torsdag, februar 09, 2017

Kveldsmat


Ferske tekaker til kvelds, det fant jeg plutselig ut at jeg skulle lage her om dagen. Jeg gikk innom min lokale matbutikk og kjøpte diverse oster og marmelader, alt sånt som er godt å spise til nystekt brød. 


En diger brie og en vellagret Jarlsberg! Samt litt eukalyptus-honning og mango/ananas-marmelade. Rabarbra/ingefær hadde vi fra før, den fikk vi til jul.  


Luksus-Assam-te til det. 

(Egersunds servise "Unique" er ypperlig til kveldsmat!)


Det er jo nesten vanlige boller, bare søtet med sirup. Veldig gode! Nam. Sånn! Kveldsmat, et måltid som har kommet litt i skyggen av frokost og lunsj føler jeg. Kveldsmat minner meg om å komme inn fra akebakken om kvelden med roser i kinn og håret til alle kanter, sitte i stillongsen og spise brød og drikke te. Man burde invitere venner hjem på kveldsmat, det er noe herlig barndom over det. Koselig!

Vi hørte på radio, "Swing & Sweet", som spilte gammel Duke Ellington. Babyen satt på fanget. En fin liten familiestund. 

9 kommentarer:

Kjersti sa...

Å ja, kveldsmat er godt! Her i huset spiser vi imidlertid middag såpass sent at vi ikke blir sultne igjen til kveldsmat. Men nå fikk jeg en ide: middagen kan jo innimellom byttes ut med en kveldsmat i den stilen du har her! Ja!

Stine Arkeologine sa...

Det er sant, kveldsmat er barndom! Jeg dekket ikke kveldsmatbord i mange år, men nå med to hurtigvoksende gutter i huset går kakaoen og ostesmørbrødene ned på høykant igjen. Og kakaoen kommer som før fra mammas gamle Daisy-mugge fra Figgjo, faktisk, veldig koselig og veldig 70-talls.. Så koselig dere hadde det! :-)

Kristin sa...

Så fint dere har det :-) Elsker kveldsmat, min spesialitet er scones med jordbærsyltetøy og Earl Grey! Og gjerne servert på barndommens mørkebrune Arabia-servise!

Glamourbibliotekaren sa...

Kjersti: Det kan den også! Særlig om man baker en eller annen form for bakst som inneholder noe som kanskje kan kvalifisere som middag. Pizzasnurrer!

Stine Arkeologine: Mmm, kakao og ostesmørbrød.... sikle sikle

Kristin: Ah, mørkebrun Arabia, vi hadde tekanna!

Kammerpiken sa...

Kveldsmat er hyggelig! Men jeg stusset da du skrev at du hadde bakt tekaker. For meg er det en kake bakt i langpanne med et TYKT lag av smør, sukker og kanel på toppen. Gammeldags og nydelig; her bruker man også betegnelsen "foreningskake".

Kristin sa...

Oppskrift?? :) :)
Herlig innlegg!! Kveldsmat er litt glemt hos meg - det har vel litt med slanking og sånt at man liksom ikke skal spise på kvelden, men det var jo en stor del av barndommen!! Og skikkelig kos!! Skal jammen gjeninnføre det i det minste en gang i blant! :)

Dora sa...

Kunne du tenke deg å legge ut opskriften på te-kakene dine?
De så veldig gode ut:)
Ha en fortsatt fin helg.

Glamourbibliotekaren sa...

Kammerpiken: Jeg skulle ha skrevet "tekakor", for det er den svenske varianten jeg bakte. Jeg vet hva slags tekake du mener! Tror den også finnes i to etasjer med vaniljekrem i midten.

Kristin og Dora: Jeg husker ikke hvilken oppskrift jeg brukte! Det finnes en million på nettet - prøv å google "tekakor", så kan dere bare sette i gang med å bake. :)

Mathilde Nicoline sa...

Digg!!

Populære innlegg