søndag, april 30, 2017

Hagedag, siste dag i april


Hagesesongen er så definitivt i gang. I dag har det vært en deilig dag med godt vær, perfekt til å holde på ute! Herlig å henge her hjemme hos oss selv etter en aktiv og sosial uke. Vi har en stor hage som krever mye vedlikehold, det er mange kvadratmeter plen å rake, det er nesten like mange kvadratmeter bed å luke. Vi får ta litt om gangen. Og i første omgang - fjerne løv i bedene så de søte små vårblomstene kommer fram! Primula først og fremst. Det er altfor tidlig å plante noe ennå, så foreløpig er det de tidligste vårstaudene + løkblomstene som står for blomstringen. Men jeg ser tydelige tegn til at alt mulig annet er på vei også - stjärnflocka og valmuesøster har kommet langt, auriklene er halvveis ute, alle rosebuskene har knopper, tulipanene (de som ikke er spist opp av rådyr) kommer, akeleiene, rhododendronen, alle kaprifolene og ikke minst peonene! Kuleprimulaen, en av mine store yndlinger fra barndommen. 


Snart er det helt blått under hekken vår, for vårkjærminneblomstringen er i gang. 


Marianøkleblom!


Flere primulaer i lilla, rosa og gult. 


Også stjernemagnoliaen da. Den er jo flott nå!


Gule forsythiabusker her og der, rene påskestemningen. 


Sviblene får pryde peonbedet før påskeliljene kommer ordentlig opp der. 


Kämpa på, morelltre! Snart er det klart for teselskap under en sky av hvite blomster, men da må du jobbe litt gamle venn!Kämpa på, prydkirsebær! Og alle epletrær og plommetrær! Blomstrende trær er jo som dere vet noe av det aller aller fineste på denne jord, og jeg lengter så!


6 kommentarer:

Mathilde Nicoline sa...

Å, så fint! :D

Anonym sa...


Vakre vårbilder! Måtte våren bli fin for oss alle!

IngSta sa...

Nyter å sjå på alle andres fine blomstrande hagar. Vårens blomar er heilt fantastiske! Min hage er av beskjeden storleik og er akkurat slik at den er overkommeleg for meg som ikkje er god til beins. På hytta derimot blomstrar det heilt fantastisk nå - alle mulige vårblomar lyser opp. Vi er ikkje i stand til å halde den så fin som den kunne vore, men så lenge plen og hekk blir klipt jevnlig, er det godt nok.

Anonym sa...

Så deilig! Gleder meg så til hagebloggingen din i år, da vi akkurat har flyttet til hus med hage og ikke helt vet hvor vi skal begynne. Spennende!

Anonym sa...

Nydelige vårblomster. En stor glede hvert år. Primula, krokus og snøklokker. Håper å få mange glimt fra din skjønne hage også i år! Astrid

Glamourbibliotekaren sa...

Mathilde Nicoline: Og finere blir det dag for dag! :)

Anonym: Ja!

IngSta: Ja, holder man plena og hekken i orden, ser det ryddig ut uansett!

Anonym: Så morsomt, håper du får det fint i hagen din!

Astrid: Gjett om! Her skal det bli hageblogging utover!

Populære innlegg