mandag, august 08, 2016

Hva vi også kjøpte i Paris i vår:


Vårens Paris-tur ble ganske spesiell. Vi reiser til Paris minst én gang i året, men denne gangen hadde vi med en bitteliten hemmelighet i magen - som bare vi to i hele verden visste om. Å rusle rundt i Paris, hånd i hånd med sin elskede, og vite at neste gang vi er her er vi tre... Det er veldig, veldig romantisk. Verdens fineste bittelille og kjempestore hemmelighet! Man blir jo som fnisende tenåringer igjen. Og vi la merke til parisiske babyer, og hvilke steder som er vognvennlige, hvor pariserne tar med barna. Greit å vite til neste gang. 

Jeg var bare åtte uker på vei, det er ikke mye. Mye kunne i teorien ennå gå galt. Men vi kunne ikke la være å begynne å se på småtterier rundtomkring, kjøpe bittelitt... for vi visste jo at dette var siste Paris-tur mens vi bare var to, han og jeg. (Dessuten kan man ikke leve livet etter hva som eventuelt kan gå galt)


Petit Bateau var naturligvis første stopp. Vi listet oss rundt og syntes det var veldig, veldig rart å ha ærend der på egne vegne og ikke bare for å kjøpe noe til andres babyer. Bodyene deres er ekstra søte omkring lårene; litt lave så de minner om gammeldagse bryterdrakter. Vi kjøpte en bitteliten body i størrelse nyfødt, og håper den vil passe i alle fall den første uka. Mannen min fikk velge mønster på dette aller første plagget. Det ble kaniner og bamser. 


Closeup!


En klassisk stripete body med lange ermer måtte vi også kjøpe på Petit Bateau, vi var tross alt i Paris!


Og på Monoprix hadde de veldig mye nusselig! Vi måtte begrense oss litt, og valgte en supermyk stripete trøye og et par mikroskopiske sokker. Baby's first. 


Et sted øst for Bastillen, på vei fra vårt faste loppemarked, gikk vi tilfeldigvis forbi en liten butikk der det hang pene barneklær i vinduet. Vi måtte jo bare se innom. Innerst i det smale rommet satt en dame og sydde klær, det var hennes butikk og alt var hennes design. Kjempefine barneklær! Verdt å sjekke ut for den som skal til Paris, Systems C er navnet. Vi bestemte oss for en grønn liten jakke. 


Yndlingsantikvitetsbutikken min i St. Paul hadde disse fine gamle bildene (en type overføringsmerker?) som vi skal ramme inn og henge på veggen på babyens rom. En bjørn som spiller saksofon, akkurat som babyens pappa, og Donald Duck. Denne boksen har dere sett før, men da fortalte jeg ikke hvem som skal få den.
Samt et par polaroidpostkort av byen vi er så glad i, og som babyen skal få lære å kjenne. Disse skal også opp på veggen. 
Ha en fin mandag alle sammen! Hadde tenkt å sitte ute og lese i dag, men det ser ut til å bli en innedag - koselig det også!19 kommentarer:

Ingunn sa...

ååååh <3 <3 <3

Anonym sa...

For en utrolig koselig bloggpost! <3 Kjempefine ting dere har kjøpt til den lille, håper du kommer til å skrive litt mer om baby/mammating fremover, tror vi er mange som gleder oss veldig på deres vegne :)

Glamourbibliotekaren sa...

Ingunn: :)

Anonym: Takk for det! Litt blir det nok, vil jeg tro! (I tråd med denne bloggens verne-om-privatlivet-tradisjon, naturligvis.)

Ine sa...

Så koselige innkjøp! Franske barneklær er jo bare så fine, særlig Petit Bateau :)

Cecilia sa...

Gratulerer!!! For en gledelig nyhet. Sååååå mye dere har å se frem til!
Håper den lille får leke i Butte Chaumont-parken etter hvert ...

tea sa...

Så mye fint! Likte den grønne jakken godt, fin farge!

Tina80 sa...

Takk for gode tips!Skal til Paris om 1 måned for første gang og blir tante (også for første gang)i løpet av de nærmeste ukene. Så passer bra med slike tips for en blivende tante.

Stine Arkeologine sa...

Å så koselig dere må ha hatt det, visst kan man ikke leve livet etter hva som kan gå galt, da mister man jo all gleden! :-) (forresten, det første som slo meg da du fortalte om babyen var all sitronpastaen du skrev om her en periode... jeg hadde nemlig skikkelig cravings på sitroner da jeg var gravid!) :-D

Sylvia sa...

Dette var en veldig, veldig koselig bloggpost. :) Ønsker deg gode uker fremover.

Glamourbibliotekaren sa...

Ine: Ja, det er så mye fint å få tak i der!

Cecilia: Tusen takk! :) Parkliv i Paris skal bli!

Ida: Ja, min yndlingsfarge!

Tina80: Så bra! God tur!

Stine Arkeologine: Hehe.. sitron er en veldig vanlig craving! Jeg blogget nok om sitronpastaen før jeg ble gravid (tror det var i januar da Amalfi-sitronene var i sesong), men har spist mye av det denne våren ;)

Sylvia: Tusen takk for det!

Elida sa...

Så koselig med babyshopping til egen baby på kjærestetur! Meget fine klede, og digger den parisiske bodyen :-)

På Jæren høljer det ned, og med storm- og flaumvarsel på flate Jæren kan det bli ein interessant ettermiddag og natt til tysdag :-) Kaffen er klar, og boka er snart oppslått, så det blir bra uansett :-)

Line sa...

Nydelige klær i et blogginnlegg som gjorde meg skikkelig glad! Kos deg med sommer i hagen og en liten en i magen :)

Glamourbibliotekaren sa...

Elida S: Det var veldig koselig! :)

Line: Tusen takk, vi koser oss glugg her! :)

Trekkoppfuglen sa...

Gratulerer så mye! Det var en veldig gledelig nyhet.

Togpiken. sa...

Åh!!! Gratulerer så masse! Jeg ligger våken og lytter til min fem uker gamle sønn som puster så stille ved siden av meg, nesten overdøver av regnet utenfor. Livet er vakkert! Jeg håper du kjenner deg frisk og fin i graviditeten så langt.

Solbad sa...

Et nydelig blogginnlegg om å glede seg!

Glamourbibliotekaren sa...

Trekkoppfuglen: Tusen takk!

Togpiken: Tusen takk, høres veldig koselig ut! (Jeg er frisk og fin og fri for plager heldigvis!)

Solbad: Takk :)

Anonym sa...

Fra mor i nord! Veldig koselig og glad nyhet.
Gratulerer til lille familien🍀

koristen sa...

Åååh, så koselig nyhet å komme tilbake til etter å ikke ha sett bloggen på lenge pga ferie, gratulerer! Så nydelige babyklær fra Paris. Jeg synes dere var flinke til å beherske dere :-)

Populære innlegg