fredag, januar 13, 2017

Glamorøs fredag


God morgen alle sammen! Det er fredag! Jeg har fredagsstemning de luxe, og sitter her ved spisebordet med en kopp Darjeeling fra Whittard's. NAM. Mann og baby ligger oppe på soverommet og drømmer søtt, jeg er iført pysj og har tent opp i ovnen siden det er en del minusgrader ute. Jula er herved ryddet ned i sine esker, de nostalgiske Carl Larsson-aktige røde stripene på duker og gardiner er pakket ned - litt vemodig siden denne jula var babyens første, men jeg gleder meg allerede til neste. Nå er det grønnplantene som rår her i stua. Adventsstjernene får henge i vinduene litt til... For de gir så fint lys. 

Nå tror jeg det blir frokost på senga til min elskede som slipper ny plate i dag! Planer for helga ellers er å spille LP-plater, lese, kose med babyen og smårydde litt her og der. Dessuten skal vi ha gjester begge dager - deriblant et lite teselskap på søndag! (Hvilket minner meg om at jeg må skrive innbydelser til det litt større og tradisjonelle januar-teselskapet mitt snart, det er ikke lenge til.)

Takk for hyggelige kommentarer på gårsdagens baby-bloggpost! Og apropos kommentarer - nå har jeg som sagt gjort det enklere å kommentere fra smartphones, så nå er det ingen grunn til å bryte nyttårsforsettet om å rapportere om hva som setter gullkant på deres fredager! Alle er hjertelig velkomne i kommentarfeltet, gammel og ung, kvinne og mann og alt derimellom, nye lesere eller veteraner. Alle kan vi inspirere hverandre, og det pleier vi jo å gjøre her i bloggen eller hva?

Ha en riktig fin dag alle sammen!

mvh
Glamourbibliotekaren

22 kommentarer:

Anonym sa...

I dag har jeg freshet meg opp nettopp med tanke på glamorøs fredag :) Jeg blir så inspirert og glad og motivert av det du skriver her i bloggen. Jeg har noe nytt og noe gammelt på.Nye rosa Adidas Gazelle sko kjøpt på salg (Mitt favoritt Adidas merke). T-skjorte fra HM. Musikkørepynt. POP parfyme. Jeg tror det er Tulipandagen i dag, så jeg skal kjøpe tulipaner etter jobb. Ha en riktig god helg!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
En par faktorer trekker glamournivået ned i dag: kulde og regn (= speilhålke)og dobbelsidig kink i nakken. Men på den andre siden så har jeg favorittkjolen på med en myk ullcardigan over, gjenoppdagede søte øredobber, god te i koppen, et helgevasket hjem med en stor blomsterbukett i fine farger, og ikke minst så kommer kjæresten på besøk i helga <3
Helgas planer er kaffe på senga og lange frokoster, å danse på kjøkkenet, god mat, en liten byvandring og kanskje en film.

Ønsker alle en riktig god helg!

Trofast leser sa...

Her er det også rolig babymorgen! Har slått meg ned i en lenestol med diende baby i fanget. En tekopp står klar til å drikkes, den må bare bli kald nok først (vil ikke risikere å skolde en sovende baby så vi snakker skikkelig lunka.). Pysjen måtte jeg ut av allerede i sjutida, jeg og babyen fulgte nemlig storebror til barnehagen halv åtte. Storebror vil helst komme tidlig, mens det fortsatt er rolig, og spise litt frokost mens han følger konsentrert med på boka det leses høyt fra. Så da blir det sånn, selv om mor og baby gjerne kunne sløvet litt lenger inne. I dag så vi fullmåne og mange stjerner på veien, så det ble en vakker tur. Jeg har varm ulljakke i favorittfargen min og julegaveøredobber. Gleder meg til trilleturer i vakkert vintervær og samvær med familie og venner i helgen. Velger å ignorere gulpeflekker og hybelkaniner, her skal det nytes! God helg!

Glamourfilologen sa...

Måtelig med glamoureffekter her på kontoret i dag, men i hvert fall marineblå ullcardigan, leppestift fra Lancôme i fargen Rose Pitimini og perler i ørene. Herlig med litt formiddagssol, som minner om at det snart blir lysere tider. Ønsker alle en fin fredag, med eller uten babyer:-)

Lektor Tørrdal sa...

Det er forferdelig vanskelig å være elegant når det sludder ned i hodet på en... Men denne helgen skal det settes karakterer, jeg skal på feiring av 20. dag jul og håper på en liten kafetur i løpet av helgen.

Anaruh sa...

God formiddag!
jeg tjuvstartet glamorøs fredag i går, med en avspaseringsdag i byen, pizza sammen med en venninne, innkjøp av noen fine bøker og et skikkelig salgskupp: et par øredobber fra Marc by Marc Jakobs jeg har siklet på i årevis,som jeg nå fikk på 50% salg. De er selvfølgelig en del av dagens antrekk, og neglene er lakket med fargen Chelsea red, som igjen gjorde at jeg måtte høre på Chelsea morning på vei til jobb. Joni, altså <3

Tulipanens dag feires med en diger bukett rosa tulipaner, sol ute og en helg helt uten planer utover det å gå tur, lese, drikke te og rydde litt hjemme. I kveld skal jeg ta et bad med en badebombe fra Lush, og deretter legge meg i nyvasket sengetøy.

Ha en riktig fin helg alle sammen!

HildeSofie sa...

God glamorøs fredag!
Jeg drikker te av mine nye kopp som ingen andre på kontoret vil tørre å ta (ifølge en kollega) - den har "Boss" i store og tydelige gullbokstaver, hoho :)
Antrekket er jeans og en av favorittgensrene mine i mørk rød ull. Armring som matcher rødfargen. Chanel Chance på halsen.
I går kveld startet jeg glamourfølelsen med å henge med en hel haug flotte, sterke og dyktige kvinner, det var både hyggelig og inspirerende.
I ettermiddag får jeg besøk av en fin fyr, vi skal på teater i kveld: generalprøven til det nye styket til Stein Torleif Bjella på Det norske teatret. Stas!
Resten av helgen skal jeg: sove lenge (i den grad det er mulig for meg), trene, gå på åpningen av utstillingen "Kunst i konflikt" i Rådhusgalleriet, se en film, lese aviser og drikke te. Og jobbe litt da, som alltid.
God helg til alle!

Dahlia sa...

Dagen min starter fint med fornøyde barn som alle kom seg ut av huset i riktig tid. Nå koser jeg meg med hjemmekontor og utsikt til verdens fineste bukett dypblå anemoner, en av mine to favorittblomster. Gleder meg til en rolig helg. Søndag skal jeg på treningssenter for første gang på mange år, siden nyttårsforsettet er å bli sterkere. En venninne blir heldigvis med som mentor og skal vise hvordan jeg bruker disse merkelige apparatene. Jeg er mest redd for å falle av tredemølla i fart ...

Ine sa...

I dag tok jeg en tur i skogen etter levering i barnehagen - så deilig! Jeg nistirret på sola, litt lysterapi må til i januar når muligheten byr seg! Ellers har jeg kjøpt en stor bukett med rosa tulipaner og alt jeg hadde lyst på i matbutikken: sitronlimonade, Anthon Berg-marsipan, avokado og gode epler :) Jeg har stripete kjole på, og vesla har pynta seg i fin strikkecardigan. God fredag!

Hermia Says sa...

Härligt få avsluta årets första arbetsvecka med sol utanför kontorsfönstret! Dagens glamour består av att känna hur axlarna sänkt sig och andningen flyttat ned i magen igen efter senhöstens stressiga jobbdagar och så har jag en ny isblå kofta som håller värmen! Imorgon väntar en bra bok, middag på restaurant som avslutas med bio - och så ska julen ut.
Önskar en fin fredag!

Anonym sa...

I dag må jeg skrive fremdriftsplan og finne problemstilling til bacheloroppgaven min, og i et forsøk på å gjøre dagen litt triveligere (slikt arbeid er ikke min favoritt) har jeg gjort reint på hybelen, baker brownies, og skal straks gjøre litt yoga. Dagens glamourfaktorer er flette i håret og nye, gode ullsokker. Ha en strålende fin helg!

Susie sa...

Ett punkt er klart på helgens glamourplan, og det er å få lest mer i ei ungdomsbok jeg har begynt på. Man kan godt lese barne- og ungdomslitteratur selv om man er over 40 :)
Vil i den forbindelse anbefale "Moulton og meg" av Torill Kove. Hun har fått flere priser for filmene sine, tror jeg. En både dyp og enkel bok om ønsker som ikke går i oppfyllelse sånn som man hadde tenkt, men så er det fint likevel. Dagens glamoureffekt er ny dynejakke. Den gamle har sagt takk for seg. God helg :)

Stine Arkeologine sa...

Jeg er hjemme på tiende dagen med en febersyk gutt, så her har nyårets effektive innspurt på et bokprosjekt gått helt i vasken. Men det er bare å gjøre det beste ut av det! Vi fyrer i ovnen, spiser appelsiner og pepperkaker, drar på tur med fantasivennene våre og kjører bil på dyna. Antrekket er morgenkåpe og ullsokker, håret er nittitalls bed head (ekstra voluminøst etter at jeg tok ut de ti museflettene han hadde stylet meg med), og parfymen er den oransje Biotherm som jeg ikke husker navnet på, men appelsin der også. Og så hører vi på Mozart, som han liker og ikke vil slå av som med mye annen musikk som blir for overveldende for ham. Riktig god helg til dere alle! :-)

Randi sa...

Glamourøs fredag 13.januar:
Store håndlaga sølvøreringer i ørene, fått av mannen en sommer vi var i Molde.
Lipgloss fra Yves Rocher, godlukt fra Miyake, øyesminke fra diverse, myk sort kosegenser kjøpt på samme Moldetur, sort/hvitt blyantskjørt, sort tykk strømpik og tøfler. (Hadde mine kjære sorte Nudesko på tidligere idag.)
Siden jeg la igjen en tusenlapp hos tannlegen i morges, kunne jeg liksågodt bruke litt mer penger på god vin og en diger bukett tulipaner i vinterlige bleke rosa/lillafarger.
Nå skal jeg fyre i ovnen og tegne litt, og så skal jeg glede meg til å lese videre i Edvard Hoem si andre bok om Amerikadrømmen. Og drikke te.
Du herlige fredag!
Ei riktig god helg til glamourbibliotekaren og hennes familie, samt til alle hennes lesere <3

Clara A. Hagtvedt Lunndal sa...

Sort marimekko-kjole i ull er dagens glamoureffekt, litt nedtonet av at jeg ser ut til å ha klart å ta på meg to ulike sorte støvletter til... De er nesten helt like da, så jeg tror kanskje ikke noen har sett det enda. Selv merket jeg det plutselig ved at den ene hælen klikket og klakket når jeg gikk over gulvet, mens den andre var stille som en mus... Ellers stiller jeg med Narcissa Rodriguez "for her" parfyme, perler i ørene som vanlig og Essies "angora cardi" på neglene. (Den kan jeg forresten ikke få anbefalt nok, utrolig lett å påføre og dekkende i bare ett strøk! )

Helgens planer dreier seg hovedsakelig om bursdagsselskap for 5-åringen i barnehagen. Er vi heldige ser vi kanskje sola for første gang i år også! God helg!

Anonym sa...

Sol og knallblå himmel over hustakene utenfor hustakene jeg har utsikt til fra mitt kontor i 5. etasje. Har planer om en tidlig sorti fra kontoret i dag siden det er fredag og lønningsdag og jeg har jobbet overtid de fleste dager i januar.

Chanel-leppestift i fargen Antigone, ganske bra hårdag selv om jeg venter ivrig på at frisøren min skal åpne igjen etter vannskadeutbedringer :) Har dresset meg opp med svart dressjakke med , myknet opp med en lys champagnefarget topp jeg liker godt, og et smykke fra museumsbutikken på Henie Onstad kunstsenter (akutt forelskelse..). Jeans og støvletter med hæl.

Siden jeg er ganske ny i jobben, varierer det veldig fra dag til dag hvordan jeg føler at det går på jobb, men i dag (bank i bordet) har jeg følt meg ganske på høyden, så sikkert lurt å stikke fra jobb tidlig (he, he). I kveld skal jeg avslutte nedpakkingen av all min kjære, utrendy julepynt - det skal gjøres med høytid og omhyggelighet - hver ting skal sies mentalt på gjensyn til. Så er det femtiårsdagsfeiringen til en kusine og familiehygge resten av helgen.

God helg til Glamourbibliotekar, baby og alle andre fra Glamourlektoren

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! Her startet dagen glamorøst nok med å kunne legge seg igjen etter å ha sendt en åtteåring på skolen :) Jeg har sovet litt for lite tre netter på rad, så jeg trengte å ta igjen før jeg gikk i bakken. Da jeg sto opp igjen, var det glamorøst å vite at jeg har fri med god samvittighet denne fredagen. Antrekket var jeans, grå strikkagenser og Chanel på leppene. Dufter av Valentina, som nesten alltid. Og i helga tror jeg at jeg skal lakke neglene mine igjen, kanskje når ungene har lagt seg i kveld.

Helga skal tilbringes med to åtteåringer, hvilket betyr fotballturnering, friluftsliv, strikking og litt hobbyvirksomhet. Jeg gleder meg. God helg!

.mette sa...

Hallo. Så fin ny design på bloggen! Idag er det fredag. Vikar på yogaen og det var 110% klaff! Han var bare helt super og 70 min gikk som en røyk. Minilunsj m barn og barnebarn og det er alltid stas. Nå har vi landet på hytta, har tent stearinlys og hører bare tikktakk tikktakk fra en gammel klokke - ellers er det helt stille og mørkt ute. Kanskje får vi gjester i helgen, kanskje ikke - vi tar det som det kommer. Ingen glamour foreløpig. Kanskje blir det kjole og røde lepper om litt. God helg. .mette

Lille sa...

Dagn startet passe seint med litt jobb. Mye jobb de 2 føste ukene i januar, så det blir godt med lørdagsfri i morgen. En tur innom sentrum for å kjøpe ny duk i den frisk blåfarge, den havnet rett på bordet når jeg kom hjem.
En pensjonert baker har startet Microbakeri, nydelig brød og kanlsnurrer ble med hjem. Bedre fredagsglamour kan det ikke bli!
Duften i dag er Van cleef & Arpels - Orchidee Vanille
Helgen blir tilbrakt med en kjekk kar og 2 små hunder. Kos i sofaen og turgåing!

Riktig god helg!

Josefine sa...

Etter en lang dag på jobb så er det take away pizza fra Lofthus Samvirkerlag som setter gullkant på min fredag! :) Og i morra skal jeg holde swingkurs på Romerike Folkehøgskole! Gleder meg! :D

Ingerid sa...

Det nærmer seg en deadline i skrivearbeidet, og det er derfor lite glamour å rapportere. Dagens høydepunkt var en lang gåtur mens solen gikk ned sammen med eldstebarnet, og jeg lurer på om det kanskje var ukens høydepunkt (intens arbeidsuke, men det ville kommet høyt på listen uansett). Dagens antrekk var tilpasset hjemmekontor, men på den lange turen i stadig kaldere vær var jeg svært takknemlig for de ganske nye, saueskinnsforede vinterstøvlene mine. Brunt skinn og ganske gode, flate såler, og ekstra såler med mer ull... mmmm... man blir god og varm bare av tanken. God helg alle sammen!

Ina sa...

Bedre sent enn aldri? Fredagen startet med et spontant jazzdanse-show fra den aldrende innehaveren på gjestgiveriet jeg har bodd på de siste dagene. Hun fortalte at hun liker hardangersøm og femtakt. Kanskje en fjern slektning av glamourbibliotekaren? Jeg vandrer rundt på egenhånd her i Tokyo mens jazzistene er på en liten turné. Det betyr masse tid til å skrive på Tokyo-boken min, men også til å teste enda flere badehus, å få lakket neglene i en dyp burgrunder (det tok halvannen time...!) og å synge karaoke med gamle kjenninger. I går var jeg på utstilling med de ledende navnene innen ikebana (klassisk japansk blomsterdekorasjon) God helg hilses fra Det Fjerne Østen til bibliotekar, baby og blogglesere.

Populære innlegg