språk. Takk for mange gode boktips i "Kva las du no?". Helsing Cilla

Anonym sa...

Leser The Human Stain av Philip Roth. Ellers lest følgende i sommer: Hvite niggere av Ingvar Ambjørnsen, Adams dagbok av Knut Faldbakken, Imot kunsten av Tomas Espedal og Mens vi venter på Godot av Samuel Beckett.

Oda sa...

Eg las Vente på Fuglen av Frode Grytten i kveld. I utgangspunktet var eg skeptisk til boka og boka si twitter-format, men syns den var skikkeleg fin faktisk. Eg les også Musicophilia av Oliver Sacks og likar den godt. Elskar Sacks sin måte å kombinere nevrologi og det menneskeleg på (og her også det musikalske). Eg litt usikker på kva eg skal lese vidare, men har planar om å gå innom Bergen Off. Bibliotek i morgon, så då satsar eg på å finne noko der (sommarferie utan biblioteksturar, er jo ikkje ordentleg sommar).

Anonym sa...

Jeg leser,veldig, veldig sakte "Flukten til Watership"("Watership down") av Richard Adams, et gjensyn fra den våren jeg gikk på folkehøgskole. Syntes det var en av de beste bøkene jeg hadde lest til da. Jeg har grugledet meg til nylesinga,men boka har ikke skuffa, tvert om! Den handler om en kaninkoloni(!)i England,alt sett fra kaninenes perspektiv: Om møtet kaninene har med "stikke hodet i sanden"-kolonier og totalitære samfunn. Den handler også om mot, hjelpsomhet,det å tro på slikt en ikke helt kan forklare, samhold og felles mål, men også om å slåss for noe.Boka er så fin,- med beskrivelser av engelsk landsbygd som virkelig gjør at en hører lyder, kjenner lukter, og opplever de ulike årstidene. Jeg er overveldet av boka! Er det flere her som kjenner den? Ellers gjorde boka "Bienes historie" av Maja Lunde inntrykk på meg tidligere i sommer. Realistisk, vakker, trist og interessant. Har lest Lisa Jewell-bøker og Lucy Dillon på engelsk, mest for å vedlikeholde/ friske opp engelsken, og fordi det er lett ferielektyre. Fortsatt god sommer til Glamourbibliotekaren og alle følgere! Hilsen Koloraturen

Anonym sa...

Dette er virkelig et fint initiativ, og jeg bruker ofte å søke opp tips til bøker her. Denne sommeren har jeg lest: Norsk familieleksikon av Hilde Sophie Plau. Forfatteren forteller om egen oppvekst i en ganske så dysfunksjonell familie. Sår, men samtidig godt skrevet og lesverdig. Jeg har også lest den kritikerroste og Brageprisvinnende Havboka av Morten Strøksnes (ah, for en forrykende leseopplevelse, anbefales), Våren av sjølveste Knausgård, Eneste av Silje Aanes Fagerlund ( hun skildrer et intenst kjærlighetsforhold og oppbrudd nært og poetisk) og Katten av japanske Takashe Hiraide (boka har et av de vakreste bokomslagene så langt i år, en fornøyelig historie om en katt som får stor betydning i et ungt pars liv) og jeg leser nå En snekkers dagbok av Ole Thorstensen, ei bok om en snekkers prosjekt i en bygård på Torshov (!). Jeg ser ar en fellesnevner for bøkene i sommer er et sterkt islett av selvbiografi... Ikke overlagt.. Kort oppsummert: gode leseopplevelser!

Glamourlektoren sa...

Trekke en bok i blinde - så lurt! Jeg er altfor tro mot bunkene som ligger på vent. Nå leser jeg slutten på Arnhild Skres biografi om Hulda Garborg. Har tatt et krafttak på denne mursteinen i sommer, og er blitt kjent med en dame som må ha hatt masse overskudd og guts og som levde svært annerledes enn kvinner flest for hundre år siden. Hulda Garborg var skjønnlitterær forfatter av romaner og skuespill som gikk inn i datidens samfunnsdebatt, stiftet det som etter hvert skulle bli Det Norske Teatret og reiste land og strand rundt med teateroppsetninger, virket for fremme av moderne bunadsskikk med røtter i det lokale, rekonstruerte folkedans og underviste i det rundt omkring i hele landet, arbeidet for målsaka (fremme av nynorsk som skriftspråk) sammen med ektemannen Arne, debatterte samfunnsspørsmål og skrev en mengde artikler, reiste mye, interesserte seg for interiør og matlaging, engasjerte seg i politikk og ble det første kvinnelige medlem av kommunestyret i Asker, der hun og Arne slo seg ned fra rundt 1900 og bodde til de døde. I sannhet en fascinerende nasjonsbygger, og Skres bok er rett og slett en veldig interessant bok om norsk kultur og motkultur rundt forrige århundreskifte.

På vent har jeg den andre boken i Napoli-trilogien og en drøss andre bøker - nye og klassikere.. Kanskje en idé å heller trekke en bok fra bokhylla og overraske meg selv litt.? Takk for ideen :)

Kultursnobb sa...

Jeg har nettopp avsluttet Night Waking av Sarah Moss. En for meg ukjent forfatter, men som jeg definitivt kommer til å lese mer av! Jeg holder også på med The Rehearsel av Eleanor Catton, damen som skrev supermursteinen som vant Booker-prisen for noen år tilbake. Ellers har jeg begynt å lese Skyggeserien av Maria Gripe igjen. Gledelig gjensyn med barndommens favorittforfatter.

Anonym. sa...

"Piken på toget" av Paula Hawkins! Helt utrolig spennende! Kan leses på en dag!

Ida sa...

Nå skal jeg begynne å lese The Ballad of the Sad Cafe av Carson McCullers. Gleder meg!

Populære innlegg