torsdag, februar 09, 2017

Tai mu long


Jeg har følelsen av at annenhver bloggpost er helt identisk her nå, i alle fall bildene! Tekopp, tulipaner, levende lys. Dagens te er Tai Mu Long fra Stockfleths, altså en hvit te av toppskudd smaksatt med jasminblomster. Eller jasminte, for å bruke en mer vanlig beskrivelse. Jeg husker hvor fascinerende det var i gamle dager - og egentlig er fremdeles - med disse kulene som foldet seg ut når de kom i kontakt med tevannet. Jeg er glad i jasminte, den minner meg bittelitt om slike små keramikk-krukker man fylte med duftoljer og hadde på rommet sitt i tenårene. Dog smaker den ikke parfyme altså, jeg synes den er fint balansert. 

Jasminte er et fast i mitt teskap, jeg tror jeg har en eller annen variant til enhver tid. 

Tekoppen kjøpte jeg for en femmer på en bruktbutikk! Og tekanna tror jeg jeg betalte tjue kroner på samme sted noen år tidligere. Engelsk porselen begge to. 3 kommentarer:

Anonym sa...

Elsker jasmin te!

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg også!

Anonym sa...

Oi, så morsomt, jeg har akkurat den samme tekanna. Sadler? Min dukket opp innerst inne i et skap da vi ryddet ut etter farfar for noen år siden. Min oldemor hadde kjøpt kanna i sin tid. Fint å tenke på, synes jeg!

Populære innlegg