mandag, juli 04, 2016

Österlenferie, del 1


I flere år har vi drømt om å reise til Sveriges Provence; Österlen, helt lengst sørøst i landet. Varmere klima, nydelig blomstring, bølgende landskap, veier som slynger seg gjennom åkrer. For fire år siden hadde vi planlagt turen, booket overnattinger, lagt opp ruta - også ble det flom i Skåne etter et vanvittig og langvarig regnvær. Vi måtte avlyse! Men i år bestemte vi oss for å reise dit. Vi gjorde det til en romantisk tiårsbryllupsdag-bryllupsreise. Det stod så absolutt til forventningene! 


Røde fargeklatter i alle åkrer - og åkrer er alt man ser. Åkrer, litt skog, mye hav. Horisont. Det er helt vidunderlig vakkert på Österlen!


Og slike ryddige fine loppemarkeder! I den grad jeg i det hele tatt shopper noe på denne typen ferier, foregår det nettopp på slike steder. 


Så kan man jo sette seg i en trädgård med flickböcker-fangsten sin og en kopp te. Fargene!

Slike fine brosteinsbelagte gater er det i småbyene. Og roser absolutt overalt. 
Man kan ta inn på et hotell med et enormt tuntre foran. 


Og drømme om å flytte til et sånt hus. 


Eller et sånt hus. Fine bakhager med marokkanske fliser på bordene. Ville ta med alle hjem. Österlen er kjent for sine gode italienske pizzeriaer!


Klart man måtte teste dem ut, under et digert tre med lykter i - sammen med en kjekk mann i hvit skjorte og Stetson. 


Her kunne vi fint bo, han og jeg. (Det blir mer Österlen-blogging i dagene som kommer! Jeg skal blant annet vise dere et nydelig pensjonat og en minst like fin hage!)

12 kommentarer:

K sa...

Nydelige bilder :) Dit vil jeg reise en gang. Fortsatt god sommer!

Lovisa sa...

Åh, var köpte du Lotta-böckerna? :) Mina svärföräldrar bor på Österlen, men jag har ännu inte gjort såna fynd!

Glamourbibliotekaren sa...

K: Takk for det! God sommer til deg også! :)

Lovisa: De kjøpte jeg på Mariedals gård i Hammenhög, jeg mener de hadde flere enn de jeg kjøpte (jeg kjøpte ikke alle ettersom jeg hadde mange av dem fra før). Lykke til i jakten! :)

Julia sa...

Fantastisk flott! Takk for at du deler slike fine opplevelser med oss som lever i eksil og kjenner litt ekstra på Skandinaviasavnet når britisk sommer viser seg fra sin eh, mest sjarmerende side. Og ikke minst gratulerer med begge jubeldagene på etterskudd! Forøvrig kunne det fine bildet av fargerike hus med roser foran lett blitt knipset på Gotland, håper dere får tatt turen dit en eller annen gang.

Anonym sa...

Veldig fine sommerbilder. Vi var i disse områdene på bryllupsreise for 15 år siden, tidlig i juni, og det blomstret da også. Det ligger jo Herregårder og andre idyller bak hver annen sving der:) Fortsatt god reise.

Vh Astrid

Stine Arkeologine sa...

Så utrolig vakkert! Gleder meg til flere bilder! :-)

Anonym sa...

Ååh så nydelig! Og takk til deg for at vi også får oppleve litt av reisen!

Ingunn sa...

Utrolig vakkert! Deilige bilder. Dere gjør så mye inspirerende, ikke bare de tradisjonelle greiene liksom. Takk for titten, gleder meg til å se mer!

Janne sa...

Så fint! Dit vil jeg også reise. Takk for reiseblogging!

Glamourbibliotekaren sa...

Julia: Jeg drømmer egentlig om britisk sommer også jeg, det var mye regn i min barndoms somre, så jeg får sommerfølelse uansett :) Gotland har stått på ønskelista i mange år, det ble nesten det i år faktisk.

Astrid: Idyller rundt hver sving, helt sant!

Stine Arkeologine: Det kommer flere! :)

Anonym: My pleasure!

Ingunn: Takk for det, synes det er viktig å følge sitt hjerte når man skal feriere! :)

Janne: Bare hyggelig!

Anna sa...

Åh, Lotta-böcker. =) De är så mysiga att läsa...

Glamourbibliotekaren sa...

Ja! Enig! Særlig sommerbøkene, når de er på landet :)

Populære innlegg