søndag, august 07, 2016

Lavendeldrømmer


Mannen min maler vegger og lister i 2. etasje. Jeg holder meg på trygg avstand fra alt som minner om løsemidler og denslags. Vi lufter godt i hele huset. Og jeg baker lavendelkjeks! Det er altså en smule tradisjonelle kjønnsroller her akkurat i dag, av naturlige årsaker. Han maler, jeg baker. Fin søndagsstemning er det her, med fløytesonatene til Carl Philipp Emanuel Bach og levende lys. 


Vi har masse, masse lavendel i hagen. Mannen min snekra to lange kasser som går fint inn i terrenget på toppen av en liten høyde i det ene hjørnet av hagen, og mellom der har vi provencalsk-aktig grus uten skarpe kanter - sånn at man kan gå barfot!  Jeg bruker lavendelblomstene i buketter hele tiden, har stadig en ennå ikke igangsatt plan om å lage små duftposer til klesskapet, og kjeks pleier jeg altså å bake i blant. De blir alltid k-j-e-m-p-e-g-o-d-e!


Jeg pleier å la lavendelen ligge litt på et tørkepapir, kanskje over natta, så eventuelle småkryp får sjansen til å forlate blomstene. 


Det lukter så godt når man strør blomster og blader nedi melet!
Så kan man jo rope på sin hardtarbeidende husbond og ønske han velkommen ut på verandaen på te og kjeks. Earl Grey passer best, synes jeg. Nam!

(jeg bruker Leila Lindholms oppskrift)


4 kommentarer:

Trude sa...

Så delikate de ser ut. Dette må jeg prøve! Takk for tips!

Anonym sa...

En nytelse å se disse bildene! Takk for at du deler!

Anonym sa...

Var nylig innom Iittala-butikken på Nordbyn ved Svinesund. Der kjøpte jeg ostindia-te, svart te smaksatt med bergamott, lime, roser og sitrongress. Teen var pakket i pose med ostindiamønster. Jättegott! - og veldig pent.
Hegepege

Glamourbibliotekaren sa...

Trude: My pleasure, lykke til!

Anonym: Bare hyggelig, og takk!

Hegepege: Den teen har jeg også! (Min mista smaken ganske fort, så skynd deg å drikke masse!)

Populære innlegg