onsdag, januar 04, 2017

"Ny" sofa!


Sofaen vår er en ekte 90talls-klassiker fra IKEA. Tomelilla, gått ut av produksjon for evigheter siden, god å sitte i og god å sove i. Trekket er helt utslitt. Det gikk faktisk hull på en av sitteputene i år. 


Her er julevarianten - litt ekstra puter, litt mer rødt. 

Men. Det var på tide å gjøre noe med den. Trekket var såpass slitt og misfarget, flekker gikk ikke bort i vask. Sofaen i seg selv er super, og det er virkelig ingen grunn til å kvitte seg med den. Holdbar som bare det, snart tjue år!

Ergo:

Vi bestilte nytt trekk! Det finnes flere nettbutikker som har spesialisert seg i å lage trekk til utgåtte IKEA-møbler. Og vi valgte selvfølgelig et i lysegrønt. 


Tea green heter fargen. (Passende navn!)


Den passer fint til våre gamle puter, også den farmor har brodert. Den passet perfekt inn i stua vår! Her har vi grønne planter, grønn lenestol, grønnstripete filleryer. 


Jeg synes fargen står fint til jule/vintergardinene våre også. 
10 kommentarer:

tea sa...

Kjempefin farge! Sofaen deres ser veldig behagelig ut :)

Vi kjøpte også nytt trekk til vår sofa for noen år siden og det er en fin måte å oppgradere uten å måtte kjøpe et nytt møbel. Nå tror jeg nok dessverre vår sofa forsvinner neste gang vi flytter, for den er ødelagt flere steder (hvis ikke min far vurderer skadene til å være reparerbare, da. Skal sies at den har blitt reparert mang en gang allerede, men det er lov å håpe.) Trist, liker den veldig godt. Enn så lenge får den være hos oss.

Ine sa...

Så lurt! Utrolig bra at det finnes butikker som syr trekk til utgåtte modeller. Vi har en sovesofa på lager som har fått en diger blekkflekk, og den tenker vi å kjøpe nytt trekk til når vi flytter et sted med plass til den :) Veldig fin farge dere har valgt!

Stine Arkeologine sa...

Oj så bra! :-) Visste ikke at det gikk an å få sydd nye trekk slik, det er jo fantastisk - miljøvennlig! Og billigere også, sikkert, enn å kjøpe ny slik mange gjør så alt for lett?

Stine Arkeologine sa...

Fargen er forresten veldig fin! :-)

Maja sa...

Så stilig med grønt :-) Deilig å se litt farger, har lest meg overmett på svigermors interiørblader i jula der alt var hvitt og grått, til og med julestuene!

Nienna sa...

Det ble skikkelig lekkert! Får meg til å glede meg til våren. :)

koristen sa...

Så fin den ble! Veldig bra at det går an å kjøpe nye trekk :-)

Sylvia sa...

Veldig fin farge! Og veldig fint å fornye en 20 år gammel sofa slik; hakket mer sjarmerende enn de som bytter ut sofa (-trekk) annenhver sesong fordi fargen ikke er trendy lenger. Grem, grem.

Anonym sa...

Den ble fin og helt perfekt for stuen deres! Selv fant jeg Bemz på nettet for mange år siden og bestilte to trekk til min elskede Ikea-sofa, Strømstad. Det er topp at man kan kjøpe nye trekk når resten av sofaen og putene er like fine. Nå ønsker jeg meg trekk av skinn, slitesterkt og lett å vaske av når kladdete barnehender har krafset ferdig.

Lille My

Anonym sa...

Jeg har en IKEA sofa selv, fra Stockholm-serien, som jeg kjøpte for 5-6 år siden. Den er i brunt skinn da. Jeg elsker den og har tenkt å beholde den i all evighet. Før den hadde jeg en grønn buesofa i stoff i mange mange år. Det gikk hull på stoffet men jeg la bare tepper over. Til slutt overtok nevøen min den til kollektivet sitt. Jeg hadde bestemt meg for å kjøpe ny. Det var et nydelig grønt trekk på sofaen deres :) Jeg klarer heller ikke at alt skal være grått og hvitt og svart. Må ha farger innimellom. Rødt og grønt og gult og rosa og turkis og... :)

Populære innlegg