søndag, desember 11, 2016

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 11

Det er lønningstid for mange av oss disse dagene, og jeg vet i allefall hva jeg skal gjøre for å feire: Drikke varm sjokolade! Og tenke på den gode varme sjokoladen vi alltid fikk servert hos mormor på julaften inne i hennes varme og koselige lille stue.

Så er spørsmålet; hvor er det beste stedet å drikke varm sjokolade? Bristol er en favoritt for mange, ikke minst pga omgivelsene: Bøker! Bibliotekbar! Men kom gjerne med alternativer, kjære lesere! La oss lage en fin liten liste her i år også - ikke bare for Oslo, men hele landet! Og utlandet for den del. 

3. søndag i advent er det også! Denne tiden er noe for seg selv. 


10 kommentarer:

Inger Marie sa...

Fantastisk sjokoladested: Fassbender & Rausch i Berlin Mitte, rene sjokoladehimmelen faktisk, ved nærmere ettertanke et utmerketsted å tillbringe en grå og regntung dag :). En god 3. advent ønskes deg og alle dine lesere fra meg i Berlin

Elisabeth sa...

I Bodø får man den beste varme sjokoladen i digre kopper hos Melkebaren, som ligger rett ved torget, rett utenfor inngangen til det berømmelige Glasshuset. Ingen over, ingen ved siden! Vil man ha sin varme sjokolade i høye glass, går man til Café Kafka, litt lenger ned i sentrum. Der er det også bøker på hvert eneste bord og i hyllene - verdt å få med seg :)

Anonym sa...

Hjemmelaget. Kokesjokolade og melk, små kopper, håndvispet krem på toppen....

Anonym sa...

Min favoritt så langt er Bristol sin biblioteksbar. Som du skriver - hele stemningen med bøker, dype stoler og sofaer - rene Harry Potters førjul! De varme "sjokoladene" jeg har prøvd på diverse kaffebarer i Oslo holder ikke mål, dessverre. Nå kommer jeg meg ikke så ofte til Bristol for en rolig pause lenger, så jeg tar gjerne mot tips på andre steder som serverer god, varm sjokolade!

Lille My

Anonym sa...

I Oslo, i nærheten av jernbanetorget, har Kafe Nord kakao laget på ekte sjokolade, servert med marshmellows (skrives det sånn??) og chili. En oase i en ellers ødemark med få hyggelige spisesteder :)

Dahlia sa...

Jeg drikker gjerne varm sjokolade på Pascal i Henrik Ibsens gate. Servert i hvit bolle, alltid deilig!

Kammerpiken sa...

Den beste sjokoladen hadde de på kafé Utsyn i Kristiansund. Stedet i seg selv var ikke mye å skryte av - og er stengt for lengst, men sjokoladen var fantastisk! Servert med krem i små glasskåler ved siden av. Barndomsminner...

Solbad sa...

Åpent bakeri på Damplassen i Oslo har hatt veldig god varm sjokolade som jeg har smakt, og det gjelder kanskje mange av bakeriene i samme kjeden? Men et sted hvor kakaoen ikke bare smaker veldig godt men hvor omgivelsene både inne og ute i tillegg er en flott opplevelse, er Anne på Landet sitt lille serveringssted ved Hvervenbukta i Oslo. Lite rødt vernet trehus med peis og utsikt rett mot Bunnefjorden - verdt en tur hele året!

Anonym sa...

Jamtli Café i Östersund, Sverige!

Mari sa...

Safe as Milk på Ensjø i Oslo serverer varm Valrhona-sjokolade. Den kan drikkes i båser mens man ser en ny bydel bli til der det før var mest industri og næring.

Populære innlegg