lørdag, mars 11, 2017

Gårsdagen gjennom mobilen

Vi hadde en så kjempefin dag i går! Det var helt nydelig vær i Oslo, varmt og godt, folk satt ute på uteserveringene overalt med solbriller og kaffe og brede glis. Vi ruslet rundt i timesvis uten å se på klokka. Det var ingenting vi skulle rekke, det var ikke noe spesielt vi skulle gjøre. Slike dager er de beste! La oss se hva jeg knipset med mobilen:


Thurmannsgate. Vårt gamle nabolag. Trærnes skygger på husveggene. Det er så fint her! Sagene altså, der trivdes vi godt. Der bodde vi i over ti år. 


De siste årene her, i den gule fine gården nederst i Thurmanns gate, nærmere bestemt på balkongen midt på bildet, tredje etasje. Jeg tror kanskje noen av dere mest trofaste lesere fra tidenes morgen husker den leiligheten og balkongen! Jeg tror jeg en gang hadde tretti ulike sorter planter der ute samtidig. 


Tapeten på toalettet på Kaffe Gram. Min stamkafé de siste årene før vi flyttet fra Sagene. Jeg var der ca annenhver dag og drakk uhorvelig mye te. 


Det er så herlig når blomsterbutikkene flytter ut på gata. Da er det vår!Kjekk mann triller vogn med nusselig baby i. 


Olaf Ryes plass! Og uteserveringene popper opp. 


Ei litt trøtt ugle på en lekebutikk. 


Enda en ute-blomsterbutikk!Gårsdagens innkjøp! Sagene-veska har jeg sett meg ut for lenge siden, right up my alley. Innom bokhandelen for å kjøpe Chimamanda Ngozi Adichies nyeste feminisme-manifest (som alle som oppdrar jenter og gutter bør lese), og en Paul Auster-bok ble også med (og den tror jeg kanskje jeg har fra før). Sagene bokhandel er forresten still going strong; jeg var mye der i de årene vi bodde på Sagene. Fremdeles en veldig fin butikk med bra utvalg! George Harrisons "Thirty-Three & 1/3" med den nydelige "Learning how to love you" på, som jeg har pusha på dere flere ganger her i bloggen. En fredagsdrink 100% etter min smak, nemlig limonade med mynte. Gleder meg sånn til å lage det igjen selv til sommeren! Og, drumroll: 114gram med Orientens Paradis! Min absolutte yndlings-vår-te (med det litt tacky navnet) som jeg har drukket litervis av hver vår siden 2001, da jeg fikk den servert på balkongen hos ei venninne en aprilmorgen. (Den ble en bloggdille her, husker jeg!) Nå er tiden her!


Et lite påskeegg til min bittelille datter! Det er vel et par-tre år før det skal fylles med noe, men koselig å ha allikevel. 


Og Lotta og bamsen som skal få henge over stellebordet. "Jovisst kan Lotta sykle" er en av mine absolutte yndlingsbøker fra barndommen, og jeg kjøpte den i dag for å gi i gave til en liten kompis som fyller år neste uke. Vi er invitert i første barnebursdag!

17 kommentarer:

Anna sa...

Ble så glad av å lese dette innlegget. Og over at det ser ut som om vi Oslo-boere får en like fin dag i dag. God lørdag!

Anonym sa...

Bare en ting å si: herlig innlegg fra en strålende dag i Oslos beste bydel ;-) Sagene blir bare bedre og bedre! God helg alle!

tea sa...

Hihi, den ugla. Tror jeg må ta meg en tur til Oslo snart. Har så mange steder jeg vil besøke. Håper helga og dagen idag blir like fin som gårsdagen!

Sol sa...

Herlig humørspredende innlegg, og vet du, Orientens Paradis hadde jeg glemt! Husker jeg hadde skikkelig dilla på den etter å ha fått den anbefalt her i bloggen, men det er noen år siden sist jeg drakk den. Takk for påminnelsen!

Ida sa...

Så koselig innlegg ^_^ Fikk ordentlig vårlig følelse nå :D

Fagbibliotekaren sa...

Vår i byen vår, så deilig det er! Jeg fikk også kjempe nostaligiflashback av Orientens paradis nå, husker den var fast kollokviete på bibliotekskolen om våren. Alle i gruppa hadde lest om den her :-))

Anonym sa...

Nå har jo du allerede kjøpt påskeegg men et tips til de andre som kommenterer: blafre, sprell og kremmerhuset har påskeegg i metall :)

Glamourbibliotekaren sa...

Anna: Så hyggelig at du ble glad! God lørdag til deg også!

Anonym: Ingen steder som Sagene! Må sjekke ut Mysterud Bar en dag :)

Teabooks: Den beste byen i landet! God helg!

Sol: Så moro! Tenkte akkurat på det her i går faktisk; den var vel en av de første teene jeg pushet her i bloggen tror jeg :)

Ida: Så fint!

Fagbibliotekaren: Haha, moro! Har hørt om flere slike tilfeller. Kollokvielesing av bloggen, haha! Litt annerledes pensum enn Foskett og Spangen :D

Anonym: Tror jeg har så jeg klarer meg, og foretrekker i grunnen papp, men takk for tipset på vegne av de som leter etter metallegg! :)

Inger Beate sa...

Det er en av mine yndlingsbøker også! (Er ganske sikker på den er på Mammutsalget nå, tips tips). Mitt favorittsitat: "Bloood, blod på min fødelsedaaaa!!" Dette bruker jeg selv titt og ofte når ting går meg imot hehe. God søndag!

Linn sa...

Jepp, ikke lenge til påsken :)

Mathilde Nicoline sa...

Jeg jobbet på kaffegram i 2015 og lurer sånn på om du var der da og om jeg egentlig vet hvem du er. Kaffegram har den beste teen og faktisk den beste kaffen også.

Glamourbibliotekaren sa...

Inger Beate: Ja, hahah, ååå stakkars Lotta. Og når hun mister det fine armbåndet! Jeg ønsker meg fremdeles et slikt armbånd med røde og grønne stener.

Linn M: Herlig!

Mathilde Nicoline: Jeg var garantert innom titt og ofte! Men mye oftere da jeg bodde rett nedi gata, selvfølgelig. Det var de to-tre første årene kaféen eksisterte. Husker jeg var innom og fikk daværende innehavers underskrift i lånepapirene da vi kjøpte hus - jeg måtte ha et vitne på at jeg var over 18 år og tilregnelig, haha! Og det hastet. Og alle vennene mine var på jobb. Jeg gikk innom mine stamsteder - Kaffe Gram og blomsterbutikken rundt hjørnet - og fikk signaturer. Tjofffff i postkassa med lånepapirene :) Sånn er det i små koselige lokalmiljøer i storbyen!

Mathilde Nicoline sa...

Haha. Sykt koselig!
Elsker Sagene selv! En dag kanskje jeg skal bo der :)

Inger Beate sa...

Huff ja stemmer. Det er jammen en sørgelig bursdag en stund. Ser fram til å lese den igjen, takk for påminnelsen!

Anonym sa...

Takk for en koselig blogg, den gir skikkelig gladklump i magen!! :) limonaden er kjempegod, men hvilken butikk har du kjøpt den i? De andre smakene har jeg kjøpt i Norge, men den med mynte har jeg bare funnet i utlandet. Har du tips? Ha en fortsatt fin dag :)

Glamourbibliotekaren sa...

Mathilde Nicoline: :)

Inger Beate: Bare hyggelig! Husk at det går bra til slutt!

Anonym: Takk for hyggelig kommentar! Denne boksen fant jeg på Deli Deluca i Thorvald Meyersgate, men den kunne ikke pantsettes her i Norge, så det spørs om det var en eller annen import.

IngSta sa...

Elskar Lotta, sykkelturen, tøygrisen, armbåndet som faller av under sykkelvelten... !

Populære innlegg